Hoe beheer ik leveranciers en verkopers? - LabCollector

OVERZICHT:

1. Hoe beheer ik mijn leveranciers en verkopers?

• 1a. Verkopers- en leveranciersbeheer
  • 1b. Adresboekopties

1. Hoe beheer ik mijn leveranciers en verkopers?

Note
Houd er rekening mee dat de optie om leveranciers/verkopers te beheren alleen toegankelijk is via super-beheerder toestemming op gebruikersniveau.

Om de leveranciers/verkopersdatabase te beheren, kunt u kiezen uit twee opties:

• 1a. Verkopers- en leveranciersbeheer:

Met deze eerste optie kunt u een externe adresboekdatabase van de verkoper creëren, waartoe u toegang kunt krijgen door deze twee stappen te volgen: Voorkeuren > Verkopers. U kunt nieuwe verkopers toevoegen door op de knop ‘Nieuwe toevoegen’ te klikken, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.Om enkele vermeldingen bij te werken of te verwijderen, hoeft u alleen maar op de naam van het overeenkomstige record te klikken. En als u de ingebouwde verkoperstabel wilt gebruiken in plaats van de adresboekmodule, klikt u op het selectievakje zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding en klikt u vervolgens op “Update”.

• 1b. Adresboekopties:

Met de tweede optie kunt u de verkopersdatabase beheren via de adresboekmodule. Om dit te doen, moet u een verkoperscategorie identificeren door er doorheen te navigeren Voorkeuren > Adresboekopties. Door het "Gebruikersadresboek in plaats van de ingebouwde verkoperstabel" aan te vinken, zoals weergegeven in de afbeelding hierboven, kunt u uw contacten definiëren in de Adresboekmodule, zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

Tips / hints
Het wordt aanbevolen om de adresboekmodule te gebruiken om verkoperscontacten te beheren (gebruikt op reagentia en apparatuurmodules).