Importeer en beheer uw reagentia en benodigdheden V5.3 en hoger - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen

Deze Knowledge Base is vooral bedoeld voor de eerste dagen van LabCollector gebruiken wanneer u uw vorige database moet importeren LabCollector. Het kan worden gebruikt voor al uw gegevens met opslag, niet alleen voor reagentia en benodigdheden.

Toegankelijk voor ALLE gebruikers, behalve toestemming op gebruikers- en bezoekersniveau

1e stap: Importeer uw gegevens

Onder Beheerder > Gegevens > Importeren, Selecteert u de Reagens en benodigdheden module.

Bereid je voor LabCollector database. Voordat u gegevens importeert, moet u de module waarin u gegevens importeert configureren door de velden te maken die u nodig heeft en waar nodig mogelijke waarden toe te voegen. Zie onze KB-aangepast veld voor meer informatie over het maken van aangepaste velden.
Zorg ervoor dat uw PHP verhoogde limieten heeft: max_invoer_vars = 10000 of meer (zie KB-importeer grote bestanden).

1. Organiseer uw bestand zodat u alle velden heeft die u wilt importeren. De eerste regel komt overeen met de veldnamen. Eén veld voor kolom.

Geïmporteerde gegevens MOET BEVATTEN velden die verband houden met naam. Sla dit bestand op txt (tabblad) of CSV (komma of puntkomma als scheidingsteken).
Voor meer informatie over het importeren van uw gegevens verwijzen wij u naar de KB-importeer uw gegevens.

2. Upload uw bestand of kopieer/plak de regels die u wilt importeren, ALTIJD waarbij de eerste regel overeenkomt met de veldnamen.

3. Kies het veldscheidingsteken

4. Controleer uw gegevens voordat u besluit te bevestigen. U kunt de import annuleren als er een fout is gemaakt.

Volg deze instructies om uw risico- en veiligheidsinformatie te importeren:

TAGS (reeds in beide CSV-bestanden aangeboden door LabCollector):

• Legendes:

Ontvlambaarheid, Gezondheid, Instabiliteit/reactiviteit, Speciale mededeling, GHS-pictogrammen, GHS-gevarenaanduidingen, GHS-voorzorgsmaatregelen, Landspecifieke gevarenaanduidingen, Sigma MSDS Link

• Databasenamen:

ontvlambaarheid, gezondheid, instabiliteit_reactiviteit, speciale_kennisgeving, ghs_pictograms, ghs_hazard_statements,ghs_precautionary_statements,country_specific_hazard_statements,sigma_msds_link
Opmerking: De individuele beschermingspictogrammen kunnen niet worden geïmporteerd. Ze moeten in elke record afzonderlijk worden geselecteerd.

WAARDEN:
Er zijn 3 geaccepteerde waarden voor elk risico of pictogram:
– RISICOCODE (bijvoorbeeld “0” of “SGH03”)
– BESCHRIJVING VAN HET RISICO (bijvoorbeeld “brandt niet” of “oxiderende vloeistoffen”)
– RISICOCODE: RISICOBESCHRIJVING (bijvoorbeeld “0: Brandt niet” of “SGH03: Oxiderende vloeistoffen”)

Elke waarde in dezelfde velden moet worden gescheiden door | (CTRL+ALT+6) als:

Wij raden u aan alleen RISK CODE te gebruiken, om tekstfouten en scheidingstekens te vermijden die de import zouden kunnen verstoren. Voor de volledige correspondentie van de risicocodes verwijzen wij u naar de KB-Riskcodes.

Om de MSDS Link te importeren, is het formaat: PRODUCTNUMMER|MERK, (Hier zijn enkele voorbeelden: "32305|SIGMA","50412|SIGMA-ALDRICH","78913|MERCK-MILLIPORE","60475|THERMO-FISCHER-WETENSCHAPPELIJK").

Note
SIGMA en SIGMA-ALDRICH producten aanbieden onder hun eigen merknaam, maar ook onder andere merknamen. Enkele van de populaire merknamen die via SIGMA verkrijgbaar zijn, zijn onder meer: Fluka, Supelco en Riedel-de Haën. Evenzo MERCK-MILLIPORE biedt producten aan onder de Millipore, Milli-Q en Biochrom merken, onder andere. THERMO-FISCHER-SCIENTIFIC biedt ook een verscheidenheid aan merken, zoals Fisher Scientific, Thermo Wetenschappelijk en Doorboren.
Er zijn ook andere merken verkrijgbaar, zoals: SIGALD, SAFC-SUPELCO-MILLIPORE, HONEYWELL, ROCHE en THERMO-FISCHER-ALFA.
.

2e stap: Beheer veiligheidsrisico's

Elk reagensrecord is aan een tabblad gekoppeld Risico- en veiligheidsgegevens weergeven .
Wanneer u een nieuw record toevoegt of een bestaand record bewerkt, heeft u toegang tot Risico- en veiligheidsopties.

Er zijn 3 categorieën:

1. NFPA-classificatie. Kies het juiste nummer in elke selecte lijst.
  2. GHS-classificatie. Selecteer de juiste pictogrammen en vervolgens de gevarenaanbevelingen en veiligheidsaanbevelingen. Als u meer dan één zin wilt selecteren, blijf dan met de CTRL-toets actief.
  3. Toevoegen Sigma MSDS link door het productnummer in te voeren, selecteer het merk in de lijst en gebruik vervolgens de knop Testlink. Als het MSDS bestaat, wordt de link automatisch opgeslagen.

Het resultaat op het tabblad:

U kunt aangepaste velden toevoegen aan het gedeelte Risico en veiligheid. Voor meer informatie over aangepaste velden kunt u de Aangepaste velden maken door KB (5.2v).

3e stap: Beheer uw kavels (Voor meer informatie: KB-beheer uw reagenspartijen)

De laatste stap is het definiëren van uw kavel. Je hebt twee mogelijkheden.

• Open voor elk reagens het tabblad Veel weergeven  en Nieuw perceel toevoegen (1). Vul het formulier in en selecteer opslag, indien eerder gedefinieerd. Wanneer u uw kavel aanmaakt voordat u een opslaglocatie toevoegt, hoeft u alleen de opslaglocatie te bewerken (2).

• Als u al een database heeft om uw kavels te beheren, gebruik dan de Importeer batchpartijen optie onder BEHEERDER > Opslag. Formatteer uw Excel-bestand zoals in (1). Het datumformaat is jjjj-mm-dd. Als u al opslagbarcodes of ID's heeft, selecteert u de optie en voegt u deze kolom op de eerste plaats toe aan uw bestand (2). Selecteer uw bestand en selecteer de juiste optie (3).