VisionMate Thermoswetenschappelijke scanner opgezet - LabCollector

Zoek in de kennisbank op trefwoord

U bent hier:
← Alle onderwerpen
OVERZICHT:

LabCollector biedt integratie van rackscanners om het automatiseringsproces in laboratoria te vergroten en zo het aantal fouten bij het invoeren van gegevens te verminderen. LabCollector scanserver maakt gebruik van een TCP/IP-server die resultaten via lokale/externe netwerken kan verzenden. Zo kunnen gegevens uit rackscanners worden geïmporteerd en kan een bestand worden gegenereerd dat vervolgens wordt geïntegreerd LabCollector LIMS. Onze add-ons, zoals de buizensorteerder, kunnen hand in hand werken met rekscanners om geautomatiseerde, efficiënte monstertracking te garanderen.

Scanners werken altijd met eigen software. Thermowetenschappelijke rekscanners werken met Vision Mate™-software.

Echter, AgileBio's ScanServer maakt de conversie van scanresultaten mogelijk naar een rack/tray-kaartbestand dat begrijpelijk is voor LabCollector gebruik Batchgenerator (Rackscanner) gereedschap.

Volg de onderstaande stappen om de scanserver in te stellen: -

1. AgileBio ScanServer installatie en LabCollector instellen

2. Installatie en configuratie van de Vision Mate (thermowetenschappelijke) scanner

• Configureer AgileBio Scan Server met Thermoscientific Rackscanner

3. De rekken scannen

1. AgileBio ScanServer-installatie & LabCollector instellen

• LabCollector biedt integratie van rackscanners om het automatiseringsproces in laboratoria te vergroten en zo het aantal fouten bij het invoeren van gegevens te verminderen.
  • LabCollector scanserver maakt gebruik van een TCP/IP-server die resultaten via lokale/externe netwerken kan verzenden.
  • Lees verder onze KB om te weten hoe u dit moet instellen Scanserver met LabCollector Batchgenerator (Rackscanner).

2. Vision Mate (thermowetenschappelijk)  scannerinstallatie en -configuratie

• Voor de Thermoscientific Scanner-scanner kunt u de handleiding lezen die bij de scanner wordt geleverd, of u kunt deze vinden hier.
  • Thermowetenschappelijke rekscanners werken met Vision Mate™-software.
  • Installeer uw scanner en Thermoscientific Viosion Mate™-software.
  • Voor de latere Vision Mate™-versie volgt u deze configuratie:

• kies TCP/IP-configuratie
    • De onderstaande instellingenparameters moeten op dezelfde manier worden geconfigureerd als hieronder.
Voeg een scheidingsteken toe aan het einde van de regel Waar
De kolomnaam gebruikt voorloopnul Niet waar
Scheidingsteken karakter komma
Datum exporteren: Niet waar
Exporttijd Niet waar
Exporteer buislocaties Waar
Gegevenslengte verzenden Niet waar

Data structuur
Voorvoegsel gegevensveld (Moet leeg zijn)
Achtervoegsel gegevensveld (Moet leeg zijn)
Resultaten bestellen op Kolom

Honeycom-rekken
Exporteer lege HoneyComb Rack-locaties Waar
  • Configureer AgileBio Scan Server met Thermoscientific Rackscanner

• U kunt de standaardinstellingen van de scanserver gebruiken.

3. Het scannen van de rekken

• Start uw scanner en open AgileBio ScanServer (DataPaq™ zal op de achtergrond geopend zijn)
  • Start de AgileBio-scanserver proces.
  • In het LabCollector gaan naar TOOLS -> Batchgenerator (Rackscanner) hulpmiddel. Hieronder worden de opties voor de Batchgenerator in detail uitgelegd.
  • 1. Directe scannertriggeringang

• Deze tool maakt directe import mogelijk van gescande putrekken/trays van verschillende fabrikanten (Micronic, BioMicroLab, FluidX, Thermo, Ziath, Biotillion…).
    • De scanner genereert een rack/tray-toewijzingsbestand dat daarin wordt geladen LabCollector.
    • Dit versnelt de monsterregistratie met directe opslagdefinitie.
    • LabCollector herkent scannerbestandsformaten automatisch.

