LabCollector Generelt oppsett - LabCollector

← Alle emner
Kun tilgjengelig for superadministrator

LabCollector systemet leveres med så mye som mulig klar-til-bruk-miljø, men noen oppsett og konfigurasjoner er nødvendig for å tilpasse det til laboratorieskjemaet ditt.
Fra oppsettsiden, som ligger på Admin > Annet > Oppsett, definere flere oppsett for den generelle funksjonen og grensesnittet til LabCollector.

bildePåloggings- og LDAP-alternativer

Det er to tilgangsmoduser, definert i Admin > Oppsett > Pålogging og LDAP-alternativ.

• Halvåpen: I denne konfigurasjonen er datasurfing åpen for alle som har tilgang LabCollector. Administrasjonsoppgaver er imidlertid alltid passordbeskyttet.
  • Fullt låst: I denne konfigurasjonen kan enhver tilgang til LabCollector krever påloggingsautentisering.

LabCollector kan administrere autentisering og pålogging på tre måter:

- Passordbeskytt Tilgang for nettlesingsformål alternativ: med JA, definerer du total påloggingsbeskyttelse, med NEI du angir et halvåpent system der datasurfing og søk er ubegrenset. Administrasjon er alltid passordbeskyttet.

- Blokker brukerkontoer etter 3 mislykkede påloggingsforsøk alternativ: med JA, hvis en bruker feiler tre ganger i passordet, vil kontoen hans bli blokkert og superadministratoren må låse den opp.

- LDAP-system: Hvis du har et nettverk som bruker LDAP eller Active Directory (AD) for brukerprofiladministrasjon, kan du bruke det i LabCollector også. LabCollector påloggingsprosessen vil deretter sjekke innloggings-/passordets gyldighet på LDAP- eller AD-serveren. Den fungerer med standard LDAP-protokoll og bruker kun LDAP-server og domene. Hvis du bruker LDAP-systemet, trenger du ikke å skrive inn passord i brukernes profiler, da disse administreres på LDAP/AD-serveren.

Brukere og ansatte LDAP/AD kan importeres direkte: Admin > Brukere og ansatte > Importer fra LDAP/AD.

Du kan også velge mellom to passordkrypteringsmoduser: arv (gammel) eller SHA-256. Med denne siste er alle tegn tilgjengelige og en dobbel passordbekreftelse på superadministrator og nye brukere blir bedt om.

Denne endringen kan ikke reverseres. ALLE passord vil bli konvertert.

proxy-oppgavebildeInnstillinger for proxy, oppgaveplanlegger og e-postvarsler

proxy:
Hvis internettilgangen din er beskyttet av en hurtigbuffer eller proxy-server, må du konfigurere dette alternativet i LabCollector hvis du ønsker å dra nytte av eksterne verktøy som RSS-feedleseren eller NCBI GenBank-importøren.

Tspør Scheduler (for Linux og Windows):
CRON er et automatisk oppgavesystem på Linux som brukes til å utføre noen oppgaver med spesifikke intervaller uten din intervensjon hver gang (Vi bruker Windows schtasks-motoren på Windows-servere). Du kan for eksempel opprette en oppgave for å sende e-postvarsler hver dag klokken 11:00. Hvis du gjør det, sender CRON-sjefen e-post hver dag kl. 11 til alle e-postene er ferdige. Hvis du vil sende dem månedlig, kan du planlegge det. Du kan planlegge hvilket som helst skript som gjør det enkelt å automatisk importere data, automatisk rapportering osv. Dette oppgavesystemet brukes også av DATA LOGGER-tillegget vårt.

CRON info > oppgaver time: kun for daglig, ukentlig og månedlig periode.
Ukentlig: hver mandag. Månedlig: på hver første dag i måneden.

bilde

Innstillinger for e-postvarsler:
LabCollector har et internt varslingssystem for minimums lotkvanta, lots gyldighet og utstyrsvedlikehold (Se generell manual for mer informasjon). Dette kan hjelpe laboratoriet å opprettholde rutineoppgaver i tide.

Hvis du vil at varsler skal sendes via e-post, må du definere innstillinger for e-postvarsling her:

- FRA: En gyldig e-post fra administratoren som brukes på fra-feltet i e-posthodet.
- TIL: Alle e-postadresser som varsler skal sendes til. Én adresse per linje.
- SMTP: På Windows-servere må du angi en gyldig SMTP-server (utgående e-postserver) som skal brukes til å sende e-postene. SMTP-serveren må godta e-post fra din LabCollector server- eller avsenderens e-postadresse (den angitt FRA-feltet). Vanligvis på Linux-servere trenger du ikke å sette dette hvis du har et e-postserveroppsett (som sendmail eller qmail) som stort sett er tilfelle.

