Hoe spreadsheets gebruiken? - LabCollector

← Alle onderwerpen

Er zijn twee soorten spreadsheets beschikbaar in LabCollector ELN:

• Een webspreadsheet of platte spreadsheet op basis van html5
  • Een JAVA-spreadsheet

WEB/VLAK SPREADSHEET

Om de web/platte spreadsheet te gebruiken, klikt u op de knop Bewerken aan de rechterkant.

U hebt toegang tot een spreadsheet met alle functies van een teksteditor en een eenvoudige spreadsheet. Je hebt ook de mogelijkheid om wiskundige formules te gebruiken.

Formules moeten in het Engels geschreven zijn.
Formules werken met punten in decimale getallen.

Om een ​​JAVA-spreadsheet te bewerken, klikt u op het pictogram om tabellen in te voegen. Vanuit dit paneel kunt u:
– Gebruik een lege spreadsheeteditor om uw eigen tabellen te maken.
– Maak een spreadsheetsjabloon voor routinematig gebruik.
– Laad een spreadsheetsjabloon.

Spreadsheet-sjablonen kunnen worden bewerkt en aangepast vanuit het beheerdersmenu (zie hoofdstuk 5-1-4).

Wanneer het spreadsheet wordt geopend, kunt u tabellen en afbeeldingen bewerken en wijzigen om uw resultaten op te slaan. U kunt uw spreadsheet ook op volledig scherm openen.

Gebruikers moeten tabellen in de database opslaan, anders gaat informatie verloren.

Formules zijn toegestaan, maar ze moeten in het Engels zijn geschreven.
Formules werken met komma's in plaats van punten in decimale getallen.

Nu kunt u uw spreadsheet downloaden als Excel-bestand door op het Excel-pictogram rechts te klikken.
Spreadsheetgegevens zijn ook geïntegreerd in de afdrukbare, PDF- en zip-versies.

1-1-1. Spreadsheet-sjabloon

Via Beheerder > Sjabloon > Spreadsheet-sjabloon beheren kunt u JAVA-spreadsheetsjablonen beheren.
U kunt vanuit dit paneel nieuwe sjablonen toevoegen of u kunt sjablonen bekijken/bewerken die zijn opgeslagen in de ELN sollicitatie. Sjabloon kan ook worden verwijderd.

Om een ​​nieuw sjabloon aan te maken, klikt u op Een nieuw sjabloon toevoegen. Er verschijnt een nieuw venster met een spreadsheet.

U moet de JAVA-plug-in in uw browser activeren.

Geef uw sjabloon een naam en maak de tabel die u nodig heeft. BESPAAR.

Om een ​​sjabloon te bewerken, kiest u deze in de keuzelijst en klikt u op Sjabloon bekijken/bewerken. Opnieuw wordt JAVA geopend en verschijnt uw tabel in het venster. Verander wat je nodig hebt en vervolgens OPSLAAN.