Hvordan sette opp lagring i LabCollector? - LabCollector

SAMMENDRAG:

Alternativene "lagringsnettleser" og "administrer lagring" i LabCollector hjelpe brukeren med å lagre plasseringen av hver post på et nøyaktig definert sted. Forskningslaboratorier håndterer flere prøver, kjemikalier osv. som de må lagre på et bestemt sted med spesifiserte temperaturer osv. Alt dette kan gjøres ved hjelp av lagringsnettleseren.

Du kan definere rom, lagringsutstyr og bokser/stativer/skuffer/poser osv. ved å bruke administrer laboratorielagring.

Følg disse trinnene for å konfigurere lagringen for laboratoriet ditt:

1. Konfigurer "Administrer lagring"

2. Konfigurer "Storage Browser"

1. Konfigurer 'Administrer lagring'

• For å konfigurere lagringen, gå til ADMIN -> LAGRING -> ADMINISTRER LAGRING.
  • Nedenfor er alternativene:

A. Fasiliteter

• Fasiliteter kan for eksempel plasseres der du oppbevarer oppbevaringsgjenstandene dine.
  • Labs kan ha rom der de lagrer varene sine.
  • La oss for eksempel si at lagringsrommet for et laboratorium er ROOM_Lab01, og det er et rom hvor du lagrer prøven din som biologicelle-/bakterie-/vevs-/kjemikalier/jord-/etc-prøver.
  • Så du kan legge til dette anlegget og dets korte beskrivelse. Du kan også gi tilgang til denne fasiliteten til visse grupper. For å opprette grupper må du gå til

*ADMIN -> ADMINISTRER BRUKERE og når du har definert brukere kan du gå til ADMINISTRER GRUPPENS RETNINGSLINJER og opprette grupper. Du kan legge til medlemmer ved å gå tilbake til ADMINISTRER BRUKERE og tilordne grupper til allerede eksisterende medlemmer.

B. Temperaturer

• Her kan du definere temperaturene for utstyret du skal lage.
  • Det vil være standardtemperaturer som vil eksistere i disse alternativene.
  • Du kan legge til de du trenger eller til og med slette de eksisterende hvis du ikke trenger dem.

C. Lagringsutstyr

• Her kan du definere lagringsutstyret ditt.
  • La oss for eksempel si at du har et kjøleskap hvor du vil oppbevare prøvene.
  • Du kan definere alle parameterne her for utstyret, til og med stativene, skuffene, hyllene, beholderne og de spesifikke plasseringene i dem.
  • Du kan også velge utstyrsinformasjon fra utstyrsmodulen. (du må først opprette utstyrsposten din slik at den vises i nedtrekkslisten).
    Du kan også velge å lage it automatisk lagring, mposisjonen i boksen vil automatisk bli gitt til postene du ønsker å definere lagring for.
    OBS: Når anleggets beliggenhet er "Ingen fasilitet tildelt" utstyret går deretter til "Hovedsted".

D. Modeller

• her kan du lage en "modell" for boksene dine for eksempel for å lagre prøvene dine, som i bildet nedenfor.

• Derfor kan du lage modellbokser slik at du ikke trenger å lage dem hver gang du lager en boks. Du kan bare velge boksmodellen fra rullegardinmenyen for modell og velge boksen du trenger.
  • Det er allerede opprettet (som standard) boksmodeller for for eksempel 96 brønns plater, rør, bokser med 10 brønner, etc.
  • Vennligst sjekk vår KB på hvordan sette opp modeller for mer informasjon.

E. Opprett en ny boks

F. Alternativer

• Du kan bruke disse alternativene til å konfigurere lagringsnettleseren din mer detaljert.

• 1. Dette alternativet lar deg aktivere lagringsgjetter, noe som betyr at når du lagrer en post i lagringen, vil du for eksempel se om det er ledig plass i lagringsboksen eller ikke.
       – Dessuten kan du velge hvor du vil lagre posten. For eksempel har du en rutenettboks hvis brønner er delvis fylt. I dette tilfellet, når du prøver å lagre en ny post i denne boksen, vil den bli lagret i enten den første tomme posisjonen (vel) funnet eller den siste posisjonen i boksen.
       – Når du er ferdig klikker du på lagre.
  • 2. Du kan velge hvordan du vil lagre de dupliserte prøvene. Enten kan de knyttes til det overordnede utvalget, eller de kan lagres som et uavhengig utvalg.
      – Når du er ferdig klikker du på lagre.
  • 3. Du kan velge farge på rørhettene dine. For eksempel hvis du har en celle/bakteriestammer som du lagrer. Deretter kan du tildele en farge til hettene på rørene. Som vist på bildet.
    *Du kan opprette prøvetypen i PRØVEMODUL -> NY REKORD -> PRØVETYPE (HURTIG LEGG TIL PRØVETYPE)

– Når du er ferdig, klikker du på oppdater fargene på rørhetten.
  • 4. Du kan legge til farge på rørene dine og også velge om du vil gjenta farger i samme visorør.
    – Når du er ferdig klikker du på alternativer for oppdater sugerør.

G. List opp eksisterende bokser

• Du kan se alle oppbevaringsboksene som er opprettet med informasjon om hvem som har laget dem, deres plassering, funksjoner og eier.

2. Konfigurer "Storage Browser"