Hoe importeer ik monsters en de bijbehorende opslag? v6.0 - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen
OVERZICHT:

In LabCollector u kunt eenvoudig uw monsters en hun opslaglocatie importeren.
U kunt hetzelfde proces volgen voor reagentia, benodigdheden of andere zaken, samen met hun opslaglocatie.
Bekijk onze andere KB op hoe u gegevens kunt importeren LabCollector modules.

Om uw gegevens met de locatie van de betreffende buisjes, monsters of reagentia te importeren, moet u de onderstaande stappen volgen.
1. Importeer uw monstergegevens

• Fouten tijdens het importeren van gegevens

2. Maak een locatie in de opslagbrowser
3. Importeer uw opslag (verbind monsters met opslaglocatie)

1. Importeer uw monstergegevens

Eerst moet u uw CSV-bestand voorbereiden om gegevens te uploaden naar het LabCollector. Volg hiervoor deze stappen.

Ga naar BEHEERDER > GEGEVENS > IMPORTEREN > VOORBEELDMODULE

De onderstaande pagina wordt weergegeven met verschillende opties.

• 1. Met deze optie kunt u de veldnamen downloaden die aanwezig zijn in het specifieke geselecteerde veld.
    TIPS:

• U kunt de legendanamen of de databasenamen downloaden.
    • U moet uw Excel-bestand zo organiseren dat elke kolom in de aangegeven volgorde wordt weergegeven in de indelingssectie.
    • Eén veld voor kolom. Als u geen veld nodig heeft, laat u de kolom leeg.
    • Sla dit bestand op in txt (TAB) of CSV (komma of puntkomma als scheidingsteken).
    • Legendanaam is de naam van het veld in het modulerecord, het formulier of in de lijst met velden in de standaard/aangepaste veldgebieden die u aan het veld geeft.
    • De databasenaam is beschikbaar in de standaard-/aangepaste velden en is vrijgesteld van speciale tekens.

Ga bijvoorbeeld naar BEHEERDER > GEGEVENS > STANDAARDVELDEN/AANGEPASTE VELDEN > CONTROLEER OP ELKE MODULE (voorbeeld, monsters)

.

BELANGRIJKE OPMERKINGEN OM TE ONTHOUDEN:

1. Bereid de LabCollector database. Voordat u gegevens importeert, moet u de door u gekozen module configureren en de velden creëren die u nodig heeft. Zie onze Aangepast veld door KB gemaakt.
2. Voor de velden gemarkeerd met een asterisk* (Selecteer lijst), moeten de waarden exact overeenkomen met de opties die zijn gedefinieerd in LabCollector.
3. Sommige veldtypen kunnen niet worden geïmporteerd, bijvoorbeeld het type Checkbox. Als u gegevens in dit type veld wilt importeren, wijzigt u tijdelijk het type in Tekst, importeert u uw gegevens en wijzigt u vervolgens opnieuw van Tekst in Checkbox-type. Zorg ervoor dat uw gegevens goed zijn opgemaakt (bijvoorbeeld identieke waarden)

• 2. U kunt het CSV-bestand uploaden of de gegevens uit het CSV-bestand kopiëren en plakken.
    -Uploaden: dat moet de gegevens afbakenen in je CSV nog een KB met de 'komma' (,) of een puntkomma (;). Voor het Engelse Microsoft Office is dit een komma (,) en voor het Franse Microsoft Office de puntkomma (;).
    -Kopiëren en plakken: kopieer het gebied van de CSV samen met de kolomkoppen en plak het.
  • 3. Upload het CSV-bestand met alle relevante details.
  • 4. Plaats het juiste veldscheidingsteken voor het CSV-bestand. Dit kan een komma of puntkomma zijn. (controlepunt 2)

**De geavanceerde opties worden weergegeven als in de rechterbovenhoek het vakje naast de “geavanceerde optie” is aangevinkt. (rode pijlen in de afbeelding hierboven)

