LabCollector Linux-vereisten en installatie - LabCollector

OVERZICHT:
LabCollector is serversoftware ontwikkeld in de PHP-scripttaal. Het is ontworpen om toegankelijk te zijn en te worden gedeeld via een netwerk. Installeer het eenmalig op een centrale computer (server) en roep het op vanuit een internetbrowser: Internet Explorer 10 of hoger, Firefox 20 of hoger, Chrome en Opera 9.
Wij raden u ten zeerste aan om de meest recente browsers te gebruiken.
Volg de onderstaande stappen voor LINUX-installaties: -
1. LabCollector LINUX-vereisten
2. Download het installatiepakket
3. Uitpakken en uploaden van de bestanden
4. Installatie van de lader door wijziging van PHP.INI
5. Laderinstallatie voor runtime-laden
6. Wijzigingen in PHP.INI & installatie
7. PHP-extensies
8. Mysql-vereisten
9. Inloggen LabCollector

1. LabCollector LINUX-vereisten

• Linux (elke recente distributie)
  • Apache 2.4.x
  • PHP 7.4 en PHP 8.1 (PHP 5.6 t/m 7.4 alleen voor oudere versies)
  • MYSQL of gelijkwaardig (MariaDB, PerconaDB)
  • 4 CPU-kernen
  • 8Gb RAM

Bibliotheken/pakketten (namen kunnen variëren afhankelijk van de distributie):

• PHP-mysql, PHP-mcrypt, PHP-xml, PHP-zip, PHP-Curl, PHP-OpenSSL, PHP-LDAP…

Extra software:

• Krullen
  • OpenSSL
  • Mono (Optioneel)
  • Webmin (Optioneel)
  • Perl (CGI en andere pakketten nodig voor webmin)

AgileBio-software

2. Download het installatiepakket

• Van jouw klant gebied, download het installatiepakket dat aan uw behoeften voldoet.
  • Meer informatie over het klantengedeelte, hier.
Voorwaarden: Krijg via FTP toegang tot een webserveraccount of werk rechtstreeks op de webserver zelf.

3. Uitpakken en uploaden van de bestanden

• Pak het ZIP-pakket uit op een computer of op de server.
  • Upload of kopieer bestanden in de HTML-map naar de juiste webtoegankelijke map (in BINAIRE FORMAAT). NOTITIE: Zorg ervoor dat de map schriftelijke machtigingen heeft, tenminste voor installatiedoeleinden. U kunt deze toestemming verwijderen zodra de installatie is voltooid.
  • Voer een chmod 777 uit op de volgende mappen: /backup, /documents, /temp, /maps
    *(Het instellen van 777-rechten voor een bestand of map betekent dat het leesbaar, beschrijfbaar en uitvoerbaar is)

4. Loader-installatie door wijziging van PHP.INI

• Uitvoeren vanuit uw internetbrowser: start het Loader Wizard-script in uw browser. (https://www.ioncube.com/loaders.php)
    • Bij voorbeeld http://localhost/ioncube/loader-wizard.php en volg de installatie-instructies voor de lader.
    • Start uw webserver opnieuw op.

5. Laderinstallatie voor runtime-laden

• Er hoeft niets gedaan te worden.
    • Laders worden automatisch in de IonCube-map geplaatst die u in de LabCollector map.

6. Wijzigingen in PHP.INI

• Verzeker u van deze parameters:
      – error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE & ~E_DEPRECATED
      – short_open_tag = Aan
    • Voer vanuit de browser een bestand install.php uit (je moet eerst laders installeren. (Lees hierboven secties 4 en 5.)
    • Vul de gevraagde informatie in en druk op de knop 'Volgende' (MySQL-aanmelding is standaard root zonder wachtwoord)
    Note

U heeft de mogelijkheid om bepaalde variabelen (hieronder vermeld) te wijzigen, wat handig kan zijn als u specifieke vereisten heeft waaraan niet wordt voldaan door de standaardwaarden. Open eenvoudigweg het php.ini-configuratiebestand en breng de nodige wijzigingen aan.

