Hoe gebruik ik een alleen-lezen veld? - LabCollector

← Alle onderwerpen

Vanaf versie 5.4 is er een optie Alleen-lezen bij het maken van een aangepast veld. Het doel hiervan is dat alleen gegevens van barcodelezers en wedge-invoer van bijvoorbeeld balansen in het veld kunnen worden ingevoerd. Een wedge-ingang is een directe verbinding die toetsenbordinvoer emuleert van een instrument zoals een balans/weegschaal. Een wedge-emulatie kan afkomstig zijn van elk serieel/USB-apparaat, zoals barcodes, balansen, enz

Met een barcodelezer hoeft u alleen maar op het veld in het formulier te klikken en de barcode te scannen.
Bij een balans klik je op het alleen-lezen veld en druk je vervolgens op de weegknop op de balans om het gewicht te registreren.

Alles wat handmatig in een Alleen-lezen-bestand wordt getypt, wordt niet in het veld opgeslagen.

Voor meer informatie over aangepaste velden, zie Aangepaste KB-veldtypen en KB-Aangepast veld maken 5.2v.