Hoe gebruikers beheren? (v.6.032+) - LabCollector

OVERZICHT:

LabCollector Hiermee kunt u gebruikers met verschillende machtigingsniveaus toevoegen.
*Raadpleeg onze Kennisbank om verschillende machtigingen op gebruikersniveau te zien.

1. Gebruikers maken

2. Gebruikers beheren: machtigingsniveaus toevoegen

3. Gebruikers verwijderen

3. Activeer gebruikers opnieuw

Note
Als u v5.31 of lager heeft, raadpleeg dan deze KB gebruiken.
Als u v5.4 of lager heeft, raadpleeg dan deze KB gebruiken.
waarschuwing
Alleen toegankelijk voor de superbeheerder en groepsmasterbeheerders.

1. Gebruikers maken

• Ga naar BEHEERDER > GEBRUIKERS EN PERSONEEL > BEHEER LAB-LEDEN.
    • U kunt de basisgegevens van de gebruiker toevoegen en een nieuw Lab-lid aanmaken.

• Nu kunt u de gebruiker specifieke toestemming geven. zien sectie 2

2. Gebruikers beheren: machtigingsniveaus toevoegen

• Ga naar BEHEERDER > GEBRUIKERS & PERSONEEL -> BEHEER GEBRUIKERS.
    • 1. Klik op Nieuwe gebruiker.
    • 2. Voeg de details toe en wijs een gebruikersnaam en wachtwoord toe aan de gebruiker.
      U kunt verbinding maken met het gebruikerslablid dat in sectie 1 is aangemaakt door de naam in het veld 'Echte persoon' te typen.
      U kunt zelfs een persoon aan de groep toewijzen als u al een groep heeft aangemaakt.
      *Zie onze Knowledgebase voor meer informatie groepsbeleid.
    • Voor elke gebruiker kunt u kiezen uit 6 machtigingen op gebruikersniveau. Je kunt op klein klikken om te zien wat elke toestemming op gebruikersniveau te bieden heeft.

*NOTITIE: Zodra u een superbeheerder heeft toegewezen, is die optie op gebruikersniveau niet meer beschikbaar voor andere gebruikers in de vervolgkeuzelijst. Er kan slechts één superbeheerder in één zijn LabCollector aanleg.
    • Als u klaar bent, kunt u op 'Nieuwe gebruiker aanmaken' klikken.
    • Herhaal deze stap voor alle gebruikers.
    • U kunt ook de details bekijken over voor hoeveel gebruikers u de login kunt aanmaken.

3. Gebruikers verwijderen

• Ga naar BEHEERDER > GEBRUIKERS & PERSONEEL > GEBRUIKERS BEHEREN.

• U kunt een gebruiker verwijderen/archiveren door op het kleine prullenbakpictogram te klikken aan het rechter uiteinde.
    • Bij het archiveren van een gebruiker kunt u twee opties hebben:
      • 1. U kunt ervoor kiezen om de echte persoon (aangemaakt als lablid) te archiveren door op het selectievakje te klikken. Als u het selectievakje aanvinkt, gaat het lablid naar verborgen contacten. Zien sectie 4
      • 2. U kunt de gekoppelde contactpersoon (echte persoon) niet archiveren voor gebruikers die al records op hun naam hebben staan,

In dit geval kunt u de gekoppelde contactpersoon altijd archiveren/verbergen als u eerst de gegevens van deze persoon naar een andere overdraagt ​​onder BEHEERDER > Gegevens > Gegevens overdragen en vervolgens het lablid archiveert onder ADMIN > Gebruikers en personeel > Lableden beheren.

• Als alternatief kunt u een gebruikers-ID vergrendelen door op het slotpictogram te klikken . Dit heeft tot gevolg dat de gebruiker wordt buitengesloten LabCollector en is een omkeerbare actie.
    • U kunt de lijst met gearchiveerde gebruikers ook bekijken door op 'Toon gearchiveerde gebruikers (aan het einde van de lijst)' te klikken.
    Note
    Houd er rekening mee dat als u een gebruiker verwijdert, u één gebruikerstegoed op de licentie kunt terugvorderen.

4. Activeer gebruikers opnieuw

• BEHEERDER -> GEBRUIKERS EN PERSONEEL -> BEHEER LAB-LEDEN.
    • Klik op de 'Verborgen/Oude Lableden' om de gearchiveerde lableden te zien.
    • U kunt het lid opnieuw activeren door op 'Reactiveren' te klikken.
    Note
    Oude laboratoriumpersoneelsprofielen kunnen worden verwijderd, maar niet verwijderd om traceerbaarheid en kwaliteitsnaleving te garanderen.