Importer prøvene og tilhørende lagring i 3 trinn - LabCollector

Søk i kunnskapsbase etter nøkkelord

Du er her:
← Alle emner
IMPORTER DINE PRØVER OG TILHØRENDE LAGRING I 3 TRINN

Denne opplæringen er hovedsakelig for de første dagene av LabCollector bruk når du må importere din forrige database inn LabCollector. Den kan brukes for alle dine data med lagring, ikke bare prøver som i eksemplet.

Tilgjengelig for ALLE brukere bortsett fra bruker- og besøksnivå

1. trinn: Importer prøvene dine

For versjon 5.3 og nyere, se denne KB-importer dataene dine 5.3v.

Under Admin > Data > Importer, Velg Prøver modul.

1. Organiser excel-filen din slik at hver kolonne er angitt i formatdelen i gitt rekkefølge. Ett felt for kolonne. Hvis du ikke trenger et felt, la kolonnen stå tom. Lagre denne filen i txt (TAB), eller CSV (komma eller semikolon som skilletegn).

Forbered LabCollector database. Før du importerer data, må du konfigurere modulen du har valgt ved å opprette feltene du trenger. Se vår KB-skapende tilpasset felt.

For feltene merket med en stjerne* (Velg liste), må verdiene samsvare nøyaktig med alternativene som er definert i LabCollector.

Noen felttyper kan ikke importeres, for eksempel avkrysningsboksen for type. Hvis du vil importere data i denne typen felt, endrer du typen midlertidig i Tekst, importerer dataene dine og endrer deretter igjen fra tekst- til avmerkingsbokstype. Sørg for at dataene dine er riktig formatert (f.eks. identiske verdier).

2. Last opp filen.
3. Du har 4 standardfelt:

• Prosjekt – hvis du ønsker å knytte prøvene dine til et prosjekt
  • typen - Obligatoriske felt. Eksempeltyper er definert av superadministratoren og administratorene i Innstillinger-delen.
  • organisme – Velg organismen i forhold til prøven din. Som tidligere er organismelisten definert i preferanseseksjonen.
  • Hovedoperatør/ansvarlig - Obligatoriske felt. Informasjon om personen som eier prøven. Viktig for overvåking og hvis du har presise sikkerhetsregler (for eksempel gruppe).
Du må importere prøver etter blokker med lignende poster, i det minste for obligatoriske felt. Du kan også bruke Mass Record Updater-funksjonen (KB-XXX) for å endre denne informasjonen etter importen.

4. Filalternativer kan konfigureres. Sjekk de riktige alternativene.
5. Valgfritt: Hvis du har konfigurert utstyret ditt med det automatiske lagringsalternativet, kan du få direkte tilgang til denne lagringen her. Du har ikke valget mellom boks/plassering, LabCollector attributt alt automatisk.
6. Klikk for å sjekke resultatet av importen før den endelige handlingen. Du kan igjen forkaste importen hvis det er feil.

Trinn 2: Opprett lagringen din i batch

Etter konfigurasjonen av lagringssystemet og opprettelsen av fasiliteter og utstyr av superadministratoren og administratorene, kan du lage i batch-rack og -bokser.

Gå til Admin > Lagring > Administrer lagring > Lag ny boks eller verktøy > Lagringsleser eller gå til Verktøy > Lagringsleser.

1. Velg utstyret der en ny boks er nødvendig.
2. Velg deretter funksjonen Autofyll med stativer + bokser

3. Definer boksformatet. Du kan velge en av modellene dine (rød pil øverst til høyre), eller lage ditt eget boksformat med editoren (rød pil).
4. Du har to alternativer:
    • Manuelle innstillinger. Fyll inn boksnavnprefikset, racknavnprefikset og antall stativer som skal genereres (avhenger av utstyrskapasiteten). Se det første lagringstreet: 5 bokser i hver av de 5 stativene.
    • CSV-innstillinger. Opprett filen din ved å følge formatet BOX NAME <> RACK NAME <> POSITION in rack... Nedenfor er et eksempel på fil (tab-separator) og resultatet etter import:

Tredje trinn: Importer lagringsplassen din

Nå har du prøvene og boksene dine i LabCollector, du trenger bare å assosiere dem med de andre.

Under Admin > Lagring > Importer lagring, Velg Prøver modul.
Vi anbefaler å velge Intern LabCollector ID (av prøvene dine) og Box ID for å unngå identisk navn, så formater 1.

Du finner listen over boks-ID-ene dine under ADMIN > Administrer lagring > List opp eksisterende bokser, under Ref kolonne.
Boks-ID-en er også synlig i Storage Browser. Når du er på et stativ, kan du se alle boksene i den og deres IDer.

Eller du kan også velge visningsboksen.

1. Lag filen din i henhold til formatet du valgte. Nedenfor er et eksempel på fil (semikolon separator). Hvis mer enn ett rør er definert for samme prøve, skiller du den tilsvarende posisjonen med et komma.
2. Velg modulen, her Prøver, og lagringen Hoved eller Sekundær
3. Importer filen
4. Velg eieren av den nye lagringen fra listen
5. Velg de riktige alternativene avhengig av filen din. Her for vårt eksempel nedenfor, "Etiketter på linje 1" og "semikolon" må sjekkes.
6. Klikk på Importer og oppdater-knappen. En ny side vises for å validere verdiene dine. Du kan validere eller forkaste.