Hoe u Scan Server instelt en configureert LabCollector? - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen
OVERZICHT:

Het lezen van barcodes uit rekken in SBS-formaat, een 2D-barcodemonster wordt moeiteloos gemaakt door de rekscanner. Voor het scannen hoeven de buizen niet uit het rek te worden gehaald. LabCollector biedt integratie van rackscanners om het automatiseringsproces in laboratoria te vergroten en zo het aantal fouten bij het invoeren van gegevens te verminderen. LabCollector scanserver maakt gebruik van een TCP/IP-server die resultaten via lokale/externe netwerken kan verzenden. Zo kunnen gegevens uit rackscanners worden geïmporteerd en kan een bestand worden gegenereerd dat vervolgens wordt geïntegreerd LabCollector LIMS. Onze add-ons, zoals de buizensorteerder, kunnen hand in hand werken met rekscanners om geautomatiseerde, efficiënte monstertracking te garanderen.

Scanners werken altijd met eigen software. AgileBio's Scan Server maakt de conversie van scanresultaten mogelijk naar een rack/tray-kaartbestand dat begrijpelijk is voor LabCollector gebruik Batchgenerator (rekscanner) gereedschap.

Volg de onderstaande stappen om de scanserver in te stellen:

1. AgileBio Scan Server-installatie

2. LabCollector instellingen voor het verbinden van de scanner met de tool Batchgenerator (Rack Scanner).

3. Installatie en aansluiting van rackscanners

• Ziath-scanner instellen
  • FluidX-scanner instellen
  • Micronic Tracxer-opstelling

4. Hoe installeer ik het Windows Root-certificaat?

1. AgileBio ScanServer-installatie

1. LabCollector biedt integratie van rackscanners om het automatiseringsproces in laboratoria te vergroten en zo het aantal fouten bij het invoeren van gegevens te verminderen.
  2. LabCollector scanserver maakt gebruik van een TCP/IP-server die resultaten via lokale/externe netwerken kan verzenden.
  3. Zo kunnen gegevens uit rackscanners worden geïmporteerd en kan er een bestand worden gegenereerd dat vervolgens wordt geïntegreerd LabCollector LIMS.
  4. Deze Windows-software is een server-listener waarmee u rechtstreeks verbinding kunt maken LabCollector met rackscanners.
    * De luisteraar is een afzonderlijk proces dat wordt uitgevoerd op de databaseservercomputer. Het ontvangt inkomende clientverbindingsverzoeken en beheert het verkeer van deze verzoeken naar de databaseserver.
  5. U kunt dit hulpprogramma (Serverlistener) downloaden van uw klant gebied door naar DOWNLOADS -> NUT -> SCANSERVER.
  6. Na het downloaden ziet het .exe-bestand er als volgt uit.
  7. Klik erop en volg het installatieproces.
    NOTITIE: Als alternatief kan dit worden gedaan op dezelfde computer waarop de Traxcer-software is geïnstalleerd LabCollector bevindt zich niet op dezelfde computer/server.
  8. U moet het bestand installeren en het pad behouden zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding. (…\AgileBio\ om \AgileBio\AgileBioScanServer te maken)
    – Ga akkoord met de voorwaarden en klik op installeren.
  9. Zodra de installatie is voltooid, ziet u onderstaande afbeelding, waar u op Voltooien kunt klikken.
  10. Na de installatie wordt er een snelkoppelingspictogram op uw bureaublad gemaakt.
  11. Wanneer u erop klikt, wordt u gevraagd om u een geldige licentie te verstrekken, die wordt verstrekt door AgileBio. (Klik op de link Contact)
  12. Zodra u de licentie invoert of in de demomodus bent, als u geen licentie heeft, ontvangt u een certificaatgeneratie (HTTPS-verbinding) bericht zoals hieronder, waarvoor het certificaat wordt geïnstalleerd.

