Hvordan legge til/redigere vedlikehold for utstyr (v5.4 og under) - LabCollector

Søk i kunnskapsbase etter nøkkelord

Du er her:
← Alle emner

LabCollector gir deg muligheten til å legge til vedlikehold til ethvert laboratorieutstyr.

Til v6.0 sjekk denne KB.

For å gjøre dette må du først legge til vedlikeholdskategorier og definere tilgang til vedlikeholdet, for å kunne bruke dem når du oppretter vedlikehold for utstyr.

Avhengig av vedlikeholdet ditt vil Lab-brukerne/teknikerne kunne redigere vedlikeholdet.
Du har flere alternativer for å legge til eller redigere vedlikeholdet av utstyret:-
1. Legge til kategori og alternativer for vedlikehold av utstyr
2. Legge til vedlikehold på utstyr
3. Redigering av vedlikehold av utstyr
4. Legge til vedlikehold for flere utstyr

1. Legge til kategori og alternativer for vedlikehold av utstyr

For å legge til kategorier i Vedlikehold, gå til Admin–.Preferanser–>Utstyrsalternativer–>vedlikeholdskategorier.

• For å aktivere et varsel, inn varslingsintervallene for generelt vedlikehold feltet i utstyrsposten, fyll ut et intervall i måneder. Intervaller som 1.5, 0.33 eller 0.5 måneder er tillatt.
  • Du må også definere felt som du vil kunne bruke til å lage kontrolldiagrammer. Når du er ferdig, gjør du "Oppdater og lagre".
  • Definer hvem som kan legge til kalibreringer og vedlikehold. Modifikasjon kan utføres til vedlikeholdet er stengt.
    Du må gi tilgang til hvem som kan legge til og se kalibreringer og vedlikehold. Dette vil definere Tillatelser på brukernivå for å få tilgang til vedlikehold av utstyr. (Klikk på lenken for å se mer om brukertilgang)

2. Legge til vedlikehold på utstyr

• For å gjøre dette, gå til utstyrsmodulen og klikk på fanen

– For versjoner under 5.25

– For versjoner over 5.25

1. Velg utstyret ditt (kun hvis du bruker det generelle Legg til vedlikehold.)
    2. Velg vedlikeholdet ditt i listen, eller opprett et nytt (legges automatisk til vedlikeholdslisten)
    3. Velg datoen for vedlikeholdet (datoer i framtid er forbudt. Disse må plasseres i arrangementskalenderen.)
    4. Skriv en kommentar, en beskrivelse eller ikke aktuelt.
    5. Skriv vedlikeholdsoperatørens navn eller initialer.
    6. For å starte påminnelsen, merk av i boksen Aktiver påminnelse. I v5.25 og nyere kan du velge type varsling hvis utstyret er ute av drift eller hvis det ikke er tilgjengelig eller trenger vedlikehold.
    OBS:  Utstyret hvis vedlikehold venter eller er ute av drift eller utilgjengelig kan ikke brukes i tester i LSM-tillegg. Ulike typer varsler vil bli sett i forskjellige farger foran de respektive utstyrsnavnene i modulen.

7. Når vedlikeholdsloggen er ferdig kan du klikke på lagre.

Når du har opprettet vedlikeholdet, kan du til og med filtrere utstyrspostene dine i henhold til vedlikeholdet ved å bruke "vedlikeholdsfilter".

3. Redigering av vedlikehold av utstyr

Når du har lagret vedlikeholdet.
Gå til oversikten over utstyret du utførte vedlikeholdet for og klikk på vedlikeholdsikonet vist i bildet nedenfor.

For å redigere vedlikeholdet kan du klikke på ikonet.

Sjekk vår KB for å se andre alternativer i fanen "Skjermvedlikehold".

4. Legge til vedlikehold til flere utstyr

LabCollector lar deg legge til vedlikehold sammen for diverse utstyr.

• For eksempel, hvis du har mange typer PCR-maskiner vil du vanligvis ha lignende vedlikehold for dem. Så i stedet for å legge til vedlikeholdet individuelt, kan du legge til vedlikehold for alle sammen.
  • For å gjøre dette må du klikke på huskeikonet på utstyrspostene som dere ønsker å lage vedlikehold for sammen.

• Når utstyret er lagret, klikk på , vil du se popup-vinduet nedenfor der du kan lage vedlikehold for alt lagret utstyr sammen.

Beslektede emner