Workflow normale modus versus geavanceerde (GxP) modus - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen

LabCollector biedt twee verschillende workflows modi: Normale modus en Geavanceerde (GxP) modus. Deze modi komen tegemoet aan verschillende gebruikersvereisten en regelgevingsbehoeften. Hieronder geven we een uitgebreid overzicht van elke modus, samen met gedetailleerde uitleg en voorbeelden.

OVERZICHT:

1. Normale werkstroommodus

1.1. Normale sjablooncreatie

1.2. Sjabloonconfiguratieopties

1.3. Sjabloonontwerp

1.4. “Fase”-knooppunt

2. Workflow GxP-modus

2.1. Creatie van hoofdsjablonen

2.2. Sjabloonconfiguratieopties

2.3. Knooppunten Opties

2.4. Extra stap in het faseknooppunt: verificatie

1. Werkstroom Normale modus:

1.1. Normale sjablooncreatie:
In de normale modus kunnen gebruikers standaard workflowsjablonen maken die geschikt zijn voor routinematige laboratoriumprocessen waarvoor geen geavanceerde functies voor naleving van de regelgeving vereist zijn.

1.2. Opties voor sjabloonconfiguratie:
- Email waarschuwingen: U heeft de mogelijkheid om de verantwoordelijk(en) voor de volgende taakstap/node op de hoogte te stellen. Wanneer deze optie is geselecteerd, LabCollector stuurt e-mailmeldingen naar personen die verantwoordelijk zijn voor de volgende stappen of knooppunten in de workflow.

Bijvoorbeeld: Wanneer een monster klaar is voor analyse, wordt er een e-mailwaarschuwing verzonden naar de laboratoriumtechnicus die verantwoordelijk is voor de volgende stap.

- Valideer gebruiker: U kunt selecteren of uw sjabloon gebruikersauthenticatie vereist bij het voltooien van knooppunten. Het inschakelen van deze optie zorgt ervoor dat alleen geautoriseerd personeel met de benodigde inloggegevens door kan gaan naar de volgende stap in de workflow.

Bijvoorbeeld: In een farmaceutisch laboratorium moeten analisten zich authenticeren met hun LabCollector inloggegevens voordat ze toegang krijgen tot specifieke workflowstappen met betrekking tot gevoelige gegevens en deze kunnen voltooien.

- Naam van record: Deze instelling bepaalt hoe de naam van de werkstroomsjabloon wordt opgenomen in de namen van records die met deze sjabloon zijn gemaakt.
U kunt kiezen uit drie opties:
A. Geen herhaling (wat betekent dat de naam van de workflow niet wordt herhaald in de naam van de record)
B. Herhaal de naam van de workflow in het naamveld van de record (alleen eerste knooppunt)
C. Herhaal de naam van de workflow in het naamveld van de record (alle knooppunten)

Bijvoorbeeld: Stel dat u optie 2 kiest. Als uw werkstroomsjabloon de naam “Kwaliteitscontrole” heeft, kan de eerste record die met deze sjabloon wordt gemaakt de naam “Kwaliteitscontrole – Batch 1” krijgen.

- Projectcode: Net als bij de instelling Recordnaam definieert deze optie hoe de projectcode die aan de werkstroomsjabloon is gekoppeld, wordt opgenomen in de projectcodevelden van de records.
U kunt kiezen uit drie opties:
A. Geen herhaling
B. Herhaal de projectcode van de workflow in het projectcodeveld van de record (alleen eerste knooppunt)
C. Herhaal de projectcode van de workflow in het projectcodeveld van de record (alle knooppunten)

Bijvoorbeeld: Als u optie 3 kiest en de projectcode “PC123” is, zullen alle records die met deze sjabloon zijn gemaakt “PC123” in hun projectcodevelden hebben.

