Rack skannere installasjon og tilkobling med ScanServer - LabCollector

Søk i kunnskapsbase etter nøkkelord

Du er her:
← Alle emner

1. AgileBio ScanServer installasjon

Denne Windows-programvaren er en serverlytter for å koble til direkte LabCollector med stativskannere.
Begynn med å laste ned skanneserverens ZIP-mapp på /klientområde deretter seksjon Nedlastinger > Verktøy (det kan hende du må logge inn og/eller registrere deg). Etter nedlasting, dekomprimer mappen under \AgileBio\ for å opprette \AgileBio\AgileBioScanServer. Alternativt kan dette gjøres på samme datamaskin der Traxcer-programvaren er installert, hvis LabCollector er ikke på samme datamaskin/server.

Vær oppmerksom på at en gyldig lisens for både skanneren og LabCollector kreves for full funksjonalitet. Hvis en eller begge er på en demo-lisens eller utløpt lisens, kan noe funksjonalitet være begrenset.

For å starte programvaren, bruk exe-filen AgileBioServer.exe. Kjør denne filen ved å høyreklikke og velge Kjør som administrator.
Etter den første kjøringen av skanneserverapplikasjonen vil du se meldingen "Skanneserveren legger til et nytt gyldig sertifikat for https-tilkobling".

NOTAT:
– Etter å ha kjørt skanneserverapplikasjonen og prøvd å koble den til LabCollector installert på en annen datamaskin, må du installere sertifikatet fra skanneserveren på datamaskinens sertifikatbehandling.
– Du kan få dette sertifikatet fra skanneserverbehandlerens "Sertifikat"-ikon og laste ned filen.
– Uten dette trinnet vil ikke skanneserveren kunne koble til LabCollector.
 *(Se på dette link for å se hvordan du installerer Windows-sertifikat)

2. LabCollector oppsett

Å bruke Samples batchverktøy tillegget må skanneren registreres i LabCollector etter ADMIN > Oppsett > Rack-skannere.
Fyll ut skjemaet med nødvendig informasjon.
Skanner-IP-en tilsvarer IP-adressen til PC-en som er koblet til skanneren. For å finne denne informasjonen, start ledeteksten under denne PC-en og skriv inn ipconfig/all. IP-nummeret er oppført under IPv4-adresse.
Som standard er porten 5151.

Per versjon 5.4 platemaler kan også legges til i denne delen.
Maler må være i CSV-format med kolonner POS (for posisjon); eksempelnavn;volum;prøvetype.

3. Installasjon og tilkobling av stativskannere

Skannere jobber alltid med sin egen programvare. AgileBio sin ScanServer gjør det mulig å konvertere skanneresultater til en rack-/brettkartfil som kan forstås av LabCollector ved hjelp av Eksempler på batchverktøy tillegg.

3.1 Ziath-skanner

Les brukerveiledningen fra Ziath for mer informasjon.

• Last ned og installer riktig driver før du kobler til skanneren og installerer DataPaq™-programvaren.
  • Koble skanneren til datamaskinen og slå den på med knappen på baksiden.
  • Installer DataPaq™.
  • Konfigurer skanneren din i DataPaq™, og legg merke til den unike IDen som brukes for ekstern interaksjon (Bildekilde: Ziath).
  • For DataPaq™ v3.15 eller nyere, for å aktivere ekstern kommunikasjon, bør du kjøre filen "C:\Program Files (x86)\Ziath\DataPaq\server.exe -s" inne i installasjonsmappen. Et svart ledetekstvindu som du bør holde det åpent.

Under AgileBio ScanServer, bruk fanen alternativer.

In Generelt avsnitt, la verdier være som standard. Serverporten er den samme som i seksjonen 2.LabCollector oppsett.
Merk av for Autostart hvis du vil begynne å skanne med Eksempler på batchverktøy Tillegg.

In Ziath seksjon, IP-adresse, skannerport og varslingsport er som standard.
Du må velge unik ID samsvarer med stativet ditt som du definerer i DataPaq™ (se rett ovenfor) fra listen.

Sjekk brannmuren din om portsikkerheten.

Nå er du klar til å skanne stativet ditt!

1. Start skanneren og åpne AgileBio ScanServer (DataPaq™ vil være åpen i bakgrunnen)

Vær oppmerksom på at Ziath-skannere vanligvis har en automatisk hvilemodus som kan fjernes. Hvis skanneren er i dvale, vil den ikke reagere på skanneforespørsler.

2. Start AgileBio ScanServer-prosessen

3. i Eksempler på batchverktøy Tillegg, velg stativet du setter opp i LabCollector fra listen, og klikk deretter på Skann! knappen, vises forhåndsvisningen av stativ/bokskartet, og deretter Prosess for å fullføre importen.

