Tuo tietosi (versio 5.3 tai uudempi) - LabCollector

← Kaikki aiheet
Käytettävissä KAIKILLE käyttäjille paitsi käyttäjä- ja vierailijatason käyttöoikeuksille

Valmistaudu LabCollector tietokanta. Ennen tietojen tuontia sinun on määritettävä tiedot tuotava moduuli luomalla tarvitsemasi kentät ja lisäämällä mahdollisia arvoja tarvittaessa. Katso meidän KB-Luo mukautettu kenttä 5.2v saadaksesi lisätietoja mukautettujen kenttien luomisesta.
Varmista, että PHP:lläsi on korotettu rajoituksia: max_input_vars = 10000 tai enemmän (katso KB-Tuo suuria tiedostoja).

Siirry: JÄRJESTELMÄNVALVOJA > Tiedot > Tuo ja valitse moduuli, johon haluat tuoda tietosi (yksi tiedosto per moduuli).

Tietojen tuonti toimii vain CSV tai muu tekstitiedosto, jossa on rajattu data (paitsi sekvenssien ja molekyylien tuonti) eikä suoraan Excelistä (oletettavasti, jos kopioit/liität tietosi, katso alla kohta 2), Accessista tai muusta ohjelmistosta. Voit muuntaa tietosi tekstimuotoon (tekstitiedosto DOS-rivinvaihdolla) valitsemillasi Excel- tai muista tietokantatyypeillä olevilla kenttäerottimilla. Tallenna Mac OS -tiedostot CSV-muodossa Windowsille.

Kanta ja solut – Näytteet – Reagenssit ja tarvikkeet – Vasta-aineet – Plasmidit – Alukkeet – Eläimet – Laitteet – Osoitekirja – Mukautetut moduulit

Valitse jokin yllä olevista moduuleista ja noudata näitä ohjeita.

1. Voit käyttää erilaisia ​​tiedostoja tietojen tuomiseen: kaksi tällaista tiedostoa tarjoaa LabCollector joka sisältää kaikki valitsemasi moduulin kentät joko selitteen otsikkotunnisteiden tai tietokannan nimien otsikkotunnisteiden kanssa CSV-muodossa; muuten voit luoda oman tiedoston kenttien nimillä haluamassasi järjestyksessä. Kenttien nimien on kuitenkin vastattava täsmälleen samat nimet kuin ne ovat jossakin LabCollectorkäyttäjän tiedostot.
Selitenimi on kentän nimi moduulitietueessa, lomakkeessa tai oletus/muokattujen kenttien kenttien luettelossa, jonka annat kentälle. Tietokannan nimi on saatavilla oletus-/mukautettujen kenttien alueilla ja vapautettu erikoismerkeistä.

Järjestä tiedostosi niin, että siinä on kaikki tuotavat kentät. Ensimmäinen rivi vastaa kenttien nimiä. Kenttä sarakkeelta.

Tuodut tiedot TÄYTYY SISÄLTÄÄ liittyvät kentät nimi (jos olet määrittänyt moduulin automaattisella nimeämisellä, jätä sarake tyhjäksi) ja omistaja (ellet valitse tuotujen omistajien päällekirjoittamista lisäasetuksissa – katso alla – tai moduuli ei käytä omistajakenttää kuten Reagenssit ja tarvikkeet -moduulissa).
Tallenna tämä tiedosto sisään txt (välilehti) tai CSV (pilkku tai puolipiste erottimena).

2. Lataa tiedosto tai kopioi/liitä tuotavat rivit AINA siten, että ensimmäinen rivi vastaa kenttien nimiä.
Kopioi/liitä excelistä on todella helppoa: valitse liitettävät solut ja kopioi ne kenttään, älä unohda otsikoita!

3. Valitse kentän erotin. Jos kopioit/liität Excelistä, valitse sarkainerotin.

4. Tarkista tietosi ennen kuin valitset vahvistuksen. Voit hylätä tuonnin, jos siinä on virhe.

Lisäasetukset:
Valitse oikeasta yläkulmasta valintaruutu avataksesi asetusosion.

V. Oletusarvoisesti merkit on koodattu ISO-8859-1:llä. Sen avulla voit tuoda useimmat erikoismerkit, kuten kirjaimet, joissa on hauta, akuutti, diaereesi, sirkumfleksi… UTF-8:aa on käytettävä joissain kielissä (esim. kiina, kreikka…), jos käytät ohjelmistoa, jonka avulla voit tallentaa CSV-muodossa UTF- 8 koodauksena (esimerkiksi LibreOffice).

