Hvordan importere CSV med prøver og tester i LSM? - LabCollector

Søk i kunnskapsbase etter nøkkelord

Du er her:
← Alle emner
SAMMENDRAG:

Med LSM-annonsen kan du legge til en jobb og importere flere prøver og teste med CSV/tekstfil. Du kan oppdatere CSV/tekstfilen med informasjon om flere prøver og tester relatert til den i LSM mens du legger til en jobb. Det er imidlertid noen regler du må følge for å importere visse typer datafelt, for eksempel flere tester, flervalg, avmerkingsbokser osv.

1. Lag en jobb

2. Eksporter CSV/tekstfil med eksempler og testkolonneoverskrifter

3. Importer CSV/tekstfil med eksempler og testdetaljer

• 3a. PRØVER
  • 3b. STANDARD PARAMETRE
  • 3c. TILPASSET PARAMETER

4. Lagre og utfør jobben

1. Lag en jobb

• Du kan opprette jobb i LSM ved å gå til ADMIN -> JOBB -> LEGG TIL JOBB
    Vennligst les vår kunnskapsbase om hvordan opprette og utføre en jobb i LSM.
  • Du kan legge til jobbdetaljer som forespørsel, jobbprioritet osv.
  • Du kan også legge til informasjon om prøvenavnet og andre prøverelaterte parametere, samt testene.
  • Men hvis du ønsker å importere flere prøver og tester, kan du gjøre det ved å importere en CSV/tekstfil.
  • Alle alternativene på prøvenivå er forklart i LSM manual.

2. VALGFRITT: Eksporter CSV/tekstfil med eksempler og testkolonneoverskrifter

• Du kan lage din CSV/tekstfil for å importere prøve- og testdetaljene direkte i «Legg til jobb»-delen ved å legge til navnet på parameterne.
  • Men hvis du har mange parametere eller trenger en mal for å hjelpe deg med kolonneoverskriftene, kan du bruke dette alternativet til å eksportere CSV-filen.
  • For å importere CSV/tekstfilen kan du eksportere malen med alle mønsternivåparametrene ved å klikke Eksporter CSV.
  • Du kan bruke denne som en mal for å legge inn all nødvendig informasjon.
Merknader

Følg disse enkle trinnene for å tilpasse kolonnene du ønsker å eksportere:

1. Naviger til “Resultater"-fanen for jobben din.
  2. Klikk på "kolonner"-Knappen.
  3. En popup vil dukke opp som lar deg velge kolonnene du vil inkludere i rapporten. For å legge til en kolonne, klikk på dens tilsvarende navn. For å fjerne en kolonne klikker du bare på den igjen for å fjerne merket for den.
  4. Nederst i popup-fanen finner du to avmerkingsbokser: a. "Skjul kommentarfelt“: Hvis du velger dette alternativet, skjules alle kommentarfelt fra de eksporterte dataene. b. "Skjul områdefelt“: Hvis du velger dette alternativet, skjules områdefeltene fra de eksporterte dataene.

3. Importer CSV/tekstfil med eksempler og testdetaljer

• Hvis du vil laste opp CSV/tekstfilen, vil du se følgende alternativer som du kan bruke.
    • Klikk på "Velg filalternativ" og last opp en CSV/tekstfil.
    • Bruk riktige skilletegn: komma (,), semikolon (;) og tabulator (|).
      Vennligst les vår kunnskapsbase om hvordan hvordan avgrense data i CSV
    • Til slutt klikker du på «Last inn» for å laste opp detaljene fra CSV/tekstfilen.
  • Du må gå til ADMIN -> JOBB -> LEGG TIL JOBB -> EKSEMPEL-FANEN

Tips/hint
  • Seksjonen nedenfor kan hjelpe deg med å forberede CSV/tekstfilen bedre for importen.

3a. PRØVER

• Du kan legge til navnene på prøvene i hver rad i Excel.
  • Husk at du legger til prøvene for én jobb, så det blir en bestilling med flere prøver.
  • Hver rad i CSV/tekstfilen er et eksempel.
  • Navnet på prøven kan være alfanumerisk.
    *Det er bedre å unngå spesialtegn i eksempelnavnet.

• I et scenario der du har valgt automatisk navn på eksempel, vil ikke prøvestandardparameteren være synlig, og den vil heller ikke bli eksportert i CSV-filen.
  • Dette er fordi i automatisk innstilling blir eksempelnavnene autogenerert av LSM.
  • Du kan gjøre denne innstillingen ved å gå til ADMIN -> JOBB -> OPPSETT -> JOBB OG EKSEMPLER NAME

• Derfor kan du importere eksempelinformasjonen uten eksempelnavnet.

