Hoe kan ik pooling uitvoeren in de add-on voor monsterontvangst? - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen
OVERZICHT:

Door het ontvangen van monsters kan men monsters verzamelen. Het samenvoegen van monsters omvat het samenvoegen van verschillende monsters in een “batch” of samengevoegd monster, gevolgd door het testen van het samengevoegde monster met een diagnostische test. Deze aanpak vergroot het aantal individuen dat kan worden getest met dezelfde hoeveelheid middelen. Als de test negatief is, is de populatie die tot de pool behoort negatief en is er geen hertest vereist. Als het echter alleen positief is, moeten de individuele leden van de bevolking worden getest. De add-on voor monsterontvangst biedt de mogelijkheid om pools aan te maken.

Volg de onderstaande stappen om pooling uit te voeren bij het ontvangen van monsters: -

1. Configureer de monsterontvangst

2. Samenvoegen van monsters

1. Configureer de monsterontvangst

• 1. U moet een project configureren in de voorbeeldontvangende add-on. op deze manier kunt u specifieke instellingen hebben voor elk project in uw labs.
  • 2. Projectcodes kunnen worden aangemaakt in LABCOLLECTOR -> TOOLS -> BEHEER PROJECTCODES.

• 3. U kunt dit project toevoegen aan de voorbeeldontvangst door naar de te gaan MONSTER ONTVANGEN -> INSTELLINGEN -> VOEG TOE AAN ONTVANGENDE ADDON. U kunt de projectnaam selecteren in de vervolgkeuzelijst.

• 4. Zodra u op “Toevoegen aan ontvangende add-on” klikt, ziet u een pagina waarop u instellingen kunt configureren die relevant zijn voor het project.
    *Bezoek onze Knowledgebase om te zien hoe u een project configureert in de voorbeeldontvangst.
  • 5. Wanneer u de instellingen configureert, zorg er dan voor dat u de pooling-optie aanvinkt.

*scheidingsteken kan zoiets zijn als /, |, \, $, -, //
  • 6. Wanneer u nu een pakket maakt en er monsters aan toevoegt.
    *Bezoek onze Kennisbank om te zien hoe u de monsterontvangst aansluit op LSM.

2. Monsters verzamelen

• Monsterontvangst en LSM zijn met elkaar verbonden.
  • 1. Daarom kunt u de opdracht met monsters in LSM aanmaken. In het geel gemarkeerd zijn de monsters die bijvoorbeeld moeten worden samengevoegd.
    *Bezoek onze Kennisbank om te zien hoe u de monsterontvangst aansluit op LSM.

• 2. Om de monsters samen te voegen, moet u het pakket openen en toevoegen, klik op de optie voor het samenvoegen van monsters en volg de onderstaande stappen.
  • 3. Klik op de optie "Pakket verwerken" van het pakket dat u wilt openen.
  • 4. Wanneer u monsters wilt samenvoegen, moet u op de optie “pooling inschakelen” klikken.
  • 5. Voeg de monsterbarcode (monsternaam uit de LSM) toe aan de doos.
  • 6. Selecteer de cel waarin u monsters wilt samenvoegen en druk op de “enter”-toets op uw toetsenbord.
  • 7. Hier kunt u voorbeeldbarcodes (voorbeeldnaam uit de LSM) toevoegen die u wilt samenvoegen.
    *Het scheidingsteken tussen de monsters is degene die u hebt gemaakt tijdens de projectconfiguratie in de add-on voor het ontvangen van monsters. (punt 5 sectie 1 hierboven).

Wees voorzichtig
    Vergeet alstublieft niet op de “enter”-toets te klikken VOORDAT u op de optie Pooling valideren klikt.
  • 8. Zodra u de gewenste monsters heeft toegevoegd, kunt u op de optie “Pooling valideren” klikken.
  • 9. & 10. U zult de monsters samengevoegd zien in de cel van uw keuze.