Trinn 2: Lag reagenser og utstyr - LabCollector

← Alle emner

Når du starter LSM-bruk, er det viktig å starte med tilpasningstrinn. Du må lage dine kunder, resultatparametere, analysekatalog og mer. Disse elementene samhandler med hverandre på flere måter, derfor er rekkefølgen på trinnene for det første oppsettet viktig.
Noen deler av LSM kan ikke tilpasses uten først å sette opp andre.

Å fullføre dette trinnet krever tillatelser på administrator- eller superadministratornivå.

1. Legg til reagens og forsyninger

I LSM kan du legge til reagensene og leverandørene du bruker under analysene dine. Slik kan du definere mengden av hver reagens som brukes i testene som er konfigurert i LSM. Når testene er utført, vil den oppstilte mengden reagens/forsyninger automatisk bli redusert fra partiene for å ha lagrene dine alltid oppdatert.

Det første trinnet er å legge til reagensene og leverandørene, og du har to måter: i Reagents & Suppliers-modulen eller i LSM-tillegget.

I LSM-menyen navigerer du til Admin > Reagenser. Velg Legg til og fyll LabCollector generell form. Når du er ferdig kan du Spar.

Når posten er opprettet, kan du søke etter den i LSM Reagents & Supplies List.

Når du klikker i posten vil den automatisk åpne posten i Reagent & Supplies-modulen, som bildet nedenfor. I dette grensesnittet kan du legge til partier, lagring, varsler, utlede, kontakt med ELN eller arbeidsflyt og mye mer. For mer informasjon vennligst se vår KB Hvordan starte med modulen reagenser og forsyninger?

Etterpå når reagens- og rekvisitapostene er definert, kan du knytte dem til analysene der du bruker disse materialene. For det går du til ADMIN > Innstillinger > Tester. Når du oppretter en test, under seksjonen Reagenser og forsyninger du kan søke etter materialet du trenger ved å skrive inn og tilknytte mengden du må bruke for å utføre analysen. For å avslutte klikker du på plussknappen. Se bildene nedenfor.

Når du har en jobb i LSM med en test som forventes å bruke et bestemt materiale, vil du se delen av Reagenser og forsyninger i Tildelt fase, før du starter jobben (som bildet nedenfor). På dette trinnet må du velge hvilket parti av hvert materiale som skal brukes, og automatisk reduseres det definerte antallet når du lagrer og starter.

2. Legg til utstyr

I LSM kan du legge til utstyret du bruker under analysene dine. Slik kan du lage kontrolldiagrammer for å overvåke kvaliteten på utstyret ditt overtid. Det første trinnet er å legge til utstyret, og du har to måter: i Utstyrsmodulen eller i LSM-tillegget.

I LSM-menyen, naviger til Admin > Utstyr. Velg Legg til og fyll LabCollector generell form. Når du er ferdig kan du Spar.

Hvis du vil, kan du tilordne en kategori for å organisere utstyrslisten din. Kategorier må være definert på forhånd ved å klikke i alternativet Legg til kategori eller skjønt Admin > Innstillinger > Utstyrskategorier. Det samme for selger, du kan definere ved å klikke i alternativet Legg til selger eller tanke Admin > Innstillinger > Selgere og leverandøradministrasjon.

Når posten er opprettet, kan du søke etter den i LSM Utstyrsliste. Når du klikker i posten vil den automatisk åpne posten i utstyrsmodulen. I dette grensesnittet kan du legge til partier, lagring, varsler, utlede, kontakt med ELN eller arbeidsflyt og mye mer. For mer informasjon vennligst se vår KB Hvordan starte med utstyrsmodulen?

Etterpå når utstyrspostene er definert, kan du knytte dem til analyser. For det går du til ADMIN > Innstillinger > Tester. Når du oppretter en test, under seksjonen Protokoll og utstyr du kan søke etter utstyrskategorien du trenger ved å skrive. For å konkludere klikker du på i tillegg til knapp. Se bildene nedenfor.

Når du har en jobb i LSM med en test som forventes å bruke et spesifikt utstyr, vil du se delen av Protokoll og utstyr i Tildelt fase, før du starter jobben (som bildet nedenfor). På dette trinnet må du velge hvilket utstyr i den kategorien som skal brukes og planlegge bruksperioden i kalenderen.

Når utstyr er knyttet til tester kan du lage kontrolldiagrammer for å overvåke kvaliteten. Det er ett av de syv grunnleggende verktøyene som er beskrevet for kvalitetskontroll. Slike diagrammer kan brukes til å bestemme om prosessen/utstyret er stabilt over tid. Kontrolldiagrammer hjelper deg med å kontrollere ytelsen til instrumentet ved å bruke prøvene tildelt som QC/QA (Quality Control/ Quality Analysis). For mer informasjon om dette, se vår KB Hvordan lage kontrolldiagrammer?

3. trinn: Protokoller og prøvetyper