3b. STANDARD PARAMETRE

• PRØVER:
    • I LSM Sample-fanen er det standardparametere som eksempelnavn, prøvetype, kommentarer og tester.
    • Noen av standardparametrene er obligatoriske og må derfor fylles ut i CSV/tekstfilen.
    • Obligatoriske standardparametere er merket med en rød stjerne.

• PRØVETYPE:
    • For prøvetypen er det viktig å huske at typen allerede skal være til stede i ADMIN -> PREFERANSER -> PRØVETYPE
    • En ny prøvetype som ennå ikke finnes i LSM vil ikke bli importert. For eksempel, som nedenfor:

• KOMMENTAR:
    • Dette feltet er ikke obligatorisk og kan derfor hoppes over dersom du ikke ønsker å oppgi informasjon her.
    • Hvis du ønsker å kommentere, kan du ganske enkelt skrive inn ønsket tekst i CSV/tekstfil.

• Advarsel
      Pass på at du ikke bruker noen skilletegn som komma, semikolon eller tabulator i teksten du skriver, ellers vil det skape konflikt og dataene vil ikke bli importert riktig.

• TESTER:
    • Du kan fylle ut alle detaljer om tester.
    • Testnavnet skal samsvare med navnet nevnt i ADMIN -> JOBB -> PREFERANSER -> TESTER
      Vær forsiktig merk
      Du må følge regler med separator når du importerer i flere tester. (Les nedenfor)
    • Du må følge noen regler hvis du vil laste opp flere tester for en prøve.

• REGEL 1- Samme skilletegn:
        • Hvis du bruker samme skilletegn (uthevet i gult) for kolonner og flere tester, legg deretter til testnavnet i doble anførselstegn (uthevet i blått og pil)

• REGEL 2 - forskjellig skilletegn:
        • Bruk annen separator (blå uthevet og pil) for å skille bare de flere testene enn den som ble brukt til å skille kolonner (gul uthevet)

3c. TILPASSET PARAMETRE

• Dette er parametrene du oppretter på eksempelnivå ved å gå til ADMIN -> PREFERANSER -> PARAMETRE
  • Det kan være forskjellige typer egendefinerte parametere på prøvenivå, det er de beskrevet i LSM-manualen

• KONTROLLRUMMET:
  • Her må du bruke
    • 0 = å ikke hake av i boksen
    • 1 = til hake av i boksen

• DATO:
  • Her må du følge LSM-datoformatet og sørge for at det er identisk i din CSV/tekstfil. Ellers vil ikke feil format bli importert.
  • Du kan sjekke formatet på datoen ved å gå til LSM og lage et eksempel.

• Du kan deretter importere datoen tilsvarende.

• DATO TID:
  • Her må du følge LSM dato- og klokkeslettformatet og sørge for at det er identisk i din CSV/tekstfil. Ellers vil ikke feil format bli importert.
  • Du kan sjekke formatet på dato og klokkeslett ved å gå til LSM og lage et eksempel.

• Du kan deretter importere dato og klokkeslett tilsvarende.

• TID:
  • Du kan følge de samme trinnene som datoen og klokkeslettet nevnt ovenfor.

• VERDILISTE:
  • Du må sørge for at verdiene samsvarer med verdiene som er definert i verdilisteparameteren.
  • For eksempel, hvis verdilisten inneholder verdiene "ja" og "nei", trenger du bare å legge til disse verdiene.

• Verdier som ikke samsvarer med de eksisterende verdiene, lastes ikke opp.

• FLERE VALG:
  • Du må sørge for at verdiene samsvarer med de som allerede finnes.

• Verdier som ikke samsvarer med de eksisterende verdiene, lastes ikke opp.

• REGEL 1- Samme skilletegn:
    • Hvis du bruker samme skilletegn for kolonner og flervalgsalternativer, kode deretter navnet på testen i doble anførselstegn.
    • REGEL 2 - forskjellig skilletegn:
    • Bruk annen separator for å separere flere tester enn for å skille kolonner

• NUMERISK:
  • Du kan også legge til verdier i desimaler.

• STRING & LONGTEXT:
  • Du kan skrive inn tekst her, akkurat som du gjør med standard kommentarfeltet beskrevet ovenfor.

Advarsel
    Pass på at du ikke bruker noen skilletegn som komma, semikolon eller tabulator i teksten du skriver, ellers vil det skape konflikt og dataene vil ikke bli importert riktig.

• BILDE OG FIL:
  • Du CAN NOT importere en fil eller et bilde ved å bruke CSV/tekstfil i LSM-jobb, eksempelparameterfanen.

• GJENNOMSNITT, SD (STANDARDAVVIK) OG BEREGNET
  • Disse feltene beregnes automatisk basert på andre felt, slik at du ikke trenger å fylle dem ut ved import av felt.
  • Du må imidlertid laste opp de andre feltene hvis verdier skal beregnes i disse feltene.
  • De andre feltene er numeriske felt som forklart ovenfor.

4. Lagre og utfør jobben