BELANGRIJK:-

– Nadat u de Scan Server-toepassing hebt uitgevoerd en geprobeerd er verbinding mee te maken LabCollector op een andere computer is geïnstalleerd, moet u het certificaat van de scanserver op de computercertificaatbeheerder installeren.
    – U kunt dit certificaat verkrijgen via het pictogram “Certificaat” van de scanservermanager en het bestand downloaden.
    – Zonder deze stap kan de scanserver geen verbinding maken met de LabCollector.
     *(Check dit link om te zien hoe u een Windows-certificaat installeert)

13. Zodra het certificaat is geïnstalleerd, wordt de scanserverapplicatie geopend, zoals hieronder.

2. LabCollector instellingen voor het verbinden van de scanner met de tool Batchgenerator (Rack Scanner).

• De batchgenerator (Rackscanner) gebruiken tool, moet de scanner worden geregistreerd LabCollector voor BEHEERDER -> ORGANISATIE -> RACKSCANNERS.
    *In de LabCollector je vindt deze tool hieronder TOOLS -> Batchgenerator (Rackscanner).
  • U moet de gegevens invullen in het formulier dat er hieronder uitziet.
    *Hieronder vindt u een vooraf ingevuld formulier met slechts een voorbeeld om u een demo te laten zien.

• 1. U kunt hier de scannernaam schrijven.
    • 2. Hier kunt u het IP-adres en het poortnummer invoeren. Het scanner-IP komt overeen met het IP-adres van de pc die op de scanner is aangesloten.
      IP adres: U kunt het IP-adres van uw netwerkprinter op verschillende manieren vinden of door het aan de IT-persoon in uw instelling te vragen.
      *“Internet Protocol” (IP) — is een reeks cijfers, gescheiden door punten, die een computer of apparaat op internet of het lokale netwerk identificeert.
      - U kunt het IP-adres vinden door naar de opdrachtprompt in Windows te gaan, ipconfig te typen en op Enter te drukken. Hieronder ziet u het IP-adres.
      Port: De poort 5151 is doorgaans de standaardpoort voor afdrukken.
       WAARSCHUWING: Laat het onaangeroerd, tenzij je een goede reden hebt om het te veranderen
    • 3. Hier kunt u het scannermodel selecteren in het vervolgkeuzemenu.
    • 4. Als u klaar bent, kunt u op “Update” klikken.
    • 5. Hier kunt u het sjabloon voor uw bord of doos voor de scanner toevoegen.
      – U moet een sjabloonnaam toevoegen en vervolgens vanuit een CSV in het vak kopiëren en plakken.
      – Het formaat voor CSV wordt beschreven in het notitiegedeelte in de afbeelding, met kolommen POS (voor positie); monsternaam; volume; voorbeeld_type.”
    • 6. Nadat u alle gegevens heeft ingevuld, kunt u op update klikken.
    • U kunt het plaatsjabloon bekijken door naar te gaan LabCollector voor
      TOOLS -> .
      Onder de Rackoorsprong en sjabloon.
      NOTITIE: Het pictogram voor de Batch Generator-tool is bijgewerkt naar en de andere add-on waar u deze sjabloon kunt toevoegen heet Sample2Box .

3. Installatie en aansluiting van rackscanners

• Elke scanner werkt met zijn eigen software.
  • AgileBio's ScanServer maakt de conversie van scanresultaten mogelijk naar een rack/tray-kaartbestand dat begrijpelijk is voor LabCollector met de Tool voor batchgenerator (Rackscanner).

schema_voorbeeld_batch_tool

Gelieve dit na te kijken hoe u een Micronic Tracxer-codelezer instelt met een scanserver en LabCollector.

• Thermowetenschappelijke Vision Mate-opstelling

Gelieve dit na te kijken hoe u een Thermoscientific vision mate-codelezeropstelling opzet met een scanserver en LabCollector.

4. Hoe installeer ik het Windows Root-certificaat?

• Als u de root-CA (certificeringsinstanties) certificaat (zelfondertekend) voor de clientcomputers.
  • De clientcomputer kan de andere computer zijn dan de computer waarop LabCollector of scanserverhulpprogramma is geïnstalleerd (hoofdcomputer of server).
  • Wanneer deze andere computer toegang wil hebben LabCollector of scanserverhulpprogramma, dan moeten ze het Windows-rootcertificaat op deze clientcomputer installeren voor een goede en beveiligde verbinding LabCollector of Scanserverhulpprogramma.
  • Op de clientcomputer kunt u rootcertificaten installeren.
  • Rootcertificaten zijn publieke sleutelcertificaten die u helpen browser bepalen of de communicatie met een website echt is en gebaseerd is op de vraag of de uitgevende autoriteit vertrouwd is en of het digitale certificaat geldig blijft.
  • Als een digitaal certificaat niet van een vertrouwde autoriteit afkomstig is, krijgt u een foutmelding in de trant van “Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website' en de browser blokkeert mogelijk de communicatie met de website.
  • Volg de kennisbasis op hoe u een rootcertificaat installeert.