Hvordan sette opp og bruke Recipe Manager (gammel versjon) - LabCollector

Søk i kunnskapsbase etter nøkkelord

Du er her:
← Alle emner
In LabCollector, er et "oppskriftsverktøy" tilgjengelig for å administrere produksjon av media, komplekse reagenser, produktsammenstillinger og mye mer. Dette oppskriftsverktøyet er basert på en katalog med oppskrifter med komponentene fra spesifikke loter i modulen for reagens og forsyninger definert for hver "oppskrift".

Før du bruker oppskrifter må de settes opp og opprettes av en bruker med administratortilgang ved å bruke Administrator >> Data >> Administrer oppskrifter. I tillegg må det også finnes flere poster med parti-/batchinformasjon i modulen Regents & Supplies.

Bare superadministratoren og administratorene kan lage oppskrifter (del 1). Alle brukere kan da bruke disse oppskriftene (del 2).

Del 1 Administrere oppskrifter

Med admin- eller superadmin-tilgang naviger til Administrator >> Data >> Administrer oppskrifter. Du vil bli presentert med denne skjermen:

Ved første gangs bruk vil du kun ha muligheten til å legge til en ny oppskrift. Ved å klikke på "Legg til ny" får du et skjermbilde for å definere en ny oppskrift:

Navn og beskrivelse av oppskriften må oppgis.
Komponenter i oppskriften velges enten ved å klikke på pilen for å se en rullegardinliste eller ved å skrive for å bruke skjemaet som et autofullfør-felt.

Etter at en komponent er valgt, må alternativene bestemmes for oppskriften. Mengden (Qt) og enheten må spesifiseres. Du må også bestemme om 1) deloppskrifter er tillatt og 2) kun partier innenfor utløpsdatoene kan brukes.
Klikk på  ikon for å legge til og definere tilleggskomponenter.

Etter at alle komponenter og alternativer er angitt, klikker du på Lagre for å lagre oppskriften. Etter lagring vil oppskriften vises i en liste når du navigerer til Administrator >> Data >> Administrer oppskrifter. Oppskriften vil også være tilgjengelig for andre brukere som kan finne den ved å navigere til Verktøy >> Oppskrifter/Produksjon. De oppskriftsbehandler gir muligheten til å velge en oppskrift som skal redigeres og for å se listen over oppskrifter.

1) Liste over oppskriftsnavn. Ved å klikke på oppskriftsnavnet vil du navigere til den fullstendige oppskriftsdetaljene hvor du vil ha muligheten til å redigere oppskriften.
2) Oppskriftsbeskrivelse.
3) Antall komponenter. Holder du musepekeren over antallet komponenter vil du avsløre postnavnene til reagensene og forsyningene som kreves for oppskriften.
4) Knapp for å legge til en ny oppskrift.

Del 2 Bruke oppskrifter

Etter at oppskrifter er opprettet, kan oppskriftsverktøyet brukes. Først Naviger til Verktøy >> Oppskrifter/Produksjon.

Hovedskjermbildet Produksjonsleder/oppskrifter er et enkelt søkeverktøy. Dette gir en mulighet til å søke etter en oppskrift fra listen (opprettet i del 1). Siden lar deg også navigere til loggen over oppskrifter som er brukt.

Søkelinjen for oppskriftsvalg er både en autofullføring og en rullegardinmeny. Skriv inn i søkefeltet for å se autofullføringsresultater eller klikk for å se alle oppskrifter. Etter å ha valgt en oppskrift vises følgende skjermbilde.

Skjermen viser følgende:

1) Oppskriftens navn
2) Sted for å skrive inn navnet på sluttproduktet
3) Modulvelger for hvor reseptproduktposten skal opprettes
4) Detaljer om parti, gyldighet og mengde for hver komponent. Oppføringene er fargekodet for å gjøre det klart om mengder og gyldighet er passende for oppskriften. Holder du musepekeren over partiet eller gyldighetsinformasjon, vil du få informasjon om gjeldende lodd og andre tilgjengelige lodd. Hvis tilstede, klikker du på ikonet  for en komponent vil tillate et utvalg av et annet parti å bruke.
5) Brukere må merke av i boksen for å bekrefte bruk av hver komponent
6) Ved å klikke på 'Bruk'-knappen bekreftes oppskriften. En ny post vil bli opprettet med koblinger til hver komponent. En loggoppføring vil bli opprettet. Mengder vil bli trukket fra de angitte partiene.

Hvis du prøver å bruke en oppskrift med mye som har en advarsel av noe slag, vil du bli blokkert eller tvunget til å bekrefte til tross for advarselen med en skjerm som dette:

Etter å ha fullført en oppskrift vises følgende skjermbilde for å indikere at posten ble opprettet og gir to lenker. En lenke tar deg til den nyopprettede posten, den andre er en direkte lenke for å laste ned en oppskriftsrapport.

Du kan søke i historien til oppskrifter som har blitt brukt ved å velge logg fra startskjermen til oppskriftene.

Loggen kan søkes opp og vil vise hvilke komponenter som ble brukt samt opplysninger om partier og mengde. Hver komponent og produkt kan klikkes for å gå direkte til den aktuelle posten.

1) Søkefelt for oppskrifter som er brukt
2) Navn på sluttprodukt. Ved å klikke vil du navigere til produktposten.
3) Navn på brukt oppskrift. Ved å klikke vil du be om en nedlasting av rapporten for å lage denne oppskriften. Dato og bruker er også angitt.
4) Liste over komponenter. Ved å klikke vil du navigere til hver komponent.

Et eksempel på en post for et produkt med lenker og trevisningen som viser koblingen av komponentene til produktet.