• 5. Standaard zijn de tekens gecodeerd met ISO-8859-1. Hierdoor kunt u de meeste speciale tekens importeren, zoals letters met graf, acuut, trema, circumflex, enz.
    Voor een bepaalde taal (bijvoorbeeld Chinees, Grieks…) moet UTF-8 worden gebruikt als u software gebruikt waarmee u in CSV kunt opslaan met UTF-8 als codering (bijvoorbeeld LibreOffice).
  • 6. U kunt selecteren of u de kolommen heeft gescheiden door een dubbele punt (:) of een tab (│).
  • 7. Als uw Excel-bestand geen Eigenaar/Hoofdoperator/Verantwoordelijke/Auteur heeft (afhankelijk van de module – Reagentia & Benodigdheden en Adresboekmodules hebben geen eigenaarvelden), of als u dit veld wilt overschrijven, selecteer er dan één eigenaar in de lijst.
    *Beheerders kunnen gegevens onder elke naam importeren.
    *Personeel kan alleen onder hun eigen naam importeren.
  • 8. CSV-kolommen worden bovenaan gepositioneerd als A1, B1, C1… enzovoort. Als u een numerieke positie voor uw CSV-bestand gebruikt, betekent dit dat de kolom A1= 1, B1=2… enzovoort. In dit geval kunt u deze optie aanvinken bij ‘Gebruik numerieke boxpositie’.
  • 9. Vink deze optie aan als u wilt verifiëren of de primaire positie (waarin u uw monsteropslag importeert) bezet of vrij is.
  • 10. U kunt ervoor kiezen om deze in een wachtlijst te importeren. Wat de modusgebruiker betreft, moet een beheerder de gegevens valideren onder de BEHEERDER > Gegevens > Wachtlijst
  • 11. Optioneel: Als u uw apparatuur heeft geconfigureerd met de automatische opslagoptie, kunt u hier rechtstreeks toegang krijgen tot deze opslag. U heeft geen keuze uit de box/locatie, LabCollector attributen allemaal automatisch.
  • 12. Zodra u op Doorgaan naar stap twee klikt, wordt het CSV-bestand bijgewerkt en als u fouten tegenkomt, wordt u hierover gevraagd.
    Als u geen fouten heeft, kunt u doorgaan met importeren.

NOTITIE: U kunt deze fout negeren als u de opslag van alle monsters later gaat importeren nadat u opslag hebt aangemaakt, zoals in sectie 2 en sectie 3.

• Fouten tijdens het importeren van gegevens:

Er kunnen verschillende fouten optreden tijdens het importeren van het gegevensbestand.

Om te zien welke fouten u kunt tegenkomen en hoe u deze kunt verhelpen, raadpleegt u onze KB over fouten tijdens het importeren van gegevens.

2. Maak een locatie in de opslagbrowser

De bovenstaande voorbeeldgegevens die u importeert, kunnen automatisch worden toegewezen aan opslag (punt 11 hierboven in sectie 1) of u kunt een batch (groep) importlocaties aanmaken waar u de opslaglocatie specifiek kunt importeren als u niet voor de automatische importlocatie heeft gekozen. opslaglocatie.

-Na de configuratie van het opslagsysteem en het aanmaken van faciliteiten en apparatuur door de superbeheerder en de beheerders, kunt u batchrekken en -boxen aanmaken.

-Je kunt desgewenst apparatuur maken door naar te gaan BEHEERDER > STORAGE > BEHEER VAN DE OPSLAG > OPSLAGAPPARATUUR > VOEG NIEUWE OPSLAGAPPARATUUR TOE.

-Zodra u nieuwe apparatuur hebt gemaakt voor opslag of zo u wilt kiezen uit de reeds bestaande, ga naar  TOOLS > OPSLAGBROWSER

