Hoe te repliceren LabCollector in realtime met Windows Server Manager? - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen
OVERZICHT:

Dakramen en raamkozijnen LabCollector Server Manager biedt gemakkelijke toegang tot het configuratiebestand en controle over de serverstatus en een back-upengine. Het biedt nu een optie voor hoge beschikbaarheid die toegang biedt tot het klonen van de LabCollector live. Dit helpt u om altijd een reservekopie te bewaren voor het geval u de gegevens op de huidige (Master) server kwijtraakt.

Te installeren en te gebruiken LabCollector Serverbeheerder:

1. Installatie en update van LabCollector server Manager

2. Hoge beschikbaarheid

• Standalone
  • Master
  • Replica
  • Webbestanden

1. Installatie en update van LabCollector server Manager

2. Hoge beschikbaarheid

• NIEUW! Hoge beschikbaarheid is het vermogen van een systeem om gedurende een bepaalde periode continu te werken zonder uit te vallen. Deze kenmerken biedt u de mogelijkheid om in realtime een back-up van de database te maken. Dit helpt om een ​​back-up te hebben voor het geval de masterserver crasht. U heeft altijd een back-up op de replicaserver.
    *Deze functie is alleen beschikbaar in de PRO-versie.
    U ziet drie opties:

Zelfstandig:

• Hier vindt geen databasereplicatie plaats.

Meester:

• Dit is de huidige server waarvandaan de database wordt gerepliceerd.
    • U moet de instellingen toepassen en vervolgens op Masterstatus controleren klikken.
      *Vul het root-wachtwoord alleen in als je het hebt gewijzigd of hebt, laat het anders leeg.
    • U zou een logboek moeten zien en naar beneden moeten kunnen scrollen om de bestandsnaam en positie te zien.
    • Dit betekent dat u uw Master-server hebt geconfigureerd om te worden gerepliceerd en dat u over de informatie beschikt over het bestand en de positie die moet worden gerepliceerd.
    • Nu moet je de instellingen van Replica doen (zie hieronder)

Antwoord:

• Dit is de server waarnaar de masterserver wordt gerepliceerd.
      * Opmerking dat de masterserver en de replicaserver altijd afzonderlijke servers zijn.
    • U moet de bestandsnaam toevoegen onder “Masterlogbestand”. (zie het Master-gedeelte hierboven om de bestandsnaam te vinden).
    • U moet de positie toevoegen onder “Master log file point”. (zie het Master-gedeelte hierboven om de bestandsnaam te vinden).
    • Pas de instellingen toe.
    • Je zult zien dat de start- en stopknop actief worden.
    • U kunt de start- en stopknop gebruiken om het repliceren te stoppen of te starten met repliceren.
    • U kunt de replicastatus ook controleren door op de oranje knop bij “Replicastatus controleren” te klikken.
    • Nu wordt uw server gerepliceerd en zelfs als de masterserver crasht, heeft u een duplicaat van de database op de replicaserver.

Webbestanden:

• U moet ook de bestanden in de installatiemap van uw exemplaar repliceren of er een back-up van maken.
      *Deze optie is alleen voor de Replica-functie en niet voor standalone en Master.
    • U moet dus de map van het exemplaar van een netwerkstation bijvoorbeeld naar de replica toewijzen.
    • Daarom moet u een URI-adres toevoegen dat naar uw www-map linkt, zoals hieronder.
    • Nadat u de map heeft geselecteerd, klikt u op de knop "Synchronisatie starten".
    • Nu zijn uw bestanden van LabCollector installatie vanuit de map www zal worden gerepliceerd/back-up gemaakt naar de replicaserver.