Receptmanager instellen en gebruiken (oude versie) - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen
In LabCollector, is er een “recept”-tool beschikbaar om de productie van media, complexe reagentia, productassemblages en nog veel meer te beheren. Deze receptentool is gebaseerd op een catalogus met recepten, waarbij de componenten van specifieke partijen in de module Reagentia & Benodigdheden voor elk “recept” zijn gedefinieerd.

Voordat u Recepten kunt gebruiken, moeten ze worden ingesteld en gemaakt door een gebruiker met beheerderstoegang via Beheerder >> Gegevens >> Recepten beheren. Daarnaast moeten er ook meerdere records met partij-/batchinformatie aanwezig zijn in de module Regents & Benodigdheden.

Alleen de superbeheerder en beheerders kunnen recepten aanmaken (deel 1). Alle gebruikers kunnen deze recepten vervolgens gebruiken (deel 2).

Deel 1 Recepten beheren

Met beheerders- of superbeheerderstoegang navigeert u naar Beheerder >> Gegevens >> Recepten beheren. U krijgt dit scherm te zien:

Bij het eerste gebruik heeft u alleen de mogelijkheid om een ​​nieuw recept toe te voegen. Als u op 'Nieuw toevoegen' klikt, verschijnt er een scherm waarin u een nieuw recept kunt definiëren:

Er moet een naam en beschrijving van het recept worden opgegeven.
Onderdelen van het recept worden geselecteerd door op de pijl te klikken om een ​​vervolgkeuzelijst te zien of door te typen om het formulier als automatisch aanvulveld te gebruiken.

Nadat een component is geselecteerd, moeten opties voor het recept worden bepaald. De hoeveelheid (Qt) en de eenheid moeten worden gespecificeerd. U moet ook beslissen of 1) gedeeltelijke recepten zijn toegestaan ​​en 2) alleen partijen met een vervaldatum mogen worden gebruikt.
Klik op de  pictogram om extra componenten toe te voegen en te definiëren.

Nadat alle componenten en opties zijn ingevoerd, klikt u op Opslaan om het recept op te slaan. Na het opslaan verschijnt het recept in een lijst wanneer u navigeert naar Beheerder >> Gegevens >> Recepten beheren. Het recept zal ook beschikbaar zijn voor andere gebruikers die het kunnen vinden door naar te navigeren Hulpmiddelen >> Recepten/Productie. De Receptenmanager biedt de mogelijkheid om een ​​recept te selecteren om te bewerken en om de lijst met recepten te bekijken.

1) Lijst met receptnamen. Als u op de receptnaam klikt, navigeert u naar de volledige receptdetails, waar u de mogelijkheid heeft om het recept te bewerken.
2) Receptbeschrijving.
3) Aantal componenten. Als u met de muis over het aantal componenten beweegt, verschijnen de recordnamen van de reagentia en benodigdheden die nodig zijn voor het recept.
4) Knop om een ​​nieuw recept toe te voegen.

Deel 2 Recepten gebruiken

Nadat recepten zijn gemaakt, kan de receptentool worden gebruikt. Navigeer eerst naar Hulpmiddelen >> Recepten/Productie.

Het hoofdscherm Productiemanager/Recepten is een eenvoudige zoekfunctie. Dit biedt de mogelijkheid om een ​​recept uit de lijst (aangemaakt in deel 1) te zoeken. Op de pagina kunt u ook naar het logboek met gebruikte recepten navigeren.

De zoekbalk voor receptselectie is zowel een automatisch aanvullen als een vervolgkeuzemenu. Typ in de zoekbalk om de resultaten voor automatisch aanvullen te zien of klik om alle recepten te bekijken. Na het selecteren van een recept verschijnt het volgende scherm.

Het scherm toont het volgende:

1) De receptnaam
2) Plaats waar u de naam van het eindproduct kunt invoeren
3) Modulekiezer voor waar het receptproductrecord zal worden aangemaakt
4) Details van partij, geldigheid en hoeveelheid van elk onderdeel. De vermeldingen zijn kleurgecodeerd om duidelijk te maken of hoeveelheden en geldigheid geschikt zijn voor het recept. Als u met de muis over de kavel- of geldigheidsinformatie beweegt, krijgt u informatie over het huidige kavel en andere beschikbare kavels. Indien aanwezig, klik op het icoontje  voor een onderdeel maakt het mogelijk een ander partij te selecteren.
5) Gebruikers moeten het vakje aanvinken om het gebruik van elk onderdeel te bevestigen
6) Door op de knop 'Gebruik' te klikken, wordt het recept bevestigd. Er wordt een nieuw record gemaakt met koppelingen naar elk onderdeel. Er wordt een logvermelding gemaakt. De hoeveelheden worden afgeleid van de aangegeven partijen.

Als u probeert een recept te gebruiken met een partij die een waarschuwing bevat, wordt u ondanks de waarschuwing geblokkeerd of gedwongen om te bevestigen met een scherm zoals dit:

Na het voltooien van een recept verschijnt het volgende scherm om aan te geven dat het record is aangemaakt en voorzien van twee links. De ene link brengt u naar het nieuw aangemaakte record, de andere is een directe link om een ​​receptrapport te downloaden.

U kunt de geschiedenis van gebruikte recepten doorzoeken door log te selecteren in het startscherm van Recepten.

Het logboek kan worden doorzocht en toont welke componenten zijn gebruikt, evenals informatie over partijen en hoeveelheden. Op elk onderdeel en product kan worden geklikt om direct naar het betreffende record te gaan.

1) Zoekbalk voor gebruikte recepten
2) Naam van het eindproduct. Als u klikt, navigeert u naar het productrecord.
3) Naam van het gebruikte recept. Als u hierop klikt, wordt gevraagd om een ​​download van het rapport voor het maken van dit recept. Ook de datum en gebruiker worden aangegeven.
4) Lijst met componenten. Als u klikt, navigeert u naar elk onderdeel.

Een voorbeeld van een record voor een product met links en de boomstructuur waarin de verbinding van de componenten met het product wordt weergegeven.