- Weergavemodus voor opnamegegevens: Deze instelling bepaalt de zichtbaarheid van gegevens in records die met de sjabloon zijn gemaakt.
U kunt kiezen uit drie opties:
A. Standaard zijn alle gegevens zichtbaar
B. Standaard geen gegevens zichtbaar (klik om te openen)
C. Gegevens zijn standaard alleen zichtbaar op het eerste record (klik om extra records te openen)

Bijvoorbeeld: Optie 2 kan worden gebruikt wanneer gevoelige gegevens niet onmiddellijk zichtbaar mogen zijn, maar wel toegankelijk zijn door te klikken om het record te openen voor meer details.

1.3. Sjabloonontwerp:
Workflow Normale modus maakt het maken van sjablonen met maximaal 13 knooppunten mogelijk. Deze stenen omvatten start, einde, module, doos/plaat, podium, recept, afleiding, link, opslag, LC-toolfase, E-sign, add-on-fase en externe fase.

Note
Voor meer details, bekijk het volgende KB.
.

……………………………………………………… ..

1.4. “Fase”-knooppunt:
Met het knooppunt “Stage” kunt u algemene informatie, moduleformulieren, productdetails, apparatuurvereisten en alternatieve stappen opnemen.

2. Workflow GxP-modus:

2.1. Normale sjablooncreatie + hoofdsjablooncreatie:
Workflow GxP-modus biedt de flexibiliteit om zowel normale als mastersjablonen te maken. Deze modus is essentieel voor laboratoria die in sterk gereguleerde omgevingen werken.

2.2. Opties voor sjabloonconfiguratie:
De Workflow GxP-modus omvat alle opties van de Normale modus en introduceert een aantal meer geavanceerde functies:

– Automatische naamgeving: wijst een unieke willekeurige ID toe als de naam van de workflow.

Bijvoorbeeld: Er wordt automatisch een unieke willekeurige ID (bijvoorbeeld WFD12345) gegenereerd als de workflownaam.

– Automatische start (selecteer bestaande record uit workflownaam): U hebt drie opties:
A. Geen automatische start
B. Automatische start (maak een nieuw record met de naam van de workflow)
C. Automatische start (selecteer bestaand record uit de workflownaam): met drie extra opties:

• Gemaakte records vergrendelen: Met deze optie kunnen records die via de automatische startfunctie zijn gemaakt, worden vergrendeld, waardoor verdere wijzigingen worden voorkomen.
  • Dubbele records blokkeren (alleen automatisch starten met het maken van nieuwe records): Als u deze optie inschakelt, voorkomt u dat er dubbele records worden gemaakt bij het starten van een nieuwe workflow.
  • Affixwaarde negeren (alleen automatisch starten met recordselectie): Met deze optie kunnen gebruikers workflows starten door een bestaand record te selecteren zonder rekening te houden met de affixwaarden.
waarschuwing
Wees voorzichtig bij het gebruik van automatisch starten met automatisch gekoppelde workflows (geselecteerd in de EIND-fase van de workflow). Automatisch gekoppelde workflows kunnen ook worden ingesteld om de eerste fase van de workflowmodule te voltooien!
.

– Startrechten: Hiermee kunt u definiëren welke gebruikers met dit sjabloon (gevalideerde versie) een workflow kunnen starten.
Opties zijn onder meer beheerders, beheerders en personeel plus, beheerders, personeel plus, personeel of alle gebruikers.

Bijvoorbeeld: U kunt het initiëren van een kritieke workflow beperken tot alleen beheerders en medewerkers met specifieke bevoegdheden.

2.3. Knooppunten Opties:
Knooppunten in de GxP-modus bieden extra opties voor validatie en duplicatie, waardoor meer controle over het workflowproces ontstaat.

2.4. Extra stap in het faseknooppunt: Verificatie:
Gebruikers kunnen een verificatiestap toevoegen aan de knooppuntfase, waarbij ze kunnen kiezen uit verschillende verificatietypen, waaronder uitgeschakeld, eenvoudig (zonder wachtwoord), gebruik LabCollector login-wachtwoord en gebruik een specifiek wachtwoord.

Bijvoorbeeld: Een “verificatie” stap met LabCollector login-wachtwoord kan de veiligheid verbeteren door van gebruikers te eisen dat ze hun wachtwoord opgeven LabCollector referenties voordat u doorgaat met een kritieke fase.