Hoe SDS Maker gebruiken? - LabCollector

← Alle onderwerpen

LabCollector biedt een krachtige SDS-functie (Safety Data Sheet) Maker waarmee gebruikers SDS-sjablonen voor reagentia en benodigdheden kunnen maken, aanpassen en beheren. Dit artikel begeleidt u bij het gebruik van de SDS Maker-functie, inclusief het maken van sjablonen, het instellen van standaardsjablonen, het aanpassen van sjabloonachtergronden, het bewerken van sjablonen en het toewijzen van SDS-sjablonen aan uw reagens-/leveringsrecords.

• Toegang tot SDS Maker
  • SDS-sjablonen maken
  • SDS-bestanden afdrukken

Lees onze KB over hoe u kunt beginnen met de module Reagentia & Benodigdheden.

Toegang tot SDS Maker:

Om toegang te krijgen tot SDS Maker navigeert u eenvoudigweg naar Extra -> SDS-maker.

Je komt dan op de volgende pagina terecht (zie screenshot hieronder):

Raadpleeg de genummerde secties hierboven om elk corresponderend aspect van de SDS Maker-interface te begrijpen:

1. Sjabloonlijst: Deze sectie bevindt zich in de linkerhoek van uw scherm en toont een lijst met bestaande sjablonen.
  2. Naam: De eerste kolom van de hoofdtabel “Sjablonen” toont de namen van uw sjablonen.
  3. Kader titel: Deze kolom geeft aan of elke sjabloon een kaderrand rond de titels heeft. Er wordt een groen vinkje weergegeven voor sjablonen waarbij de rand is geactiveerd, terwijl een rood kruis de sjablonen zonder rand aangeeft.
  4. Titel achtergrondkleur: Hier kunt u voor elke sjabloon de hexadecimale kleurcode van de titelachtergrond bekijken.
  5. Standaardsjabloon: In deze kolom kunt u identificeren welke sjablonen als standaard zijn ingesteld. De standaardsjabloon wordt gebruikt bij het genereren van een SDS-bestand voor een bepaald record.
  6. Acties: Voor elk sjabloon kunnen verschillende acties worden uitgevoerd:
    • : Met de groene afspeelknop kunt u een sjabloon als standaard instellen.
    • : Met het penpictogram kunt u een sjabloon wijzigen.
    • : Met het prullenbakpictogram kunt u een sjabloon verwijderen. Er verschijnt een waarschuwingsbericht om de verwijdering te bevestigen.

7. Maak een nieuwe sjabloon: Klik op de blauwe knop om een ​​nieuw sjabloon aan te maken.

8. Rijen per pagina: U kunt het aantal weergegeven regels per pagina aanpassen door de gewenste optie te selecteren.

SDS-sjablonen maken:

Om een ​​nieuwe SDS-sjabloon aan te maken, klikt u eenvoudigweg op een van de twee knoppen (zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding):

U krijgt dan een pop-up met verschillende opties om te configureren:

Raadpleeg de genummerde secties hierboven om elk corresponderend aspect van de pop-up te begrijpen:

1. Sjabloonnaam: Voer in dit veld de naam van uw sjabloon in.
  2. Categorie: Wijs een categorie toe aan uw sjabloon voor eenvoudige organisatie. Deze categorieën kunnen worden aangemaakt en aangepast door simpelweg naar te navigeren LabCollector's hoofdmenu en vervolgens naar Voorkeuren -> Reagentia en benodigdheden.

3. Kies of u een doosrand rond het titelgedeelte van de PDF die op basis van deze sjabloon is gegenereerd. Selecteer overeenkomstig "Ja" of "Nee".

4. Selecteer kleur voor achtergrondtitel: Pas de achtergrondkleur van het titelgedeelte aan door een kleur uit het palet te selecteren of een hexadecimale code in te voeren.

5. Sparen: Nadat u de sjablooninstellingen naar uw voorkeur heeft geconfigureerd, klikt u op “Opslaan” om de wijzigingen toe te passen en de nieuwe sjabloon te maken.

Zodra u uw nieuwe sjabloon heeft opgeslagen, wordt deze automatisch toegevoegd aan uw lijst met sjablonen. Van daaruit klikt u eenvoudig op de sjabloon om de verschillende velden te configureren.

Elke sjabloon bevat verschillende categorieën, zoals identificatie, identificatie van gevaren, eerstehulpmaatregelen, brandbestrijdingsmaatregelen en meer.

Om aan elke sectie een nieuw veld toe te voegen, klikt u op de groene knop . Door deze actie verschijnt er een pop-upvenster waarin u de volgende gegevens moet invoeren: Type veld, titelnaam en waarde.

U heeft ook de mogelijkheid om toegang te krijgen tot geavanceerde configuratie-instellingen, waar u het volgende kunt doen:

• Selecteer het type scheidingsteken tussen de titel en de waarde (dubbele punt, puntkomma, punt, komma of afbreeklijn).
  • Kies of u een spatie tussen de titel en de waarde wilt opnemen.
  • Voeg een onderbrekingsregel toe vóór de titel.
  • Voeg een scheidingslijn toe na de waarde.

U kunt de installatie voor de resterende sjabloonsecties voltooien (zie onderstaande schermafbeelding). Vergeet niet om door te klikken om het proces te voltooien.

Nu uw sjabloon is voorbereid, kunt u er een voorbeeld van bekijken door op het blauwe oogpictogram naast de naam van de sjabloon te klikken. U moet dan een van uw records selecteren in de module Reagentia & Benodigdheden.

SDS-bestanden afdrukken:

Volg deze stappen om de SDS-bestanden af ​​te drukken:

1. Navigeer naar de module Reagentia en Benodigdheden.
  2. Selecteer het gewenste record.
  3. Ga naar het tabblad ‘Risico’s en veiligheid’.
  4. Klik op “Afdrukken vanuit SDS-sjabloon”.
  5. Met deze actie wordt automatisch een PDF-bestand gegenereerd.

Meer onderwerpen: