Hvordan lager jeg datatrenddiagram? - LabCollector

SAMMENDRAG:

Trenddiagrammer viser datatrend over tid. Dette kan øke forståelsen av prøvens reelle ytelse.
Vår LSM tilbyr et datatrenddiagram som overvåker kvalitetskontrollen for en prøve.
Diagrammet viser datapunktene med min-maks-representasjon.

Følg trinnene nedenfor for å lage et datatrenddiagram.

1. Lag datatrenddiagrammer
2. Trinn 1: Opprette parameter
3. Trinn 2. Opprette tester og prøvetype
4. Trinn 3. Opprette en jobb

1. Lag datatrenddiagrammer

Gå til LSM -> HJEM -> DATATRENDING og klikk på "Legg til et nytt diagram"

En popup-boks vil dukke opp hvor du må velge en etter en Test, Parameter & Sample type.

Ther er visse forutsetninger du må følge for å lage datatrenddiagrammet.

OBS: LSM v3.2171 tilbyr flere alternativer som å velge forespørselen.

* Nedenfor er bare et eksempel for å vise deg et datatrenddiagram.
Diagrammet vil vises som nedenfor.

• Flisen i diagrammet representerer TEST-navnet, parametere og prøvetypen.
  • I diagrammet representerer Y-aksen resultatverdier som automatisk opprettes fra området definert for tester under resultatparameter (se trinn 2).
  • X-aksen representerer datoen og klokkeslettet for opprettelsen av resultatene.
  • Diagrammet kan velges for å representere verdier fra enten de siste to ukene til i fjor.
  • Du kan laste ned grafen som et PNG-bilde ved å klikke på nedlastingstegnet  .
  • De  forstørrer grafen til full eller største størrelse.
  • Du kan laste ned grafverdiene i CSV-fil ved å klikke på denne  ikon . *NY LSM v3.2171
  • Du kan slette grafen ved å bruke denne ikonet.
  • Ved å klikke på   ikonet kan du nå velge hvilken standardavvikslinje du vil vise i grafen og redigere konfigurasjonen i henhold til dine krav. Du kan også bruke innstillingen på alle grafene dine ved å merke av i boksen foran "Bruk på alle datatrenddiagrammer". Når du er ferdig kan du lagre innstillingene. *NY LSM v3.2171

• De røde linjene representerer minimums- og maksimumsverdiene.
  • Min er minimumsverdien til en funksjon i en graf med et toppunkt på det laveste punktet. (Rød strek nederst)
  • Max er maksimumsverdien til en funksjon i en graf med et toppunkt på det høyeste punktet. (Rød strek på toppen)
  • De fargede linjene (bortsett fra min og maks) representerer sigma-verdiene (6σ) som er standardavviket. Jo flere standardavvik mellom prosessgjennomsnitt og akseptable prosessgrenser passer, desto mindre sannsynlig er det at prosessen yter utover de akseptable prosessgrensene, og det forårsaker en defekt. Dette er grunnen til at en 6σ (Six Sigma) prosess gir bedre resultater enn 1σ, 2σ, 3σ, 4σ, 5σ prosesser. Den detaljerte forklaringen av standardavviket i diagrammet er vist ovenfor (grønn).

For å lage et diagram må du følge visse trinn, som er beskrevet nedenfor.

Trinn 1. Opprette parameter

Gå til LSM -> ADMIN -> PREFERANSER -> PARAMETRE. Klikk på Legg til parametere.
(Du kan også klikke på lenken for å se detaljer om hvordan legge til parametere)
Du kan legge til parameterne etter behov.

Husk å sette "nivået" som Test og "datatype" som numerisk.

Trinn 2. Opprette tester og prøvetype

Gå til LSM ->ADMIN ->PREFERANSER ->TESTER. Klikk på Legg til test.
(Du kan også klikke på lenken for å se detaljer om hvordan legge til tester)

Legg til detaljene etter behov. Opprett resultatparameteren.

Du kan finne parameteren du opprettet i trinn 1, definere et område (Dette vil også være området til Y-aksen i datatrendgrafen) og klikk på +-tegnet for å sette inn resultatparameteren.
Lagre testen.

FORUTSETNINGER

Du må aktivere rekkevidden ved å gå til LSM ->ADMIN ->PREFERANSER -> OMRÅDER. Når du har opprettet områdene, må du kontrollere at du har valgt områdene (som i bildeområde 1 ovenfor) og at områdeboksene ikke holdes tomme. Vennligst se vår KB på hvordan lage områder i LSM.

Når du oppretter en test og legger til parameteren i "resultatparameteren", vil du TRENGER Å legg til området i parameteren.

Trinn 3. Opprette en jobb

Gå til LSM ->JOBB ->LEGG TIL JOBB.
Fyll ut de obligatoriske feltene. Sett rekkefølgen til "Jobb", velg prøvene mottatt "Ja". Klikk deretter på "Legg til rad". Legg til prøven, skriv inn og testene og klikk deretter på "Lagre".

Etter å ha lagret jobben vises i jobblisten.

FORUTSETNINGER

Vær så snill IKKE merk jobben som QA/QC (ved å gå til Jobbalternativ -> Følg opp ) som vi gjør for kontrolldiagrammer.

Etter dette klikker du på "Alternativer" på jobbnivå og velger "Åpne". En pop-up åpnes med jobbdetaljene. Klikk på testnavnet under prøven.

Når du klikker på testnavnet vil popup-vinduet nedenfor vises. Klikk på "Lagre og start" for å starte testen.

Når du "Lagre og start" vil jobbstatusen flytte fra "Tildelt" til "Startet". Du kan fylle ut målingene du vil fylle inn i eksempel på resultatfanen som bildet nedenfor.
Under resultatparameteren legger du til 'verdien' som ble oppnådd under testen. Når du er ferdig, velger du enten lagre eller lagre og fullfør for å fullføre testen.

Når trinnene er fullført, kan du lage diagrammet som nevnt ovenfor.

FORUTSETNINGER

Vær oppmerksom på at kun jobbene i FERDIG og FERDIG status vil bli sett i datatrenddiagrammet. Du KAN IKKE se resultater av jobb som er i «STARTET»-status.