Hoe ververs je je browsercache? (FR/EN) - LabCollector

← Alle onderwerpen

Sommige weergaveproblemen of correcties die niet verschijnen wanneer ze worden aangebracht, kunnen te wijten zijn aan de cache van uw browser die een foutieve afbeelding bijhoudt. U moet uw cache vernieuwen, afhankelijk van uw internetbrowser en uw besturingssysteem.

internet Explorer

• Cache omzeilen:

Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk op de F5-toets.

• Om de cache volledig te wissen:
  1. Klik op ‘Extra’ (de tandwielvormige knop in de rechterbovenhoek van de browser), wijs naar ‘Veiligheid’ en klik op ‘Browsegeschiedenis verwijderen…’ (sneltoets: Ctrl+⇧ Shift+Del).
  2. Selecteer bovenaan “Tijdelijke internetbestanden” en klik op “Verwijderen”. (Als Wikipedia in uw lijst met favorieten staat, moet u mogelijk de optie 'Behoud van websitegegevens van favorieten' boven aan het dialoogvenster uitschakelen.)
  3. Internet Explorer verwijdert nu de door u gekozen items. Als u klaar bent, verschijnt er onderaan het scherm een ​​meldingsbalk waarin staat dat de geselecteerde browsegeschiedenis is verwijderd.

Firefox en andere gerelateerde browsers

• Cache omzeilen:

Op Windows en Linux: Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk op de F5-toets.
Op Mac OS X: Houd de toetsen ⌘ Cmd en ⇧ Shift ingedrukt en druk vervolgens op R.

• Om de cache volledig te wissen:
    – In versies van Firefox die een enkele oranje “Firefox”-knop weergeven: klik op de “Firefox”-knop en klik op “Opties”. Selecteer het gedeelte 'Geavanceerd', ga naar het tabblad 'Netwerk' en klik op de knop 'Nu wissen'. Klik vervolgens op “OK”.
    – Wanneer Firefox een menubalk weergeeft, kiest u in het menu “Bewerken” of “Extra” de optie “Voorkeuren” of “Opties”. Selecteer het gedeelte ‘Geavanceerd’ en ga naar het tabblad ‘Netwerk’. Klik op de knop genaamd "Nu wissen". Klik vervolgens op “OK”.

Google Chrome

• Cache omzeilen:

Op Windows en Linux: Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk op de F5-toets.
Op Mac OS X: Houd de toetsen ⌘ Cmd en ⇧ Shift ingedrukt en druk op de R-toets

• De cache wissen:
  1. Ga naar het menu “Extra” (de drie horizontale balken rechtsboven in de browser) en klik op “Geschiedenis” (sneltoets: Ctrl+H).
  2. Klik op "Alle browsergegevens wissen..." (sneltoets: Ctrl+⇧ Shift+Del).
  3. Selecteer de soorten gegevens die u wilt wissen, inclusief de optie "Cache leegmaken".

Safari

• Cache omzeilen:

Houd de ⇧ Shift-toets ingedrukt en klik op de werkbalkknop Opnieuw laden.

• Om de cache volledig te wissen:

Kies in het menu ‘Safari’ de optie ‘Cache legen…’ of houd de toetsen ⌥ Opt en ⌘ Cmd ingedrukt en druk op E.

Opera

• Cache omzeilen:

Houd de Ctrl-toets ingedrukt en druk op de F5-toets.

• Om de cache volledig te wissen:

Kies in het menu ‘Extra’ de optie ‘Voorkeuren’. Vouw de “Geavanceerde” opties uit en kies “Geschiedenis”. Klik op de knop ‘Nu leegmaken’.

Bepaalde problemen met de bevestiging of correcties die u niet kunt zien als het effect ervan optreedt, kunnen de cache van uw navigator zijn die een herinnering aan een foutieve afbeelding bevat.

internet Explorer

• Laad een pagina op en verwijder de cache:

Voer de combinatie van aanrakingen uit met Ctrl + F5.

• Wis de cache compleet:
  1. Effectuer de combinatie van aanrakingen Ctrl + Maj + Suppr.
  2. Cocher prijst de gevallen aan.
  3. Klik op de bouton « Supprimer ».

Firefox en andere navigatiesystemen van Mozilla

• Laad een pagina op en verwijder de cache:

– Windows en Linux: Effectuer de combinatie van aanrakingen Ctrl + F5 of Maj + Ctrl+R
– Mac OS X: Effectuer de combinatie van aanrakingen Maj + ⌘+R

• Wis de cache compleet:

De combinatie van aanrakingen Ctrl + Maj + ondersteunt een dialoog die verschillende opties biedt voor het wissen, zonder de cache te bekijken.

Google Chrome

• Laad een pagina op en verwijder de cache:

– Windows: effectuer de combinatie van de aanrakingen Maj + F5 of Ctrl + F5
– Linux: effectuer de combinatie van de aanrakingen Maj + Ctrl+R.
– Mac OS X: effectuer de combinatie van aanrakingen ⌘ + R

• Wis de cache compleet:

Klik op het menu Chrome en ensuite op het menu « Opties » of « Parametres »; klik op de optie "Geavanceerde opties" en op "Verwijder de navigatie niet..." of gebruik de combinatie van aanrakingen Ctrl + Maj + Suppr.

Opera

• Laad een pagina op en verwijder de cache:

F5 of Ctrl+R

• Wis de cache compleet:

Klik op de knop "Opera" op een hoger niveau, wijs de Souris op "Réglages" terwijl u op "Préférences" klikt. Dans l'onglet « Vie privé & sécurité », ga naar de bas van de pagina, klik op «Bewaar de lokale locaties waar je stopt met navigeren», klik op de suite op «Tous cookies et données de site…» en « Tout enlever ».

Safari

• Bekijk de cache:

Dans le menu déroulant sous le mot « Safari », klik op « vider le cache »
Effectuer de combinatie van de aanrakingen commande + optie + E