Hvordan legge til tofaktorautentisering og Captcha-funksjoner? - LabCollector

Søk i kunnskapsbase etter nøkkelord

Du er her:
← Alle emner

LabCollector gir forskjellige alternativer for pålogging og lar deg konfigurere tofaktorautentisering og Captcha-funksjon. LabCollector er nå sikrere mot datainnbrudd ved å legge til et ekstra lag med sikkerhet til din LabCollector regnskap. Det meste av forskningssektoren krever nå at 2FA overholder passordbegrensninger, datasikkerhet osv.

Følg trinnene nedenfor:

1. Logg på alternativer for tofaktorautentisering
  2. Logg inn alternativer for Captcha

1. Påloggingsalternativer for tofaktorautentisering

Dette alternativet lar deg legge til en tofaktorautentisering (2FA) for å logge på LabCollector.

• Gå til ADMIN ->ANDRE->OPPSETT->INNLOGGINGSALTERNATIVER
  • Du finner 2FA-delen med noen parametere som kan endres:

1. Aktivering: Velg JA eller NEI for å aktivere eller deaktivere 2FA-funksjonen

2. Utløpsforsinkelse: Med denne innstillingen kan du bestemme når du vil bli bedt om å bruke 2FA-systemet igjen for å logge på.

3. Type melding: Her velger du hvordan koden skal sendes til deg. E-postalternativet er obligatorisk. For å bruke SMS-alternativet i tillegg, må du først integrere en SMS-applikasjon som Twilio or plivo. (Se vår Integrasjonsside for å lære mer om denne appene)
* Vennligst se vår kunnskapsbase om hvordan aktivere twilio.

• Når oppsettet er gjort, vil du ha dette 2FA-trinnet før du logger på LabCollector.
  • En e-post med kode vil bli sendt til e-postadressen som er registrert på brukerens profil som ønsker å logge inn. Dersom e-posten ikke sendes, kan du klikke på teksten (se over) for å motta en ny kode.

Viktig
En superadministrator vil aldri ha et 2FA-alternativ for å logge på.

Hvis du ser denne meldingen du må legge til en e-post eller et telefonnummer i e-postfeltet til det aktuelle laboratoriemedlemmet. Vennligst gå til Admin > Manager Lab-medlem, og fyll ut det nødvendige e-postfeltet.

2. Påloggingsalternativer for Captcha

En CAPTCHA-test består av to deler: en tilfeldig rekkefølge av bokstaver og/eller tall og en tekstboks.

• Gå til ADMIN ->ANDRE->OPPSETT->INNLOGGINGSALTERNATIVER
  • Du finner Captcha-delen med noen parametere som kan endres:

1. Aktivering: Velg JA eller NEI for å aktivere eller deaktivere Captcha-funksjonen

2. Antall tegn: Med denne innstillingen kan du bestemme antall tegn du ønsker (4 til 8).

3. Ta med bokstaver: Her kan du krysse av i en boks hvis du vil ha en blanding mellom tall og bokstaver. Systemet vil tilfeldig velge tall og bokstaver for å danne en kode av størrelsen du har valgt.

• Når oppsettet er gjort, vil du ha dette Captcha-trinnet før du logger på LabCollector.
  • Det er mulig å ha de 2 funksjonene aktivert samtidig.