Hvordan bruke regneark? - LabCollector

← Alle emner

To typer regneark er tilgjengelig i LabCollector ELN:

• Et nettregneark eller flatt regneark basert på html5
  • Et JAVA-regneark

NETT/FLAT REGNEARK

For å bruke nettet/det flate regnearket, klikk på Rediger-knappen til høyre.

Du har tilgang til et regneark med all funksjon av en tekstredigerer og et grunnleggende regneark. Du har også muligheten til å bruke matematisk formel.

Formler må skrives i engelsk format.
Formler arbeider med punktum i desimaltall.

For å redigere et JAVA-regneark, klikk på ikonet for å sette inn tabeller. Fra dette panelet kan du:
– Bruk et tomt regnearkredigeringsprogram for å lage dine egne tabeller.
– Lag en regnearkmal som skal brukes i rutinen.
– Last inn en regnearkmal.

Regnearkmaler kan redigeres og modifiseres fra Admin-menyen (se kapittel 5-1-4).

Når regnearket er åpnet, kan du redigere, endre tabeller og grafikk for å lagre resultatene. Du kan også åpne regnearket i fullskjerm.

Brukere må lagre tabeller i databasen ellers vil informasjon gå tapt.

Formler er tillatt, men de må skrives i engelsk format.
Formler arbeider med komma i stedet for punktum i desimaltall.

Nå kan du laste ned regnearket som en excel-fil ved å klikke på Excel-ikonet til høyre.
Regnearkdata er også integrert i utskrivbare, PDF- og zip-versjoner.

1-1-1. Regnearkmal

Fra Admin > Mal > Administrer regnearkmal kan du administrere JAVA-regnearkmaler.
Du kan legge til nye maler fra dette panelet, eller du kan vise/redigere maler som er lagret i ELN applikasjon. Malen kan også slettes.

For å lage en ny mal, klikk på Legg til en ny mal. Et nytt vindu med et regneark vises.

Du må aktivere JAVA-plugin i nettleseren din.

Gi et navn til malen din, og lag tabellen du trenger. Gjør SPAR.

For å redigere en mal, velg den i listen og klikk på Vis/Rediger mal. Igjen åpnes JAVA og tabellen vises i vinduet. Endre det du trenger og LAGRE.