Reseptihallinnan (vanha versio) määrittäminen ja käyttö - LabCollector

Hae tietokannasta avainsanan mukaan

Sinä olet täällä:
← Kaikki aiheet
In LabCollector, "resepti"-työkalu on käytettävissä väliaineiden, monimutkaisten reagenssien, tuotekokoonpanojen ja monien muiden tuotannon hallintaan. Tämä reseptityökalu perustuu reseptiluetteloon, jossa on kunkin "reseptin" Reagenssi & Supplies -moduulin tiettyjen erien komponentit.

Ennen kuin käytät Reseptejä, ne on määritettävä ja luotava käyttäjän, jolla on järjestelmänvalvojan käyttöoikeudet, käyttämällä Järjestelmänvalvoja >> Tiedot >> Reseptien hallinta. Lisäksi Regents & Supplies -moduulissa on oltava useita tietueita, joissa on erätiedot.

Vain pääjärjestelmänvalvoja ja järjestelmänvalvojat voivat luoda reseptejä (osa 1). Kaikki käyttäjät voivat sitten käyttää näitä reseptejä (osa 2).

Osa 1 Reseptien hallinta

Siirry osoitteeseen järjestelmänvalvojan tai pääkäyttäjän oikeuksilla Järjestelmänvalvoja >> Tiedot >> Reseptien hallinta. Sinulle näytetään tämä näyttö:

Ensimmäisellä käyttökerralla sinulla on vain mahdollisuus lisätä uusi resepti. Napsauttamalla 'Lisää uusi' avautuu näyttö, jossa voit määrittää uuden reseptin:

Reseptin nimi ja kuvaus on annettava.
Reseptin osat valitaan joko napsauttamalla nuolta avataksesi avattavan luettelon tai kirjoittamalla käyttääksesi lomaketta automaattisen täydennyskentänä.

Kun komponentti on valittu, reseptille on määritettävä asetukset. Määrä (Qt) ja yksikkö on ilmoitettava. Sinun on myös päätettävä, ovatko 1) osittaiset reseptit sallittuja ja 2) vain niiden eräpäivien sisällä olevia eriä saa käyttää.
Valitse  -kuvaketta lisätäksesi ja määrittääksesi lisäkomponentteja.

Kun kaikki komponentit ja vaihtoehdot on syötetty, napsauta Tallenna tallentaaksesi reseptin. Tallennuksen jälkeen resepti näkyy luettelossa navigoitaessa kohteeseen Järjestelmänvalvoja >> Tiedot >> Reseptien hallinta. Resepti on myös muiden käyttäjien saatavilla, jotka voivat löytää sen navigoimalla osoitteeseen Työkalut >> Reseptit/Tuotanto. - reseptihallinta tarjoaa mahdollisuuden valita muokattavan reseptin ja tarkastella reseptiluetteloa.

1) Luettelo reseptien nimistä. Klikkaamalla reseptin nimeä siirryt kaikkiin reseptitietoihin, joissa voit muokata reseptiä.
2) Reseptin kuvaus.
3) Komponenttien lukumäärä. Viemällä hiiren osoittimen komponenttien määrän päälle saat näkyviin reseptiin tarvittavien reagenssien ja tarvikkeiden tietueen nimet.
4) Painike uuden reseptin lisäämiseksi.

Osa 2 Reseptien käyttäminen

Kun reseptit on luotu, reseptityökalua voidaan käyttää. Siirry ensin kohteeseen Työkalut >> Reseptit/Tuotanto.

Tuotantopäällikkö/Reseptit-päänäyttö on yksinkertainen hakutyökalu. Tämä tarjoaa mahdollisuuden etsiä reseptiä luettelosta (luotu osassa 1). Sivulla voit myös siirtyä käytettyjen reseptien lokiin.

Reseptivalintahakupalkki on sekä automaattinen täydennys että pudotusvalikko. Kirjoita hakupalkkiin nähdäksesi automaattisen täydennyksen tulokset tai napsauta nähdäksesi kaikki reseptit. Kun olet valinnut reseptin, näkyviin tulee seuraava näyttö.

Näytössä näkyy seuraavaa:

1) Reseptin nimi
2) Paikka, johon voit kirjoittaa lopullisen tuotteen nimen
3) Moduulin valitsin, johon reseptituotetietue luodaan
4) Erän tiedot, kunkin komponentin voimassaolo ja määrä. Merkinnät on värikoodattu, jotta voidaan tehdä selväksi, ovatko määrät ja kelvollisuus reseptille sopivat. Viemällä hiiren osoittimen erän tai kelpoisuustietojen päälle saat tietoa nykyisestä erästä ja muista saatavilla olevista eristä. Jos se on olemassa, napsauta kuvaketta  komponentille mahdollistaa eri erän valinnan käytettäväksi.
5) Käyttäjien on valittava valintaruutu vahvistaakseen kunkin komponentin käytön
6) Napsauta "Käytä"-painiketta vahvistaaksesi reseptin. Uusi tietue luodaan linkeillä, jotka yhdistävät jokaiseen komponenttiin. Lokimerkintä luodaan. Määrät päätetään ilmoitetuista eristä.

Jos yrität käyttää reseptiä, jossa on jonkinlainen varoitus, sinut estetään tai sinun on vahvistettava varoituksesta huolimatta seuraavalla näytöllä:

Kun olet suorittanut reseptin, näkyviin tulee seuraava näyttö, joka ilmaisee tietueen luomisen ja sisältää kaksi linkkiä. Yksi linkki vie sinut juuri luotuun tietueeseen, toinen on suora linkki reseptiraportin lataamiseen.

Voit etsiä käytettyjen reseptien historiasta valitsemalla lokin Reseptien aloitusnäytöstä.

Loki voidaan hakea, ja se näyttää käytetyt komponentit sekä tiedot eristä ja määrästä. Jokaista komponenttia ja tuotetta voidaan napsauttaa siirtyäksesi suoraan asiaankuuluvaan tietueeseen.

1) Hakupalkki käytettyjä reseptejä varten
2) Lopputuotteen nimi. Klikkaamalla siirryt tuotetietueeseen.
3) Käytetyn reseptin nimi. Napsauttaminen pyytää lataamaan tämän reseptin valmistusraportin. Päivämäärä ja käyttäjä ilmoitetaan myös.
4) Komponenttien luettelo. Klikkaamalla navigoidaan kuhunkin komponenttiin.

Esimerkki tuotteen tietueesta, jossa on linkit ja puunäkymä, joka näyttää komponenttien kytkennän tuotteeseen.