Hva er TubeScan og hvordan bruker jeg det? - LabCollector

← Alle emner

LabCollector TubeScan-appen

Hvis du har kommet hit fra TubeScan, velkommen til KnowledgeBase!

Hvis du ikke vet om vår TubeScan App ennå, så her er en kort beskrivelse:
TubeScan er designet for enkel fjerning av volum og rør fra LabCollector poster. Den kan også brukes ganske enkelt for å få lagringsinformasjonen til et rør. Du kan skanne rør med kameraet på Android-telefonen din eller enda mer effektivt ved å bruke en Android-enhet med innebygd skanner (sjekk ut disse enhetene på Lagringstilbehør).

TubeScan er tilgjengelig for Android-enheter på Google Play-butikken.

Vær oppmerksom på
Har du LabCollector v5.31 eller lavere deretter kontakt oss Å få tak i riktig API-konfigurasjon som er kompatibel med appen.

Sette opp API-en din

Konfigurer API-en din i Admin > Oppsett > Web Services API.

1. Gi applikasjonen et navn

2. Velg modulene du vil inkludere for skanning.

3. Tilordne en standardoperatør

4. Klikk på Legg til

• 5. API-tokenet er langt, så hvis du har LabCollector v5.31 eller lavere det er lettere å sende det til deg selv i en e-post sammen med URL-en til din LabCollector forekomst slik at du ganske enkelt kan kopiere og lime den inn.

Ellers med LabCollector v5.4eller over det er en hendig strekkodefunksjon som lar deg skrive ut en strekkode med denne API-nøkkelen. Da trenger du bare å skanne den med enheten din i trinn 3 i neste avsnitt.

Komme i gang med TubeScan:

Når du først installerer TubeScan, må du gjøre noen konfigurasjoner. Øverst til venstre på hjemmesiden finner du menylinjen og følger trinn 1-3 nedenfor.

1. Aktiver/deaktiver kamera

• : Som standard er kamerafunksjonen slått av. Hvis du ikke har en innebygd skanner i enheten, kan du aktivere kameraet til å skanne strekkoder. Du må da kanskje gi tillatelse til appen for å bruke kamerafunksjonen.

2. LC URL: Tast inn URL av LabCollector forekomst.

3. API-token: Legg til API-token som du genererte ovenfor i forrige seksjon.

Nå er du klar til å begynne å skanne!

Strekkoder å skanne i TubeScan:

1.  LabCollector strekkode
    Denne inneholder IDen som automatisk tildeles journalene dine av LabCollector og er tilordnet rør i hovedlager.
    Strekkoden består av denne IDen som slutter med en skråstrek og initialene til modulen den kommer fra.
    Hvis du for eksempel skanner et rør med en LabCollector strekkode som kommer fra prøvemodulen, vil ID-en til posten din vises etterfulgt av "/SP", f.eks. 7308/SP.

2.  Valgfri unik kode
    Dette er en kode du kan tilordne til en LabCollector post i standardfeltet "Valgfri unik kode". Du kan da velge å bruke dette i strekkodene dine i stedet for standard LabCollector en.
    Hvis du har lagt til en valgfri unik kode i posten og du har skrevet ut en etikett med den strekkoden, må du velge dette alternativet før du skanner røret.

3.  Alikvot
    Alikvoter er rørene som har blitt tildelt som sekundær lagring i en LabCollector ta opp.
    En aliquot-kode starter med en "A".
    Hvis du har valgt å bruke en unik kode for din aliquot strekkode, bruk funksjonen Valgfri unik kode (2) i stedet for Aliquot-funksjonen.

OBS:
    TubeScan fungerer bare i tilfeller der det er separat lagring for hvert rør, dvs. for hovedlagring har du ett rør og for sekundær lagring må en alikvot kun ha ett rør tilordnet til sin post for at Fjern røret og Fjern volum å jobbe. Dette er noe det jobbes med for neste versjon av appen.

Tilbakemelding

Hvis du har noen forslag til forbedringer for TubeScan, setter vi stor pris på tilbakemeldingen din via vår støtte billettsystem.
    Ikke glem å Bedøm denne appen på TubeScan-menyen!