Wat is de Query Builder-add-on? En hoe gebruik je het? - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen

De Query Builder-add-on is een krachtige tool waarmee gebruikers eenvoudig aangepaste gegevensrapporten en -exports kunnen maken. Met de gebruiksvriendelijke visuele interface kunnen gebruikers eenvoudig elk type zoekopdracht ontwerpen en filters toepassen om specifieke of alle records uit verschillende modules te extraheren. LabCollector .

De gemaakte zoekopdrachten volgen automatisch de recordkoppelingen die tot stand zijn gebracht toen de gegevens voor het eerst werden ingevoerd, waardoor het een ongelooflijk efficiënte manier is om rapporten en exports te genereren vanuit uw LabCollector gegevens. Of u nu gegevens wilt analyseren, gedetailleerde rapporten wilt maken of gegevens wilt exporteren voor verdere analyse, de Query Builder-add-on is een onmisbare tool voor elke gebruiker. LabCollector gebruiker.

In de volgende kennisbank bespreken we de mogelijkheden en het gebruik van deze add-on.

I) Querybouwer

II) Filters

lll) Hoe voer ik queries uit?

I) Querybouwer: Om een ​​query aan te maken, klikt u op de Bouwer tabblad in de rechterbovenhoek en vervolgens aan Nieuwe vraag, en klik ten slotte op Voeg eerste module toe! om de eerste module van uw keuze toe te voegen (zie onderstaande schermafbeelding voor een stapsgewijze handleiding).

Er verschijnt dan een pop-up waarin u de module moet selecteren. Als u klaar bent, klikt u op besparen om het aan uw zoekopdracht toe te voegen (zoals hieronder weergegeven).

Om een ​​module te verwijderen, simpliciet zoek de module die u wilt verwijderen en klik erop. Dan, zoek naar het oranje prullenbaksymbool en klik erop.

Het toevoegen van volgende modules is net zo eenvoudig, het enige dat u hoeft te doen, is op de eerste module klikken en vervolgens op het blauwe plusteken . Er verschijnt een nieuw pop-upvenster waarin u de module van uw keuze kunt selecteren uit een lijst met opties (net als die hierboven). Nadat u de gewenste module heeft geselecteerd, moet u deze koppelen aan de andere modules in uw zoekopdracht. De juiste koppelingsmodus is afhankelijk van de gegevens waarmee u werkt. Hier is een lijst met alle bestaande koppelingsmodi ter referentie:

• Normale koppelingen: Gebaseerd op LabCollector generieke koppelingen gemaakt met de Voeg links toe knop.
  • Aangepaste links: Gebaseerd op LabCollector koppelingen gemaakt met Link naar een ander record aangepast veld.
  • Links voor automatisch aanvullen: Gebaseerd op LabCollector koppelingen gemaakt met Automatisch aanvullen op recordnaam aangepaste velden.
  • Geef links een naam: Gebaseerd op LabCollector gegevens met afgeleide namen.
Note
U kunt de koppelingsmodus op elk gewenst moment bewerken door eenvoudigweg op de module te klikken en vervolgens op het volgende zwarte pictogram .

.

II) Filters: Aan de rechterkant kunt u filters toevoegen aan uw zoekopdracht. Er zijn 3 filtermethoden, namelijk:

• A) Filter op waarde: Met deze filtermethode kunt u resultaten in een query filteren op basis van een voorwaarde die is toegepast op een veld van een van de opgenomen modules, op basis van het geselecteerde filtertype.
    • Er zijn verschillende filtertypen beschikbaar waaruit u kunt kiezen om de resultaten in een zoekopdracht te filteren:

Elk filter komt precies overeen met zijn naam. Als het gaat om de drie laatste filtertypen, is hier een snel overzicht van hun functionaliteit :

• eindigt met (% LIKE) variabele + waarde: zoeken met variabel voorvoegsel.
      • begint met (LIKE %) waarde + variabele: zoeken met variabel achtervoegsel.
      • bevat (% LIKE %) variabele + waarde + variabele: zoeken met variabele voor- en achtervoegsel.
    • U kunt ook de kiezen waarde type, of u nu wilt dat het de ruwe waarde van precies wat u invoert, of vandaag's waarde, kunt u ook de aantal maanden ervoor of erna de datum van vandaag.
Voorbeeld 1
Hieronder ziet u een screenshot van een voorbeeld van een filter, dat wordt toegepast op alle monsters binnen de Monsters-module waarbij het commentaarveld gelijk moet zijn aan “DNA 4”.

