Hvordan bruke en spesifikk programvare for å åpne visse typer filer i fileconnector? (Labcollector v6.0 ) - LabCollector

Søk i kunnskapsbase etter nøkkelord

Du er her:
← Alle emner

Filkobling kan brukes til å åpne bestemte filtyper. Maskeredigeringsalternativet i filkoblingen lar deg lage en regel for å åpne bestemte filtyper.

Du kan ha lastet opp forskjellige filtyper LabCollector eller tilleggene som Lab Service Manager eller Electronic Lab Notebook.

For eksempel vil du at .csv eller .xls eller .xlxs skal åpnes med Microsoft Excel-programvare. ELLER
Tenk deg at du lager noen bilder for forskningsoppgaven din ved hjelp av Adobe Illustrator/Photoshop, Imaris-fil for 3D-rekonstruksjon av celler eller bakterier, kjemiredigeringsprogram eller et mikroskopbilderedigeringsprogram. LabCollector lar deg lagre alle dataene dine på ett sted. Du vil imidlertid kreve å gjøre endringer i dataene dine i filen på et tidspunkt. For dette vil du bare klikke på filen du vil redigere og deretter manipulere filen.
Så for å gjøre dette må du legge til en innstilling i filkoblingen ved hjelp av maskeredigering.

For å åpne maskeredigering, åpne filkoblingskonsollen ved å gå til nedre høyre hjørne på skrivebordsskjermen.

Konsollen nedenfor åpnes. Du må velge "Ny".

Popup-vindu for maskeredigering åpnes som nedenfor

1. Beskrivelse: Hvilket filnavn du ønsker. For eksempel Excel-filtyper.
2. Filmasker: Du må legge til typen filutvidelser du vil åpne med spesifikk programvare. For eksempel *.csv;*.xls;*xlxs uten mellomrom.
3. Påføring: Her kan du angi filbanen til programvaren du vil ha filene med. Du kan bruke den oransje knappen på høyre side for å velge filbanen til programvarens .exe-fil. Når du klikker på den, åpnes en ny popup der du kan se listen over applikasjoner.

Hvis du ikke kan se filen din i listen, klikk på tilpasset alternativ.

TIPS: For å arkivere filbanen, høyreklikk på snarveien til programvareikonet og klikk på egenskaper. Snarvei kan bli funnet ved å søke etter programvarenavnet i Windows søkealternativ. I popup-vinduet for egenskaper, ved siden av målalternativet, vil du filbanen til .exe-plasseringen. Du kan kopiere den samme filbanen for å velge programvaren.

Velg nå plasseringen av .exe-filen til programvaren du vil velge. Når du har valgt programvaren, vises den i popup-listen for applikasjoner, som nedenfor.

Når du klikker på, bekrefter du at innstillingene du nettopp har gjort, vises i konsollpanelet. Lagre innstillingen og du er i gang.

OBS: Husk å merke av for "Aktivert" hvis du vil at denne innstillingen skal fungere. Du kan også holde den umerket, dette vil lagre innstillingen for fremtidig bruk, men ikke kjøre den.
Dette lar deg ha fleksibiliteten til å bruke innstillingene når og når det er nødvendig. for eksempel hvis du vil åpne bildefilen din i photoshop i stedet for Picasa. Deretter kan du fjerne merket for aktiveringsboksen foran innstillingen som lar Picasa åpne bildefilene.

Nå åpnes alle filtypene dine beskrevet i "Filmasker" med Excel-programvare.
Så lenge du har spesifikk programvare installert på datamaskinen, kan du bruke den til å redigere filen.

Sjekk vår KB om hvordan last ned og rediger en fil ved hjelp av filkoblingen.