Merk nettverksskrivere og rulltyper - LabCollector

SAMMENDRAG:

LabCollector lar deg lage strekkoder for alle postene ved å bruke deres unike ID-er. Disse strekkodene hjelper til med å samle all informasjon knyttet til den spesifikke posten. Du kan lage strekkoder for alle prøver, reagenser osv. For strekkodeskriverne må du sette opp skriverinformasjonen i LabCollector.

LabCollector er i stand til å skrive ut strekkodeetiketter enkelt (se kapittel 7 side 93 fra LabCollector håndbok).
Vennligst se vår KB på hvordan du konfigurerer skriveren med LabCollector.

Følg trinnene nedenfor for å sette opp og bruke nettverksskriveren og definere etiketttyper:

1. Sett opp nettverksskriveren

2. Sett opp etikettstørrelsen for strekkoder

1. Sett opp nettverksskriveren

• Nettverksskriver: Slike skrivere kan brukes over en "utskriftsserver" (en enhet som håndterer innkommende forespørsler og sender utskriftsjobber til riktig skriver.) eller med direkte skriver-IP (Internet Protocol). For slike skrivere må du kjenne til IP-adresse av skriveren og portnummer hvis tildelt noen.
  • Sjekk denne KB for å se hvordan sette opp en skriver.
  • Når du har satt opp skriveren, må du konfigurere skriverinnstillingene i LabCollector.
  • For å sette opp skriveren inne i din LabCollector, Gå til HJEMMESIDE -> ADMIN-> ANDRE -> OPPSETT -> SKRIVERE OG ETIKETTER -> NETTVERKSETIKETTESKRIVERE
  • På denne siden kan du definere skrivere med EPL- og JSCRIPT-språk som Zebra, Brady eller CAB og etikettrulltyper.
    *For å koble til en Zebra/Brady-skriver som kun fungerer med USB, følg anvisningene KB-kobler skriver USB.
  • 1. Her kan du legge til skrivernavnet. For eksempel har vi lagt til et Brady-skrivernavn.
  • 2. Her må du legge til IP-adressen eller domenet ditt og porten som er som standard 9100.
    •  IP adresse: Du kan finne IP-adressen til nettverksskriveren din ved å bruke ulike metoder eller spørre IT-personen i instituttet
      – En annen måte å finne IP-adressen på er å bruke tredjepartsprogramvare som "Advanced IP Scanner". Du kan laste ned dette og installere det på datamaskinen din og klikke på "Skann"-knappen for å skanne alle IP-adressene i datamaskinens nettverk. Etter at skanningen er fullført, vil du se navnet på skriveren og dens IP-adresse.
      *"Internet Protocol" (IP) - er en tallstreng, atskilt med prikker, som identifiserer en datamaskin eller enhet på internett eller dets lokale nettverk. Sjekk inni denne KB for å se hvordan du finner IP-adressen.
    • Port: Havn 9100 er vanligvis standardporten for utskrift.
      ADVARSEL: La det stå urørt med mindre du har en god grunn til å endre det.
  • 3. Du kan velge skriveroppløsningen i henhold til skriveren din. Dette vet du vanligvis når du kjøper en skriver.
    * Du kan sjekke oppløsningen i skriverhåndboken. Du finner manualen på nettet også ved å skrive inn skrivernavnet med serie på google.
  • 4. As LabCollector er kompatibel bare med EPL- og JSCRIPT-skrivere som Zebra, Brady eller CAB, kan du velge språket til skriveren. Du kjenner vanligvis til denne informasjonen når du kjøper denne, eller du kan kontakte vår teknisk støtte og spørre.
    * Du kan sjekke oppløsningen i skriverhåndboken. Du kan også finne informasjonen på nettet ved å skrive inn skrivernavnet, serien og søke etter språk på google.
    NOTAT: EPL & JSCRIPT er det eneste språket LabCollector systemet kan oppdage for en strekkodeskriver.
  • Klikk på "Oppdater" når du er ferdig med å legge til detaljene.
  • Du må også angi dimensjonene til etikettene for skriveren. Kryss av seksjon 2 nedenfor.

2. Sett opp etikettstørrelsen for strekkoder

• For å sette opp etikettstørrelsen, gå til HJEMMESIDE -> ADMIN-> ANDRE -> OPPSETT -> SKRIVERE OG ETIKETTER -> NETTVERKSETIKETTESKRIVERE

• 1. Her må du legge til etikettnavnet.
  • 2. Her må du definere etikettstørrelsen. For å gi et bilde av etikettstørrelsene, se bildet nedenfor, for å se de ulike typene etiketter som kan genereres (A1 og B1 & B2).
    NOTAT: W2 er for etiketter er for kryoetiketter hvor du enten kan skrive ut strekkoden eller koden til å feste på røret, som vist nedenfor (B – B.1 og B.2).
    Enheter: mm (ingen piksler, ingen tommer). Alltid rund til lavere.
    Størrelsesformat: W:nn/H:nn/LM:nn/G:nn

• 3. Når du har lagt inn alle parameterne, klikker du på "Oppdater".
  • 4. Når rulletypen og etiketten din er oppdatert, har du muligheten til å velge den som standard.
Merknader
Vær oppmerksom på at når du skriver ut etikettene dine, har du muligheten til å velge "Bytt kolonne" for din andre etikett/kolonne. Når denne boksen ikke er merket, vil den andre etiketten automatisk plasseres på høyre side, mens hvis den er merket, vil den bli plassert på venstre side.