Voorbeeld 2
Hier is nog een voorbeeld van een filter dat wordt toegepast op alle monsters binnen de Monsters-module, waarbij het commentaarveld het woord “DNA” moet bevatten.

• B) Filter op module: Met deze methode kunt u zoeken naar records met een gedeelde waarde in twee modules, los van het veld dat ze verbindt.
Voorbeeld
In onderstaand voorbeeld is een filter weergegeven met als voorwaarde dat het veld ‘opmerkingen’ binnen de module Monsters een gelijke waarde moet hebben als het veld ‘volume’ in Plasmids.
  • C) Filter op projectcode: Zoals de naam al doet vermoeden, kunt u met deze filtermethode filteren op projectcode. U krijgt een lijst met alle bestaande projectcodes binnen uw module waaruit u kunt kiezen, zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding.

Zodra u klaar bent met het instellen van uw zoekopdracht, kunt u deze een naam geven door op het blauwe pictogram bovenaan te klikken , klik dan op (zoals weergegeven in de meegeleverde schermafbeelding).

Wees voorzichtig
Vergeet niet om altijd op de knop ‘Opslaan’ te klikken nadat u een zoekopdracht heeft gemaakt of gewijzigd.

Om toegang te krijgen tot de aangemaakte queries, klikt u op bevindt zich in de linkerbovenhoek. Hierdoor wordt een lijst met alle zoekopdrachten weergegeven met hun titel, ID, naast hun aanmaakdatum, eigenaar, wijzigingsdatum en verwachte resultaten (zoals hieronder weergegeven).

Note
U heeft ook de mogelijkheid om uw vraag met bepaalde gebruikers of groepen te delen. Om dit te doen, gaat u naar het tabblad Query's (door op te klikken bevindt zich in de rechterbovenhoek) en klik vervolgens op bevindt zich naast de zoekopdracht waarvan u de deelopties wilt wijzigen (zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding).
Note
U heeft ook de mogelijkheid om uw zoekopdrachten te kopiëren door op te klikken en verwijder ze door op te klikken . In dit geval verschijnt er een pop-up waarin u wordt gevraagd de verwijdering te bevestigen (zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding).
Met de functie “Remote URL” kunt u op afstand toegang krijgen tot uw gegevens door een unieke URL te genereren. Om deze functie te gebruiken, klikt u op en kopieer de gegenereerde URL die verschijnt. Deze functie kan handig zijn als u uw gegevens wilt importeren in een externe dashboardsoftware zoals Power BI of Qlik.
III) Hoe voer ik queries uit?
Nadat u uw zoekopdracht heeft aangemaakt en opgeslagen, gaat u naar het tabblad Resultaten door op te klikken bevindt zich in de rechterbovenhoek.
Hierdoor wordt een lijst weergegeven met alle records die aan de voorwaarden van uw zoekopdracht voldoen (zoals weergegeven in de onderstaande schermafbeelding).
Note
De tijd die nodig is voordat de resultaten verschijnen, is afhankelijk van de querylogica en de grootte van uw database.
.
Wanneer u klikt op , wordt u doorgestuurd naar een pagina waarop u alle velden uit de module van uw zoekopdracht kunt selecteren (Relevante modules) die u in uw resultaten wilt weergeven. Als u klaar bent, klikt u op dan aan om terug te keren naar de resultatenpagina. Houd er rekening mee dat de selecties specifiek zijn voor de individuele gebruiker en geen invloed hebben op andere gebruikers.
Nadat u uw zoekopdracht heeft uitgevoerd, kunt u de resultaten exporteren in Excel-, CSV- of JSON-formaat. Houd er rekening mee dat u ook het gewenste scheidingsteken binnen het CSV-bestand kunt selecteren (een komma, een puntkomma, een tab of een pipe).