1. max_input_vars : Deze configuratievariabele specificeert het maximale aantal invoervariabelen dat door PHP kan worden geaccepteerd. Deze kan indien nodig worden verhoogd (bijvoorbeeld max_invoer_vars = 100000000).
    2. pcre.recursion_limit : Deze variabele stelt de maximale hoeveelheid stapelgeheugen in die kan worden gebruikt door de PCRE-engine (Perl Compatible Regular Expression) van PHP. Deze kan indien nodig worden vergroot (bijvoorbeeld pcre.recursion_limit = 10000000).
    3. max_execution_time : Deze variabele bepaalt de maximale hoeveelheid tijd (in seconden) die een PHP-script kan uitvoeren voordat het wordt beëindigd. De standaardwaarde van deze variabele is doorgaans ingesteld op 30 seconden, maar kan indien nodig worden verhoogd (bijvoorbeeld max_execution_time = 120).
    4. max_input_time : Deze variabele bepaalt de maximale hoeveelheid tijd (in seconden) die PHP zal besteden aan invoerverwerking voordat er een time-out optreedt. De standaardwaarde van deze variabele is doorgaans ingesteld op 60 seconden, maar kan indien nodig worden verhoogd (bijvoorbeeld max_input_time = 360).
    5. memory_limit : Deze variabele stelt de maximale hoeveelheid geheugen (in bytes) in die een PHP-script kan gebruiken. De standaardwaarde van deze variabele is doorgaans ingesteld op 128 MB, maar kan indien nodig worden verhoogd (bijvoorbeeld memory_limit = 1024M).
    .
    Wees voorzichtig
    Het is belangrijk op te merken dat het wijzigen van deze PHP-variabelen zonder goed begrip en testen nadelige gevolgen kan hebben voor de prestaties en stabiliteit van LabCollector. Het is dus aanbevolen dat u advies inwint bij ervaren ontwikkelaars of serverbeheerders voordat u wijzigingen aanbrengt.

7. PHP-extensies

NOTITIE: Zorg ervoor dat u deze PHP-extensies op uw server MOET hebben geïnstalleerd:

• php-mysql (tot PHP5.6.x)
    • php-mysqli (van PHP7.x)
    • php-pdo
    • php-xml
    • php-gd
    • php_mbstring
    • php-ldap (deze is optioneel, in het geval je wilt LDAP gebruiken als inlogauthenticatie)

8. MySQL-vereisten

In mijn.cnf,

• Zorg ervoor dat u deze parameters heeft ingesteld:
      • character_set_server = latin1 collation_server = latin1_swedish_ci
    • Overige instellingen voor MYSQL 8+
      • De volgende configuratie is nodig voor MYSQL 8+
      • standaard-authenticatie-plugin=mysql_native_password
      • Eenmaal actief, moet u de MYSQL-gebruikerswachtwoorden opnieuw definiëren
      • Zoek de lijndefinitie van de sql-modus in my.cnf/my.ini en bewaar deze zoals hieronder aangegeven. Als de sql-mode-regel niet bestaat, voeg deze dan op deze manier toe:
      • sql-mode="NO_ENGINE_SUBSTITUTION"
      • Deze variabele moet op 0 worden ingesteld
      • SET PERSIST information_schema_stats_expiry = 0
    • Overige instellingen voor (inclusief AWS-server)
      • U moet MYSQL 8 instellen op: Binaire logboekregistratie ingeschakeld
          • De volgende opstelling is nodig:

SET GLOBAL log_bin_trust_function_creators=1;

• Installeer MySQL/MariaDB-tools, zoals mijnsqldump, een hulpprogramma voor het maken van back-ups van MySQL-databases.

Meer vereisten voor MySQL-configuratie:

*Bekijk onze KB op LabCollector's AWS-vereisten en installatie

• als u MySQL op localhost host, moet u een configuratie toepassen op de /etc/my.cnf bestand. Concreet moet u de “innodb_strict_mode”-parameter op 0. Dit kunt u doen door de volgende regel toe te voegen aan het my.cnf-bestand:innodb_strict_mode=0Nadat u deze wijziging heeft aangebracht, kunt u moet de MySQL opnieuw opstarten.

9. Inloggen LabCollector

• U kunt er toegang toe krijgen door het vanuit een webbrowser te bellen, meestal door de netwerknaam van de servercomputer te schrijven.
        • Dit kan vanaf elke computer die op het lokale netwerk is aangesloten.
        • Na de eerste installatie heeft superbeheerder standaard toegang tot LabCollector met:
          Log in: beheerder en wachtwoord: beheerder
        • Vervolgens kunt u het wachtwoord wijzigen en meer gebruikersaanmeldingen toevoegen. (In LabCollector gaan naar BEHEERDER -> GEBRUIKERS BEHEREN)