Hoe kan ik verbinding maken met LabCollector vanaf een andere computer? - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen

Zodra je hebt geïnstalleerd LabCollector op een computer in uw netwerk kunt u er vervolgens verbinding mee maken vanaf een andere computer met behulp van het IP-adres.
Om het IP-adres van de computer in Windows te vinden, opent u de opdrachtpromptterminal en typt u ipconfig.
De IPv4-adres is het IP-adres dat u nodig heeft.

Op een andere computer zet u dit IP-adres samen met de naam van uw browser in de adresbalk van uw browser LabCollector bv http://123.456.78.89/lab.

Als de site niet wordt gevonden:
– controleer of de andere computer zich op hetzelfde subnetwerk bevindt als de computer waarmee u werkt LabCollector erop geïnstalleerd.
– het kan een probleem zijn met uw firewall.

Als het de firewall is en het is een Windows-pc, open dan de Windows Defender Firewall en ga naar geavanceerde instellingen.
1. Ga naar Inkomende regels.
2. Klik op Nieuwe regel.
3. Selecteer de Haven regeltype en klik Volgende.

4. kiezen TCP
5. kiezen Specifieke externe poorten: 80  en klik op Next.

6. kiezen Sta de verbinding toe en klik op Volgende.
7. Selecteer de profielen die u nodig heeft en klik Volgende.
8. Geef de regel een naam, bijvoorbeeld LabCollectoren klik Finish.