Bruk oppgaveplanleggeren til å definere frekvensen for sending av e-poster og for å automatisere denne oppgaven.

bilde Merk nettverksskrivere og rulltyper

LabCollector er i stand til å skrive ut strekkodeetiketter enkelt (se kapittel 7-7-3 fra den generelle håndboken). På denne siden kan du definere skrivere med EPL- og JSCRIPT-språk som Zebra, Brady eller CAB og etikettrulltyper.

For å legge til en etikettrulltype, må du fylle skjemaet med nødvendig informasjon: rullnavn og etikettstørrelse (bruk størrelsesformatet som er angitt). Hvis du vil definere denne rulletypen som standard, må du krysse av i standardboksen.
Du kan indikere at en etikettrull har 2 kolonner med W2-parameteren (bredde 2). Positiv størrelse vil bli betraktet som en venstre posisjon og negativ som en høyre posisjon. W2-størrelse vil legge til W-bredden på hovedetiketten.

parametere:
Størrelsesformat: W:nn/H:nn/LM:nn/G:nn
(B: etikettbredde, H: etiketthøyde, LM: venstre marg, G: vertikal gap [valgfritt: W2: andre etikett/kolonne fra venstre (+) eller høyre (-) kant])
Enheter: mm (ingen piksler, ingen tommer). Alltid rund til lavere

bildeRack skannere

For brukere av Samples batchverktøy må en skanner registreres.
Du må fylle ut skjemaet med nødvendig informasjon. For å finne IP-adressen til PC-en som er koblet til skanneren, start ledeteksten, skriv ipconfig / all. IP-nummeret er oppført under IPv4-adresse. Som standard er porten 5151.

For mer informasjon se Installasjon av KB-Rack-skanner.

bilde Web Services API

En ny rekke applikasjoner basert på din LabCollector kan tenkes og utvikles. Ved hjelp av LabCollector som en backend-database kan laboratoriet gi ekstern informasjon i eksterne kataloger, biologiske ressurser osv. Nett- eller mobilverktøy kan gjøres om til virkeligheten. For mer informasjon, se dette side og håndbok.

bilde Labnavn, logo, modulnavn, google-oversettelse

I denne delen kan du endre Labnavn og logo.
Språkalternativer er også mulige som Googles automatiske oversettelsesalternativ for flerspråklig grensesnitt å bruke LabCollector med et valgt språk. For å gjøre det, bare merk av i boksen "Google-grensesnittoversettelse". LabCollector grensesnittet vil bli oversatt av google.

Hvis du bruker spesialtegn i dataene dine, tykk boksen for å ha muligheten til å eksportere dem i CSV.

Du kan også organisere og gi nytt navn til modulikoner på hjemmesiden. Modulens ikoner kan omorganiseres ved å klikke og dra dem opp eller ned. Du kan også skjule moduler du ikke trenger. Antall søkeresultater som vises per side kan endres.

bilde Eksporter oppsett og modeller

Modeller kan opprettes for å eksportere data fra de forskjellige modulene. Gi et navn til modellen din; velg feltene du vil eksportere og filformatet. Du kan velge mellom html, CSV, XML, Excel og pdf. Bruk disse modellene til å eksportere resultatsøket i hver modul.

Når den er opprettet, kan du redigere modellene dine og endre kriterier.

bilde Last opp / Legg til tillegg

Last ned tillegg som du trenger LabCollector, og bare last opp zip-filen på denne siden. Gå inn i tillegget fra hjemmesiden og fortsett installasjonen.

bilde Hjemmesidelenker

Ubegrensede eksterne lenkerposisjoner på hjemmesiden kan defineres i denne delen. De er som bokmerker som du kan definere et ikon for. Det er nyttig for intranett eller nettsteder som laboratoriet ditt ofte bruker.

Du kan også opprette favorittsidelenker gjennom Verktøy > Lab-bokmerker > Legg til nye bokmerker.

RSS-innmatingsleser

RSS-feeds er nå mye brukt på internettportaler. De er nettadresser som peker til XML-basert innhold. Vanligvis brukt for nyheter, tillater de innsetting av dette innholdet på tredjeparts nettsteder. Med LabCollector du kan holde deg informert om aktualiteter i laboratorieinteressene dine direkte fra hjemmesiden. For eksempel kan vitenskapelige tidsskrifter gi aktuelle innholdsoverskrifter, eller du kan liste opp bioteknologiske nyhetslinjer eller siste utstyrskampanjer fra selgerne dine, etc.

bilde

bildebilde

Som standard publiserer vi LabCollectorsine nyhetsemner (for å holde deg informert om våre nyheter og forslag). Men når du har definert RSS-oppføringer, kan du endre standard RSS-feed.

eyrfpU0RSu.png Du må kanskje konfigurere proxy-innstillinger hvis nettverket ditt er beskyttet av brannmur/proxyserver. Kontakt din lokale nettverksadministrator.