SSO configureren voor LabCollector met JumpCloud - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen

JumpCloud biedt een handige manier om Single Sign-On (SSO) te configureren met behulp van Security Assertion Markup Language (SAML)-authenticatie voor LabCollector. Dit Knowledge Base-artikel biedt stapsgewijze instructies voor het instellen van SSO SAML-verificatie tussen LabCollector en JumpCloud.

Lees onze KB over hoe te configureren LabCollector SSO-pagina.

Note

Single Sign-On-authenticatie: Hiermee kunt u uw laboratorium gebruiken SAML-authenticatie (Security Assertion Markup Language). voor inloggen. SAML biedt één authenticatiepunt, dat gebeurt bij een veilige identiteitsprovider. SAML maakt gebruik van veilige tokens: digitaal ondertekende en gecodeerde berichten met authenticatie- en autorisatiegegevens. Deze tokens worden doorgegeven van een identiteitsprovider aan LabCollector met een gevestigde vertrouwensrelatie. Net als in het geval van LDAP, wachtwoorden (behalve die van de superbeheerder) worden buiten beheerd LabCollector.

Vereisten:

Toegang door beheerders: U heeft beheerderstoegang nodig tot zowel uw JumpCloud als LabCollector accounts.

Stap 1: Open JumpCloud

1. Navigeer naar [JumpCloud's website](https://jumpcloud.com/).
2. Meld u aan met de inloggegevens van uw beheerdersaccount.

Stap 2: Nieuwe applicatie toevoegen

1. Ga naar “SSO-applicaties” in het linkermenu.
2. Klik op de knop “Nieuwe applicatie toevoegen”.

2.1. Selecteer Aangepaste toepassing

– Kies “Aangepaste toepassing” en klik op “Volgende”.

2.2. Vink Single-Sign-On (SSO) beheren aan

– Selecteer “Single-Sign-On (SSO) beheren” en kies SAML als authenticatiemethode.
- Klik volgende".

2.3. Displaylabel schrijven

– Voer een weergavelabel voor de toepassing in.
– Klik op “Toepassing opslaan”.

Stap 3: Applicatie configureren

3.1. Applicatie openen

– Navigeer naar de sectie SSO-applicaties.
– Klik op de naam van de nieuwe SSO-applicatie uit de lijst.
– Ga naar het tabblad “SSO”.

3.2. Vul SP-gegevens in

3.2.1. Optie 1: Metagegevensbestand laden

– Download het XML-metagegevensbestand van de LabCollector SSO-pagina.
– Upload het gedownloade metadata-XML-bestand met behulp van de knop “Metadata laden” op JumpCloud.

3.2.2. Optie 2: Handmatige configuratie

– Vul handmatig de volgende JumpCloud-velden in:
– SP Entiteits-ID: Kopieer de metadata-URL (bijv. https://YOURINSTANCE/login.php?metadata) Van de LabCollector SSO-instellingenpagina.
– URL-bevestiging Consumentenservice: gebruik de ACS-URL die wordt verstrekt door LabCollector (Bv https://YOURINSTANCE/login.php?acs).

3.3. Kies OnderwerpnaamID

– Selecteer de gebruikers-ID (SAMLSubject's NameID) die moet worden verzonden. Standaard is dit e-mail, maar u kunt andere velden kiezen, zoals gebruikersnaam.

Stap 4: informatie uitwisselen

– Kopieer en plak de volgende informatie van JumpCloud naar de LabCollector SSO-pagina:
– SSO JumpCloud-URL (bijvoorbeeld `https://sso.jumpcloud.com`) naar LabCollector EntiteitID.
– IDP-URL naar LabCollector Single Sign-On-service.
– IDP-URL naar LabCollector Service voor eenmalige uitloggen.
– Download het IDP-certificaat van JumpCloud en plak het in het gedeelte Identity Provider Public Key.

Stap 5: Maak gebruikers aan in LabCollector

– Maak of importeer gebruikersaccounts in LabCollector ervoor te zorgen dat dezelfde identificatie wordt gebruikt in beide systemen (zoals gedefinieerd in Stap 3.3).

Door deze stappen te volgen, kunt u SSO-verificatie succesvol configureren LabCollector met JumpCloud, waardoor gebruikers toegang hebben LabCollector eenvoudig met behulp van hun JumpCloud-inloggegevens.

Aanvullende overwegingen
  • Gebruikersregistratie: Zorg ervoor dat er gebruikersaccounts bestaan ​​in zowel JumpCloud als LabCollector voor naadloze SSO-authenticatie.
  • Testen en probleemoplossing: Voer grondige tests uit van de SSO-installatie en verhelp eventuele problemen of fouten die u tijdens het configuratieproces tegenkomt.