Gebruikers beheren (v5.31 en lager) - LabCollector

← Alle onderwerpen

Als u v5.4 of hoger heeft, raadpleeg dan deze KB gebruiken.

Alleen toegankelijk voor de superbeheerder en groepsmasterbeheerders.

tijdens uw
eerste gebruik en gedurende uw hele verblijf in de het leven van het laboratorium, je zal nodig hebben om de personeel accounts. Hier zijn de belangrijkste twee fasen.

1e STAP: Gebruikers aanmaken

1. Ga naar Beheerder > Gebruikers en personeel > Lableden beheren
Voer de basiscontacten van de laboratoriummedewerkers in en klik op OPSLAAN.

2. Ga naar Beheerder > Gebruikers en personeel > Gebruikers beheren
Maak of bewerk de login van de gebruiker: wijzig het wachtwoord, koppel gebruikersnamen aan personeelscontacten (echte persoon, A).

Voor elke gebruiker kunt u 6 gebruikerstoegangsniveaus kiezen, namelijk (B):

1. Superbeheerder (slechts één gebruiker mag deze toestemming hebben)

Op dit niveau kan alles LabCollector: bekijk alle gegevens, definieer en bewerk alle gebruikersrechten en configuraties, beheer alle gegevens van alle gebruikers, valideer wachtgegevens en beheer instellingen.

2. Beheerder
Net onder de superbeheerder. Ze kunnen alle gegevens zien, alle gegevens van alle gebruikers beheren en wachtgegevens valideren.

3. Personeel +
Net onder de beheerder. Ze kunnen alle gegevens zien, bestellingen verwerken, budgetten en facturen volgen, de functie voor het onthouden van artikelen gebruiken, gemeenschappelijke dozen maken, maar alleen hun eigen gegevens beheren.

4. Personeel
Net onder de staf+. Ze kunnen alle gegevens zien, gemeenschappelijke vakken maken, maar alleen hun eigen gegevens beheren.

5. Gebruiker
Op dit niveau kan de gebruiker gegevens zien en zijn eigen gegevens beheren, maar nieuwe en bewerkte gegevens worden toegevoegd aan Wachtgegevens en vereisen validatie door beheerders of de superbeheerder.

6. Bezoeker
Geen beheerfuncties. Ze kunnen alleen gegevens zoeken en bekijken. Er zijn geen wijzigingen toegestaan ​​met dit profiel.

U kunt uw gebruiker ook aan een of meer groepen koppelen (C). Zien KB-groepsbeleid voor meer informatie over groepen.

Herhaal deze stap voor iedereen LabCollector gebruikers.

2e STAP: gebruikers verwijderen

1. Beheerder > Gebruikers en personeel > Gebruikers beheren
Verwijder de gebruikers-ID door op het prullenbakpictogram te klikken .

2. Beheerder > Gebruikers en personeel > Personeel beheren
Verberg personeel door op de knop “verbergen” onder het personeels-ID te klikken. U kunt verwijderde gebruikers zien op het tabblad Verborgen/Oud laboratoriumpersoneel. Indien nodig kunt u ook de oude profielen van gebruikers opnieuw activeren.

Oude laboratoriumpersoneelsprofielen kunnen worden verwijderd, maar niet verwijderd om de traceerbaarheid en kwaliteitsnaleving te garanderen