• 1. Kies uit de “Lab Storage Tree”, een locatie waar u uw bestanden wilt importeren. Bijvoorbeeld de hoofdlocatie.
  • 2. Selecteer de locatie in de apparatuur voor opslag. Bijvoorbeeld het opslaan van cellijnen in een vriezer van -80 graden Celsius.
  • 3. Wanneer u op “Autofill” klikt, ziet u de pagina in de afbeelding aan de rechterkant. Hier moet u kiezen voor “Automatisch aanvullen met rekken+dozen”.
  • 4. Om het doosformaat te definiëren, kunt u kiezen uit vooraf gedefinieerde modellen, zodat u deze eenvoudig opnieuw kunt maken. Om bijvoorbeeld vakken te maken met rasters van 100 plaatsen
  • 5. Als u geen sjabloon heeft om uit te kiezen, kunt u hier uw eigen opbergdoos maken en de opslag van de doos definiëren.
  • 6. Handmatige instellingen. Vul het voorvoegsel van de doosnaam, het voorvoegsel van de reknaam en het aantal te genereren rekken in (afhankelijk van de capaciteit van de apparatuur). In de afbeelding staat “aantal dozen = 1 toegestaan”, maar je kunt er meer maken, afhankelijk van de opslagcapaciteit.
  • 7. CSV-instellingen. Maak uw bestand aan volgens het formaat BOXNAAM <> RACKNAAM <> POSITIE in het rek.
    Bijvoorbeeld de onderstaande CSV (gescheiden door komma's) met rekken en dozen.

• 8. Nadat u bijvoorbeeld de CSV-importoptie met veldscheidingsteken als komma heeft gekozen. U klikt op “alle dozen en rekken genereren”.

Je ziet de rekken hieronder zo.

3. Importeer uw opslag (verbind monsters met opslaglocatie)

Nu in-

• Stap 1, u laat uw monsters importeren
  • Stap 2, je hebt je opslag gemaakt.

Het enige wat u hoeft te doen is de monsters aan hun respectievelijke opslag te koppelen.
Ter verduidelijking hebben we het voorbeeld gegeven van Monsters in stap 1 en Opslag gemaakt in Stap 2.
Om de opslaglocatie te importeren, ga naar Beheerder -> Opslag importeren

• 1. Met deze optie selecteert u het formaat voor het CSV-bestand dat u gaat uploaden of kopiëren/plakken. Als er voor hetzelfde monster meer dan één buisje is gedefinieerd, scheidt u de overeenkomstige positie met een komma.

NOTITIE: Wij raden aan om Intern te kiezen LabCollector ID (van uw monsters) en Box ID om identieke namen te voorkomen, dus formaat 1.

• 2. Selecteer de module waarvoor u de opslaglocatie wilt importeren. In ons voorbeeld hebben we de Sample-module gekozen om de opslaglocatie voor kankercellijnen te importeren. U kunt ook kiezen of uw opslaglocatie zich in de hoofdopslag of de secundaire opslag bevindt
  • 3. Hier kunt u de CSV die u opslaat uploaden met alle details (zoals in punt 1 hierboven) OF u kunt de CSV-gegevens gewoon in het vak kopiëren en plakken.
  • 4. Dit geldt alleen voor secundaire opslag waarbij u de eigenaar van de opslag kunt definiëren.
  • 5. Deze optie geeft u de flexibiliteit om getallen te gebruiken in plaats van posities zoals A1 of A2, enz. Dit is vooral handig als u opslag importeert in een doos zonder rasters of op een andere opslaglocatie dan een gedefinieerde doos met rasters.
    U kunt het aanmaken van een doosnaam forceren als de dozen die u hebt gemaakt alleen maar cijfers als naam hebben.
    U kunt het selectievakje aanvinken als de eerste regel in uw CSV of in uw copy-paste de labels bevat. Bijvoorbeeld in de bovenstaande afbeelding, waar in de eerste rij van CSV 'Interne ID, box-ID', enz. staat.
    U moet het bestandsscheidingsteken definiëren. Dit kunt u zien wanneer u uw CSV-bestand op uw computer opslaat. Bijvoorbeeld zoals in onderstaande afbeelding "Door komma's gescheiden".

• 6. Nadat u alle opties heeft geselecteerd, kunt u Importeren en bijwerken uitvoeren.
    Je ziet de volgende stap zoals hieronder.

• Zodra u de opslag/update valideert, ziet u de pop-up. Als u zeker bent van de informatie en alles correct is, selecteert u “OK”.

• Wanneer u “OK” selecteert, ziet u de laatste stap, waarbij u uw opslagimport verifieert.

• U kunt eindelijk zien dat de opslaginformatie naast uw geïmporteerde gegevens wordt weergegeven. We hebben bijvoorbeeld cellijnen SW480 geïmporteerd in voorbeeldmodules. Als we op het record klikken, zien we de bijbehorende opslag.