JAVA må oppdateres for å tillate Skann! knappen for å være aktiv.

I alternativdelen kan du velge rack opprinnelse:

• Basert på malen [velg en mal å bruke] – ny i v5.4
  • Nytt rørstativ eller eksisterende stativ med direkte strekkodelesing
  • Eksisterende rørstativ, skriv inn rack-ID/strekkode tilsvarende
  • Repliker eksisterende stativ, velg rørstativ/boks i listen. I dette tilfellet vil boksen lagres som sekundær lagring av eksisterende prøver.

3.2 Micronic Tracxer kodeleser

Installer skanneren og den nyeste versjonen av Tracxer kodeleserprogramvare. Sørg for at Tracxer-programvaren har standardverdien for alternativet Utdatafil (se KB-Konfigurasjon av Micronic tracxer-programvare)

Under AgileBio ScanServer, bruk fanen alternativer.

In general behold standardinnstillingene. Serverporten er den samme som i LabCollector oppsett.
Merk av for Autostart hvis du vil begynne å skanne med Eksempler på batchverktøy Tillegg.

In Tracxer seksjon, IP-adresse og tidsavbrudd (60 sek) er som standard.
Hvis du vil, velg stativtypen som er definert i Tracxer-programvaren fra listen.
Bruke Registrer kontroll knappen for å registrere DLL.

Sjekk brannmuren din om portsikkerheten.

Nå er du klar til å skanne stativet ditt!

1. Start skanneren og åpne AgileBio ScanServer.

Tracxer-programvaren må være åpen i bakgrunnen.

2. Start AgileBio ScanServer-prosessen

3. i Eksempler på batchverktøy Tillegg, velg stativet du konfigurerer i listen LabCollector, klikk deretter på Skann! knappen, vises forhåndsvisningen av stativ/bokskartet, og deretter Prosess for å fullføre importen.

JAVA må oppdateres for å tillate Skann! knappen for å være aktiv.

I alternativdelen kan du velge rack opprinnelse:

• Basert på malen [velg en mal å bruke] – ny i v5.4
  • Nytt rørstativ eller eksisterende stativ med direkte strekkodelesing
  • Eksisterende rørstativ, skriv inn rack-ID/strekkode tilsvarende
  • Repliker eksisterende stativ, velg rørstativ/boks i listen. I dette tilfellet vil boksen lagres som sekundær lagring av eksisterende prøver.

3.3 FluidX-skanner

Installer skanneren og FluidX IntelliCode™-dekodingsprogramvaren.
Kopier begge filene "RemoteEnable.bat" og "xtr96.xrs" fra \AgileBio\AgileBioScanServer\FluidX Brukerdistribusjon inne i IntelliCode-installasjonsmappen.
Lag en snarvei til "RemoteEnable.bat" på skrivebordet ditt, og kjør denne snarveien hver gang før du kjører AgileBio ScanServer.

For den senere FluidX IntelliCode™ Decodin-versjonen, følg denne konfigurasjonen:
1. velg Innstillinger > Fjernkontroll
2. I feltet Tilkoblingstype, sørg for " Winsock” er valgt
3. Hvis du har flere nettverkskort installert, velg det riktige fra IP-adresse-rullegardinmenyen.

Merknader: Når du har konfigurert innstillingene etter behov, hvis du merker av for "Remote on boot", vil FluidX IntelliCode™ automatisk starte opp til ekstern modus ved å bruke innstillingene dine.

4. Klikk på Go

Under AgileBio ScanServer, bruk fanen alternativer.

In general seksjon, la verdier være som standard. Serverporten er den samme som i LabCollector oppsett.
Merk av for Autostart hvis du vil begynne å skanne med Eksempler på batchverktøy Tillegg.

In FluidX seksjon, IP-adresse og port er som standard.

Sjekk brannmuren din om portsikkerheten.

Nå er du klar til å skanne stativet ditt!

1. Start skanneren og kjør "RemoteEnable.bat"-snarveien.
2. Åpne AgileBio Scan Server.
3. Start AgileBio ScanServer-prosessen

4. i Eksempler på batchverktøy Tillegg, velg stativet du konfigurerer i listen LabCollector, klikk deretter på Skann! knappen, vises forhåndsvisningen av stativ/bokskartet, og deretter Prosess for å fullføre importen.

JAVA må oppdateres for å tillate Skann! knappen for å være aktiv.

I alternativdelen kan du velge rack opprinnelse:

• Basert på malen [velg en mal å bruke] – ny i v5.4
  • Nytt rørstativ eller eksisterende stativ med direkte strekkodelesing
  • Eksisterende rørstativ, skriv inn rack-ID/strekkode tilsvarende
  • Repliker eksisterende stativ, velg rørstativ/boks i listen. I dette tilfellet vil boksen lagres som sekundær lagring av eksisterende prøver.