Kuinka hallitsen eläinten risteyksiä? - LabCollector

YHTEENVETO:

Eläimiä on käytetty biolääketieteellisiin tarkoituksiin vuosikymmeniä. Eläinten asianmukaisen organisoinnin, ravinnon ja hoidon ylläpitäminen on välttämätön tarve, jotta kokeissa olisi asianmukaiset tiedot.

Tätä ainoaa tarkoitusta varten LabCollectorEläinmoduulin avulla voit luoda tietueita kaikista laboratoriotesteissä käytetyistä eläimistä. Eläinmoduulin avulla voit seurata häkeissä olevia eläimiä, niiden havaintoja ja muita analyyseja. Jokaisessa kokeessa eläinten välillä on yleensä oltava risteys, jotta nähdään vaikutus niiden jälkeläisiin. Siten eläinmoduuli auttaa sinua luomaan risteytystietoa eläinten välillä. Esimerkiksi uros- ja naarashiiren risteytys.

Eläimen moduulissa on kaksi mahdollista tapaa luoda risteyksiä LabCollector;-

1. Lisää uusi risteys

2. Näytä risteys – Uusi merkintä

1. Lisää uusi risteys

HUOMAUTUS: Risteyksen tekemiseen tarvitaan kaksi eläintä. Yksi uros ja yksi naaras, jotka ovat jo olemassa Animals-moduulissa. Lisäksi, kun luot tietueen eläimelle, jota aiotaan käyttää risteyksessä, sen määräkentän tulee olla =1 eikä pienempi tai suurempi kuin 1, jotta risteyttäminen voidaan suorittaa.

• Otetaan esimerkki siipikarjankasvatusorganisaatioista, jotka ovat vakiintuneet siipikarjan alalla; ne hallitsevat sekä broilerin että munatuotannon genetiikkaa pitämällä kirjaa risteytymisestä.
  • Sama koskee hiiriä tai hamstereita, sillä niitä käytettiin laajasti kokeisiin.
  • Valikoiva jalostus (risteytys) on prosessi, jossa ihmiset käyttävät eläinten jalostusta kehittääkseen valikoivasti tiettyjä fenotyyppisiä piirteitä (ominaisuuksia) valitsemalla, mitkä naaraat tyypillisesti lisääntyvät seksuaalisesti ja saavat yhdessä jälkeläisiä. Jalostuksessa pyritään vakiinnuttamaan ja säilyttämään eläimet, jotka siirtyvät seuraavalle sukupolvelle.
  • Risteyksen lisääminen on tärkeää, koska näin voidaan pitää kirjaa siitä, mitä rotua, lajia, millä erityispiirteillä on käytetty jalostustarkoituksiin.
  • Mene ensin eläinmoduuliin ja luo uros- ja naaraseläin risteytystä varten.
  • Esimerkiksi tarkoitukseen olemme luoneet hiiren uros ja hiiri naaras tietueet. Näiden eläinten määrä on =1 kukin.
  • Siirry nyt ELÄINMODULI -> LISÄÄ UUSI RISTYS

• Kun napsautat , alla oleva sivu avautuu.

• 1. Täällä voit lisätä uuden risteyksen.
    • 2. Täältä näet luettelon jo olemassa olevista eläinten risteyksistä.

• Kun napsautat   näet yksityiskohdat alla:

• 1. Täällä voit lisätä miestietueen pudotusvalikosta.
    • 2. Täällä voit lisätä naisennätyksen pudotusvalikosta.
    • 3. Täällä voit lisätä ylityksen päivämäärän.
    • 4. Kun olet täyttänyt ylitysten tiedot, voit klikata "Lisää" -painiketta.
  • Näet uuden risteyksen alla olevassa luettelossa ponnahdusikkunassa ja voit poistaa sen SIIHEN ASTI KUN sitä ei käytetä missään muussa tietueessa.

• Tämä risteys näkyy automaattisesti molemmissa eläintietueissa Hiiri_A01 ja Hiiri_Z08.
  • Kun esimerkiksi menet tallentamaan uroshiiren (vanhempi 1) ja avaat tietueen, sinun on mentävä 'näytä risteys' -osioon nähdäksesi risteystiedot.

• Genogrammiin pääset myös linkin kautta Avaa sukututkimuspuu joka avaa uuden ikkunan, jossa on risteyksen graafinen esitys.

• Napsauta sukupuuta nähdäksesi graafisen esityksen risteyksestä.
  • Jos haluat määritellä aiemmin tehdyn risteyksen jälkeläisen (n+1 sukupolvi), niin jälkeläistietuetta luotaessa voit valita 'risteyksen alkuperä' -kentän. Tämä on mahdollista vain, jos vanhempien ylitys lisätään ensin.
  • Otetaan esimerkki, että yllä kuvattu risteys Hiiri_A01 & Hiiri_Z08 välillä tuotti urosjälkeläisen ja loimme sille ennätyksen. Kun siirrymme näyttämään risteyksiä ja napsautamme sukututkimuspuuta, se näyttää alla.
  • Jos risteytät jälkeläisen (Mouse_AZ_01 uros) uuden nartun kanssa, et voi poistaa vanhempien välistä risteytymistä (Mouse_A01 & Mouse_Z08).

• Koska teit uuden risteyksen olemassa olevien vanhempien jälkeläisen (Mouse_AZ_01) kanssa, et voi enää poistaa vanhempien välistä risteytymistä.

2. Näytä risteys – uusi merkintä

• On toinenkin tapa lisätä uusi risteys.
  • Mene ELÄINMODULI -> AVAA TIETUUS -> NÄYTÖN RISTYSVAIHTOEHTO -> UUSI MERKINTÄ
  • Otetaan esimerkiksi kahden hamsterin välinen risteys. Ensin loimme tietueen kahdelle Hamster_Z06 (naaras) ja Hamster_Z065 (uros).

• 1. Mene tietueeseen, jonka haluat luoda risteyksen esimerkiksi kahdelle Hamster_Z06 (nainen) ja avaa tietue napsauttamalla sitä./li>
    • 2. Siirry kohtaan "Näytä risteys".
    • 3. Napsauta "Uusi merkintä" -vaihtoehtoa.
    • 4. Valitse urospuolinen eläin avattavasta luettelosta.
    • 5. Naaras on oletusarvoisesti valittuna, koska olemme avannut naarasennätyksen.
    • 6. Täällä voit lisätä ylityspäivän kalenterin avulla.
    • 7. Kun olet lisännyt kaikki tiedot, voit napsauttaa Lisää-painiketta. Joten ylitys näkyy alla.

• Napsauta sukupuuta nähdäksesi graafisen esityksen risteyksestä.

• Jos haluat määritellä aiemmin tehdyn risteyksen jälkeläisen (n+1 sukupolvi), niin jälkeläistietuetta luotaessa voit valita 'risteyksen alkuperä' -kentän.
        • Otetaan esimerkki, että yllä kuvattu risteys Hamster_Z06 (naaras) ja Hamster_Z065 (uros) tuotti urosjälkeläisen ja loimme sille tietueen nimeltä Hamster_Z07 (naaras).
        • Kun siirrymme näyttämään risteyksiä ja napsautamme sukututkimuspuuta, se näyttää alla.

• Jos teemme uuden risteytyksen jälkeläisten Hamster_Z07 (naaras) ja uuden uroksen Hamster_Z08 (uros) välillä.
  • Kun siirrymme näyttämään risteyksiä ja napsautamme sukututkimuspuuta, se näyttää alla.

• Kuten teit risteytyksen jälkeläisen kanssa (Hamsteri_Z07), et voi enää poistaa vanhempien välistä risteytymistä.