Hvordan administrere brukere (v5.4 og nyere) - LabCollector

← Alle emner

Hvis du har v5.31 eller lavere vær snill å se denne KB i stedet.

Kun tilgjengelig for superadministratorer og gruppemasteradministratorer

Under første gangs bruk og gjennom hele laboratoriets liv, må du administrere personalkontoene. Her er de to viktigste stadiene.

1. TRINN: Opprett brukere

1. Gå til Admin > Brukere og ansatte > Administrer Lab-medlemmer
Skriv inn grunnleggende kontakter for ansatte i laboratoriet og klikk på LAGRE.

2. Gå til Administrator > Brukere og ansatte > Administrer brukere
Opprett eller rediger brukerens pålogging: endre passord, tilknytt brukernavn til personalkontakt (ekte person, A).

For hver bruker kan du velge mellom 6 brukertillatelsesnivåer som er (B):

1. Superadministrator (bare én bruker kan ha denne tillatelsen)

Dette nivået kan gjøre alt i LabCollector: se alle data, definer og rediger alle brukertillatelser og konfigurasjoner, administrer alle data fra alle brukere, valider ventedata og administrer innstillinger.

2. Administrator
Rett under superadministratoren. De kan se alle data, administrere alle data fra alle brukere og validere ventedata.

3. Ansatte +
Rett under administratoren. De kan se alle data, behandle bestillinger, følge budsjetter og fakturaer, bruke funksjonen lagre varer, lage felles bokser, men kun administrere sine egne data.

4. Personale
Rett under staben+. De kan se alle data, lage felles bokser, men bare administrere sine egne data.

5. Bruker
Dette nivået lar brukeren se data, administrere sine egne data, men nye og redigerte data vil bli lagt til Ventedata og vil kreve validering av administratorer eller superadministratoren.

6. Besøkende
Ingen administrasjonsfunksjoner. De kan bare søke og se data. Ingen endring er tillatt med denne profilen.

C – Du kan knytte brukeren til én eller flere grupper. Se KB-gruppens retningslinjer for mer informasjon om grupper.
      Du kan også tilordne en primærgruppe til hver bruker.

Gjenta dette trinnet for alle LabCollector brukere.

TRINN 2: Fjerning av brukere

1. Administrator > Brukere og ansatte > Administrer brukere
Fjern en bruker-ID ved å klikke på søppelikonet . Siden dette er en irreversibel handling, bør du vurdere om du trenger å overføre data fra denne brukeren til en annen bruker før du sletter en bruker (Admin > Data > Overfør data).
Alternativt kan du låse en bruker-ID ved å klikke på låseikonet . Dette resulterer i at brukeren blir utestengt LabCollector og er en reversibel handling.

2. Administrator > Brukere og ansatte > Administrer ansatte
Skjul ansatte ved å klikke på "skjul"-knappen under personal-ID. Du kan se fjernede brukere i fanen Skjult/Gamle laboratoriepersonell. Du kan også reaktivere brukernes gamle profiler hvis det er nødvendig.

Gamle laboratoriepersonellprofiler kan fjernes, men ikke slettes, for å sikre sporbarhet og kvalitetsoverholdelse