Hoe maak je een back-up van LabCollector databank? - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen
OVERZICHT:

LabCollector Hiermee kunt u een back-up van uw gegevens maken. Hierdoor heeft u altijd een back-up voor het geval er iets met de computer gebeurt en u gegevens op uw computer kwijtraakt.

LabCollector bevat een back-upsysteem waarmee u de inhoud van de database kunt opslaan op een extern medium (ZIP, CD-ROM, ...). Deze back-up bevat ook de volledige structuur van de database (een zogenaamde dumpbestand). Met dit back-upbestand kan de database volledig opnieuw worden aangemaakt in geval van gegevensverlies, serverstoring, enz.

De gegevensback-up in LabCollector kan op verschillende manieren worden gedaan, die hieronder worden uitgelegd.

Volg deze stappen om een ​​back-up van uw gegevens te maken LabCollector:

1. LabCollector- Back-upgegevensoptie

2. LabCollector setup- Taakplanner

3. Automatische back-up -LabCollector Serverbeheerder

1. Back-upgegevensoptie

• Om toegang te krijgen tot deze optie moet u naar gaan BEHEERDER -> GEGEVENS -> BACK-UP.
  • Wanneer u op de back-upoptie klikt, ziet u de onderstaande pagina.

• 1. Maak een nieuwe back-up
    • U kunt op het selectievakje klikken om over te slaan ELN tafels” . Dit omvat niet het elektronische laboratoriumnotitieboekje (ELN) add-on-inhoud in alle boeken, experimenten, pagina's of subpagina's.
    • Met de optie “Back-upbestanden ook” kunt u de bijgevoegde bestanden erin opslaan LabCollector. Bijvoorbeeld bestanden zoals afbeeldingen, pdf, word, excel, enz. in de Documentenmodule. of ELN aanvulling, enz.
      NOTITIE: De optie voor back-upbestanden is alleen voor Unix en Linux.
    • Nadat u alle gewenste opties heeft geselecteerd, kunt u erop klikken  en de back-up wordt meteen gestart.
  • 2. Plan een nieuwe back-up
    • Hier kunt u uw back-up plannen en deze een naam geven onder Taakplanner.
    • U kunt ook de tijd en frequentie instellen waarop u de back-up automatisch wilt laten plaatsvinden.
    • De back-upopties zijn zoals in punt 1.
    • Nadat u alle gewenste opties heeft geselecteerd, kunt u op de optie "Back-up plannen" klikken.
  • 3. Behoudsbeleid voor back-ups
    • De databank voor LabCollector isSQL.
    • Daarom worden alle bestanden in dit formaat opgeslagen.
    • Omdat u back-ups kunt plannen, beschikt u over verschillende back-upbestanden van SQL Database.
    • Met deze optie kunt u de databasebestanden bovenaan selecteren, wanneer het aantal back-upbestanden groter is dan een getal. U kunt dit nummer selecteren.
  • 4. Back-up downloaden
    • Al uw back-ups zijn zichtbaar in het formaat dat in de afbeelding wordt weergegeven.
    • U kunt het back-upbestand downloaden dat u wilt herstellen.

2. LabCollector setup- Taakplanner

3. Automatische back-up -LabCollector Serverbeheerder

• LabCollector servermanager is een hulpprogramma van LabCollector waarmee u gemakkelijk gebruik kunt maken LabCollector instanties.
  • *Lees onze KB voor meer informatie hoe te gebruiken LabCollector serverbeheerder.
  • Deze manager biedt gemakkelijke toegang tot configuratiebestanden en controle over de serverstatus (start/stop Apache-webserver en mysql-databaseserver).
  • Het bevat ook een eenvoudige en automatische back-up-engine waarmee u twee soorten back-ups kunt configureren: back-ups op korte termijn – dagelijks of wekelijks, en back-ups op lange termijn – wekelijks of maandelijks.
  • Om back-ups uit te voeren, moet u naar gaan LABCOLLECTOR SERVERBEHEERDER -> INSTELLINGEN -> AUTOMATISCHE BACK-UPS
  • Daar vindt u de kortetermijnback-up waarmee u een back-up voor weken kunt inplannen.
  • Dan heeft u een back-up voor de lange termijn, waar u maandenlang een back-up kunt plannen.
  • De mogelijkheden voor korte en lange termijn terug zijn vergelijkbaar en worden hieronder toegelicht.
  • 1. Om de onderstaande opties te activeren, moet u het selectievakje aanvinken.
  • 2. hier kunt u het pad definiëren waar u uw back-up wilt opslaan.
  • 3. Met de frequentie van de back-up kunt u kiezen wanneer u wilt dat de back-up opnieuw plaatsvindt.
    – Als u 2 als frequentie selecteert, worden de opties in punt 5 geactiveerd.
    – U kunt kiezen uit dagen/weken voor back-ups op korte termijn of weken/maanden voor back-ups op lange termijn.
  • 4. U kunt het tijdstip van uw automatische back-up instellen.
  • 5. Dit wordt geactiveerd wanneer u de frequentie selecteert als 2. U kunt de dagen kiezen waarop u de back-up wilt laten plaatsvinden.
  • 6. U kunt ervoor kiezen om oude back-ups te verwijderen door het gewenste aantal back-ups te selecteren. Als u twee back-ups selecteert om op te slaan, wordt de oude derde automatisch verwijderd.
    – U kunt er ook voor kiezen om nooit een back-up te verwijderen door het selectievakje in te schakelen.
  • 7. Hier ziet u de informatie over wanneer uw laatste back-up was en wanneer uw volgende back-up zal zijn.
  • 8. Nadat u uw vereiste hebt geselecteerd, kunt u op “Nu een back-up maken” klikken.
  • 9. U kunt ook een back-up van uw gegevens maken met behulp van FTP (File Transfer Protocol) naar een server. U moet de optie inschakelen door het selectievakje aan te vinken en in te voeren.
    – U moet uw hostnaam, pad, gebruikersnaam en wachtwoord invoeren om de back-up op te slaan.
    – In de actieve FTP-modus begint de client op een willekeurige poort te luisteren naar inkomende dataverbindingen van de server (de client verzendt het FTP-commando PORT om de server te informeren op welke poort hij luistert).
    – In de passieve FTP-modus gebruikt de client de besturingsverbinding om een ​​PASV-opdracht naar de server te sturen en ontvangt vervolgens een server-IP-adres en een serverpoortnummer van de server, die de client vervolgens gebruikt om een ​​gegevensverbinding met het server-IP te openen adres en serverpoortnummer ontvangen.
  • Zodra al uw instellingen zijn voltooid, kunt u op testverbinding klikken om te zien of alles goed werkt.