• 1. Kies het rek waarin u uw opstelling plaatst LabCollector van de lijst.
    • 2. Klik dan op Scannen! klikt, verschijnt het voorbeeld van de rack-/box-kaart.
    • NOTITIE: JAVA moet worden bijgewerkt om de Scannen! knop om actief te zijn.
    • NOTITIE: Als u na de processtap problemen ondervindt, bijvoorbeeld dat de lijst met posities niet volledig wordt geladen, zorg er dan voor dat uw php.ini-bestand voldoende geheugenlimiet heeft. Het php.ini-bestand kunt u vinden via de LabCollector -> server Manager -> Servers configureren -> PHP Zoek naar “memory_limit” in dit bestand en verhoog het getal indien nodig, bijvoorbeeld 512M. Kijk in de KB voor meer informatie hierover LabCollector serverbeheerder.

4. Hoe u Batch Tool als handleiding gebruikt zonder integratie

• Scanneruitvoer of bestandsimport

• In deze modus kunt u een bestand importeren dat is geproduceerd door een rekscanner en kunt u het juiste formaat van het bestand kiezen.

• 3. Hier kunt u het uitvoerbestand voor de rekscanner selecteren.
    • 4. U kunt het bestandsformaat kiezen uit de opties als u de positie, RackID, buiscode, etc. wilt hebben.
  • Algemeen

• De Externe gegevensbron onderdeel kan samen met de Directe scannertrigger modus als u tegelijkertijd aanvullende informatie over de monsters wilt importeren.

• 5. U kunt algemene instellingen uitvoeren, zoals rek of doos (welke rijen en kolommen) die u niet wilt scannen.
    • 6. U kunt de opties kiezen, afhankelijk van of het een opbergdoos of microplaat is.
    • 7. Hier kunt u ervoor kiezen om het record automatisch een naam te geven.
      – U kunt naar wens een automatische naam toewijzen of een voor- en achtervoegsel toevoegen.
  • Verwerkingsmogelijkheden.

• 8. Met verwerkingsopties kunt u de doos of het bord bewerken door de specifieke positie te forceren via rij en kolom of labels.
    • 9. U kunt een veldscheidingsteken kiezen dat u in uw CSV wilt hebben.
    • 10. Als u meer gegevens wilt toevoegen en samenvoegen met gescande vials, kunt u het formaat van de CSV kiezen.
    • 11. U kunt het bestand kiezen dat u wilt uploaden.
  • Rekoorsprong en sjabloon

• 12. Gebaseerd op de sjabloon [kies een sjabloon om toe te passen].
      NOTITIE: U kunt dit sjabloon maken door naar te gaan BEHEERDER -> ORGANISATIE -> RACKSCANNERS. Check sectie 2 of deze gekoppelde KB.
    • 13. U kunt kiezen of u een nieuw buis/rek bestaand rek wilt maken met een directe barcodeuitlezing.
    • 14. Met deze optie kunt u het bestaande buizenrek kiezen en de bijbehorende rek-ID/barcode invoeren die al aanwezig is LabCollector.
    • 15. Hier kunt u het bestaande rek repliceren, selecteer buizenrek/doos in de lijst. In dit geval wordt de doos opgeslagen als secundaire opslag voor bestaande monsters.
    • 16. Met deze optie kunt u uit het bestaande rek een nieuw record afleiden.
    • 17. Hier kunt u uit de onderstaande opties de masterbuis of het rek selecteren.
      NOTITIE: U kunt de opslagruimte aanmaken door naar te gaan BEHEERDER -> STORAGE -> BEHEER VAN DE OPSLAG. Check deze gekoppelde KB.
    • 18. Nadat u alle gegevens heeft ingevuld, kunt u op verwerken klikken.

5. Om een ​​root-CA-certificaat toe te voegen

• Soms wil je toegang LabCollector of scan het serverhulpprogramma vanaf een andere computer dan waarop het oorspronkelijk is geïnstalleerd (hoofdcomputer of server). Dergelijke andere computers worden clientcomputers genoemd.
    Lees de onderstaande Knowledge Base over hoe u een root-CA-certificaat instelt.