Ziath-skannerin asetukset - LabCollector

YHTEENVETO:

LabCollector tarjoaa telineskannerien integroinnin laboratorioiden automaatioprosessin lisäämiseksi, mikä vähentää tiedonsyöttövirheitä. LabCollector skannauspalvelin käyttää TCP/IP-palvelinta, joka voi lähettää tuloksia paikallis-/etäverkkojen kautta. Siten tietoja voidaan tuoda telineskannereilta ja luoda tiedosto, joka sitten integroidaan LabCollector LIMS. Lisäosamme, kuten putkilajittelija, voivat toimia käsi kädessä telineskannereiden kanssa varmistaakseen automaattisen tehokkaan näytteiden seurannan.

Skannerit toimivat aina omilla ohjelmistoillaan. Ziath-telineskannerit toimivat DataPaq™-ohjelmiston kanssa.

Kuitenkin AgileBion ScanServer mahdollistaa skannaustulosten muuntamisen teline-/lokerokarttatiedostoksi, joka on ymmärrettävissä LabCollector käyttämällä Samples Batch Tools -lisäosaa.

Voit määrittää skannauspalvelimen seuraavasti: -

1. AgileBio ScanServer -asennus ja LabCollector perustettu

2. Ziath-skannerin asetukset ja asetukset

• Määritä AgileBio Scan Server Ziathilla

3. Telineiden skannaus

1. AgileBio ScanServer -asennus & LabCollector perustettu

• LabCollector tarjoaa telineskannerien integroinnin laboratorioiden automaatioprosessin lisäämiseksi, mikä vähentää tiedonsyöttövirheitä.
  • LabCollector skannauspalvelin käyttää TCP/IP-palvelinta, joka voi lähettää tuloksia paikallis-/etäverkkojen kautta.
  • Lue lisää KB-tietokannastamme saadaksesi tietoa asennuksesta Scanserver kanssa LabCollector Erägeneraattori (Rack Scanner).

2. Ziath-skannerin asennus ja konfigurointi

• Ziath-skannerin osalta voit lukea sen käyttöohjeen, joka tulee skannerin mukana, tai voit löytää sen tätä.
  • Lataa ja asenna sopiva ohjain ennen skannerin liittämistä ja DataPaq™-ohjelmiston asentamista.
    * DataPaq-ohjelmisto purkaa 2D-viivakoodit käyttämällä Ziathin algoritmia. DataPaq™ näyttää skannauksen tulokset ja pystyy tunnistamaan eron oikein skannatun putken (vihreä), vaurioitun putken (punainen) ja puuttuvan putken (harmaa) välillä. Myös mitä tahansa putken kuvaa voidaan napsauttaa ja yksittäinen skannaus näytetään (oikealla) putken sijainnin ja viivakoodin kanssa.
  • Liitä skanneri tietokoneeseen ja käynnistä se takana olevasta painikkeesta.
  • Asenna DataPaq™.
  • Määritä skannerisi DataPaq™:ssa ja merkitse muistiin etätoimintaan käytetty yksilöllinen tunnus (kuvan lähde: Ziath).
  • DataPaq™ v3.15:ssä tai uudemmassa etäyhteyden aktivoimiseksi sinun tulee suorittaa tiedosto “C:\Program Files (x86)\Ziath\DataPaq\server.exe” -s asennuskansiossa. Musta komentokehoteikkuna, jossa sinun tulee pitää se auki alla olevan kuvan mukaisesti.
  • Palvelin voidaan käynnistää käyttämällä palvelintilaa. (Lue skannerin mukana tuleva käyttöohje tai löydät sen tätä or lue tämä PDF)
  • Palvelintila käynnistää DataPaqin ja kuuntelee saapuvia komentoja määritetystä portista. Voit vahvistaa skannauksen alla olevalla tavalla.
  • 1. - DataPaq™-asennus luo pikakuvakkeen työpöydälle kuvan osoittamalla tavalla. Sinun on ensin käynnistettävä palvelin napsauttamalla kuvaketta.
    – Kun palvelin on päällä, sinun on tarkistettava palvelin.
    - HUOMAUTUS: Palvelimen pikakuvake viittaa "Server.exe"-tiedostoon DataPaq™-asennuskansiossa tällä komennolla: "[asennuskansio]\server.exe" -s
  • 2. Napsauta AgileBion Scan Server -sovelluksen aloituspainiketta.
    - Käytä LabCollector sivu skannausta varten.
  • Määritä AgileBio Scan Server Ziathilla

• Napsauta AgileBio-skannauspalvelimen alla Vaihtoehdot.

• Kun napsautat ASETUKSET, alla oleva laatikko avautuu.
    • 1. Palvelinportti on sama kuin osiossa 2 (Portti 5151).
    • 2. Valitse Autostart-valintaruutu, jos haluat aloittaa skannauksen käyttämällä Erägeneraattori (telineskanneri) työkalu.
    • Napsauta ZIATH-vaihtoehtoa AgileBio-skannerissa ja näet alla olevat vaihtoehdot.
    • 3. In Ziath -osion IP-osoite, skanneriportti ja ilmoitusportti ovat oletuksena.
    • 4. Sinun on valittava uniikki tunniste vastaa telinettäsi, jonka määrität DataPaq™:ssa (katso juuri yllä) luettelosta.

