Wat zijn groepsbeleidsregels en hoe kunt u deze gebruiken? - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen
Alleen toegankelijk voor superbeheerder

De superbeheerder kan EEN ledengroep definiëren om de algemene rechten van de gebruiker te beheren (vertrouwelijkheid).

Standaard is er alleen de Volledige toegang groep. Er kunnen extra groepen worden toegevoegd.

Ga naar: Beheerder > Gebruikers en personeel > Groepsbeleid beheren.

Groepsregels kunnen worden gedefinieerd om de toegang tot de module van de gebruiker te beheren, op basis van verschillende opties:

Vanaf versie 5.4 Je kunt de weergave van een groep blokkeren Volledige toegang records zoals te zien in de afbeelding below.

F: Volledige toegang

V: Alleen bekijken – Gebruikerstoegang tot de module is beperkt tot alleen gegevens bekijken/tonen.
B: Toegang blokkeren – Gebruikers kunnen de betreffende module niet betreden. Geblokkeerde gebruikers zullen zien dat de module bestaat.

U kunt de opslagvisualisatie (alleen optieweergave) en de toegang tot de opslagbrowser beheren. Als u de toegang tot de opslagbrowser wilt beperken, selecteert u: Toegang tot opslagbrowser blokkeren

Wanneer u een groep maakt met alleen-lezen-toegang, kunt u het opslagvakje aanvinken zodat gebruikers de opslagposities en locaties voor modulerecords kunnen zien. De vier opties onderaan werken in combinatie met de selectie van F-, V-, B-rechten.

Groepen kunnen ook zo worden gedefinieerd dat de gegevenstoegang tussen groepen wordt gefilterd:

• Groep ziet ALLEN

Geen optie aangevinkt

• Groep ziet ALLES behalve opslag

Door te controleren Groep ziet alles behalve opslag beperkt tot EIGEN groep, groepsleden zien alle records in LabCollector. Opslaginformatie is echter beperkt tot groepsleden.

• Groep ziet ALLEEN zijn eigen gegevens

Door te controleren De groep ziet ALLEEN de records en opslag van hetzelfde groepslidzien groepsleden alleen records en opslaginformatie van hun eigen groep. Dit is van toepassing op het maken van records en het eigendom van records. Houd er rekening mee dat records die eigendom zijn van de superbeheerder zichtbaar zijn voor alle gebruikers. Gegevens kunnen daardoor per groep worden beveiligd. Om hiervan te profiteren moet je minimaal twee groepen hebben.

• Groep ziet ALLE bestellingen

Door te controleren Groep ziet ALLE bestellingen van ALLE groepenkunnen alle gebruikers alle bestellingen zien in het inkooporderbeheer. Er zijn geen beperkingen, behalve door gebruikersrechten.

Records gemaakt door gebruikers die niet bij een groep zijn aangesloten, worden niet beperkt en blijven zichtbaar voor ALLE gebruikers in elke groep. De superbeheerder behoort tot geen enkele groep.

Vanaf versie 5.3, kunnen add-ons ook een beperkte toegang hebben: F: Volledige toegang of B: Toegang blokkeren – Gebruikers kunnen de betreffende add-on niet gebruiken.

Machtigingen kunnen op elk moment via dit menu worden gewijzigd.
Zoekfilters gebruiken deze groepsdefinities ook om gegevens per groep te filteren.

Superbeheerders kunnen hoofdbeheerders toewijzen aan de onderliggende groepen Beheerder > Gebruikers en personeel > Gebruikers beheren. Deze beheerders kunnen lableden en gebruikersaccounts voor hun eigen groep maken en beheren.

Sinds versie 5.3 kunnen superbeheerders en groepshoofdbeheerders meer dan één groep aan een gebruiker toekennen.

versie 5.4 stelt gebruikers in staat te kiezen welke van hun groepen ze willen gegevens delen met record per record. Als een gebruiker in meer dan één groep zit, worden zijn gegevens standaard met al die groepen gedeeld. De gebruiker kan anders bepaalde groepen kiezen uit de vervolgkeuzelijst Delen tijdens het maken of bewerken van een record.

versie 5.4 Hiermee kan de beheerder ook een Primaire groep voor gebruikers die zich in meer dan één groep bevinden. Dit betekent dat hun gegevens standaard alleen met de Primaire Groep worden gedeeld, tenzij ze er expliciet voor kiezen om individuele records ook met hun andere groep(en) te delen.

Zodra de groep is ingesteld, kunt u de groep ook beperken tot een lijst met IP's (zie KB-Beperk toegang tot LabCollector).

Als u meer groepen nodig heeft, kunt u extra groepen kopen. Neem hiervoor contact op [e-mail beveiligd] or [e-mail beveiligd] (VS en Canada).