• HUOMAUTUS: Tarkista palomuuristasi porttien suojaus.
    • Nyt olet valmis skannaamaan telineesi!
      HUOMAUTUS: Tracxer-ohjelmiston on oltava auki taustalla.

3. Telineiden skannaus

• Käynnistä skanneri ja avaa AgileBio ScanServer (DataPaq™ avautuu taustalla)
    HUOMAUTUS: Muista, että Ziath-skannereissa on yleensä automaattinen lepotila, joka voidaan poistaa. Jos skanneri on lepotilassa, se ei reagoi skannauspyyntöihin.

• Käynnistä AgileBio Scan Server -prosessi.
  • In LabCollector Siirry TYÖKALUT -> Erägeneraattori (telineskanneri) työkalu. Erägeneraattorin vaihtoehdot selitetään yksityiskohtaisesti alla.
  • A. 1. Suora skannerin liipaisusyöttö

• Tämä työkalu mahdollistaa useiden valmistajien (Micronic, BioMicroLab, FluidX, Thermo, Ziath, Biotillion…) skannattujen kaivotelineiden/tarjottimien suoran tuonnin.
    • Skanneri luo teline-/lokerokarttatiedoston, johon ladataan LabCollector.
    • Tämä nopeuttaa näytteen rekisteröintiä suoralla tallennustilamäärityksellä.
    • LabCollector tunnistaa skannerin tiedostomuodot automaattisesti.

• 1. Valitse teline, johon asensit LabCollector listalta,
    • 2. Napsauta sitten Scan! -painiketta, teline-/laatikkokartan esikatselu tulee näkyviin.
    • HUOMAUTUS: JAVA on päivitettävä, jotta Skannata! painiketta ollaksesi aktiivinen.
    • HUOMAUTUS: Jos sinulla on ongelmia Prosessi-vaiheen jälkeen, kuten sijaintiluettelo ei lataudu kokonaan, varmista, että php.ini-tiedostossasi on riittävästi muistia. php.ini-tiedosto löytyy osoitteesta LabCollector -> Server Manager -> Määritä palvelimet -> PHP Etsi tästä tiedostosta "memory_limit" ja suurenna lukua tarvittaessa esim. 512M. Katso KB:stä lisätietoja LabCollector palvelimen hallinta.
  • B. 2. Skannerin tulostus tai tiedoston tuonti

• Tässä tilassa voit tuoda telineskannerin tuottaman tiedoston ja valita tiedoston oikean muodon.

• 3. Täältä voit valita telineskannerin tulostetiedoston.
    • 4. Voit valita tiedostomuodon vaihtoehdoista, jos haluat sijainnin, RackID:n, putken koodin jne.
  • C. 3. Yleinen

• Ulkoinen tietolähde osaa voidaan käyttää yhdessä Suora skannerin liipaisin -tilassa, jos haluat tuoda näytteistä lisätietoja samanaikaisesti.

• 5. Voit tehdä yleisiä asetuksia, kuten telineen tai laatikon (mitkä rivit ja sarakkeet), joita et halua skannata.
    • 6. Voit valita vaihtoehdot sen mukaan, onko kyseessä säilytyslaatikko vai mikrolevy.
    • 7. Täällä voit nimetä tietueen automaattisesti.
      – Voit määrittää automaattisen nimen tai lisätä etuliite- ja loppuliitteen tarpeidesi mukaan.
  • D. Käsittelyvaihtoehdot.

• 8. Käsittelyvaihtoehtojen avulla voit käsitellä laatikkoa tai levyä joko pakottamalla tiettyä sijaintia rivillä ja sarakkeella tai tarroilla.
    • 9. Voit valita CSV-tiedostoosi haluamasi kentän erottimen.
    • 10. Jos haluat lisätä ja yhdistää enemmän tietoja skannattujen pullojen kanssa, voit valita CSV-muodon.
    • 11. Voit valita tiedoston, jonka haluat ladata.
  • E. Telineen alkuperä ja malli

• 12. Mallin perusteella [valitse käytettävä malli].
      HUOMAUTUS: Voit luoda tämän mallin menemällä osoitteeseen ADMIN -> SETUP -> RACK-SKANNERIT. Tarkistaa jakso 2 of tämä linkitetty KB.
    • 13. Voit valita, haluatko luoda uuden putken/telineen olemassa olevan telineen, jossa on suora viivakoodin luku.
    • 14. Tämän vaihtoehdon avulla voit valita olemassa olevan putkitelineen, syöttää vastaavan telineen ID/viivakoodin, joka on jo LabCollector.
    • 15. Täällä voit kopioida olemassa olevan telineen, valita luettelosta putkiteline/laatikko. Tässä tapauksessa laatikko tallennetaan olemassa olevien näytteiden toissijaiseksi varastoksi.
    • 16. Tämän vaihtoehdon avulla voit johtaa uuteen tietueeseen olemassa olevasta telineestä.
    • 17. Täältä voit valita pääputken tai telineen alla olevista vaihtoehdoista.
      HUOMAUTUS: Voit luoda tallennustilan menemällä osoitteeseen ADMIN -> VARASTOINTI -> HALLINNOI TALLENNUSTA. Tarkistaa tämä linkitetty KB.
    • 18. Kun olet syöttänyt kaikki tiedot, voit napsauttaa prosessia.