B. Jos Excel-tiedostossasi ei ole Omistaja/pääkäyttäjä/vastuuhenkilö/tekijä (moduulista riippuen – Reagenssit & Supplies- ja Address Book -moduuleissa ei ole omistajakenttiä) tai jos haluat korvata tämän kentän, valitse luettelosta yksi omistaja. Järjestelmänvalvojat voivat tuoda tietoja millä tahansa nimellä. Henkilökunta voi tuoda maahan vain omalla nimellä. Huomautus: Vuodesta version 5.4 Omistaja-kenttä on valinnainen kenttä Reagenssit ja tarvikkeet -kohdassa.

C. Voit valita tuonnin jonotuslistalle. Tilakäyttäjän osalta järjestelmänvalvojan on vahvistettava tiedot kohdassa JÄRJESTELMÄNVALVOJA > Tiedot > Odotuslista.

D. Jos olet määrittänyt laitteeseesi automaattisen tallennusvaihtoehdon, voit käyttää tätä tallennustilaa suoraan tästä. Et voi valita laatikkoa/paikkaa, LabCollector määrittää kaiken tallennustilan automaattisesti.

Vaiheessa 2 sinulla on mahdollisuus tarkistaa tuontitulos ennen lopullista vahvistusta.

• Jos tiedostossasi ei ole virhettä, voit vahvistaa tuonnin.

• Jos unohdit omistajasarakkeen tai unohdit valita yhden omistajan valintaluettelosta Lisäasetukset-kohdassa, saat tämän virheilmoituksen

• Jos käytät omistajaa, joka ei ole laboratorion jäsenluettelossa, tai teet virheen, saat tämän virheilmoituksen

• Jos unohdit nimisarakkeen tai valitsit väärän kenttäerottimen, saat tämän virheilmoituksen

• Jos moduulisi on määritetty Estä kaksoiskappaleet kohdassa JÄRJESTELMÄNVALVOJA > Asetukset > Tietueasetukset ja tuot saman nimen kahdesti, saat tämän viestin

• Valintaruutu ja valintaluettelo voidaan tuoda. Arvon on vastattava tarkat arvot LabCollector. Jos tuontitiedostossa käytetty arvo on väärä, saat tämän viestin. Jos valitset tuonnin, väärää arvoa ei tuoda.

• Useat valintaluettelo- ja valintaruututyypit voivat sisältää useita arvoja. Arvon on vastattava tarkat arvot LabCollector ja erotettava | (CTRL+ALT+6) tai kaksoispiste (:). Älä lisää välilyöntiä erottimen eteen ja jälkeen. Jos tuontitiedostossa käytetty arvo on väärä, saat alla olevan viestin. Jos valitset tuonnin, väärää arvoa ei tuoda.

• "Link to"- ja automaattisen täydennyksen kentät voidaan tuoda. Linkki-kentässä tiedostosi arvon on vastattava tarkasti tietueen nimeä LabCollector ja erotettava | (CTRL+ALT+6) tai kaksoispiste (:). Älä lisää välilyöntiä erottimen eteen ja jälkeen. Jos tuontitiedostossa käytetty arvo on väärä, väärää arvoa ei tuoda. Automaattinen täydennyskenttä on tekstikenttä, jos tietueen nimi on olemassa, luodaan linkki; jos ei, teksti on saatavilla

• Uusi versio 5.41! Tuontijärjestelmä mahdollistaa valinnaisen yksilöllisen koodikentän ja mukautetun kentän yksilöllisyyden havaitsemisen, kun ainutlaatuisuusvaihtoehto on aktivoitu.

Jokaisella tuodulla tietueella voi olla projektikoodi. Jokaisen käytetyn projektikoodin on oltava jo olemassa LabCollector oikeaa tuontia varten.

Mukautetut kentät, kuten Tietokannan lataus ja Levykansion lataus ei voida tuoda. Käytä ilmaista lisäosaa Mukautetun kentän tiedoston lataus.

Päivämäärä on muotoiltava muodossa vvvv-kk-pp tai vv-kk-pp. Lisätietoja on kohdassa KB - Muotoilupäivämäärän arvo.

genotyyppi

Genotyyppitunnisteet on erotettava välilyönnillä.

Sekvenssit

Voit ladata suoraan .FASTA-tiedostosi (ei .fas-tiedostosi) muodossa:

>FN598458.1 Viljelimätön phyllofaryngid ciliaate osittainen 18S rRNA-geeni, klooni GM2_C8
ACCTGGTTGATCCTGCCAGTAGCATATGCTTGTCTTGGAGATTAAGCCATGCATGTCTAAGTATAAGTTA
TACAAGGCGAAACTGCGAATGGCTCATTAAAACAGTTATAATTTATTTGACGATTGCCTTATATGGATAA
CCGAGGGAAACTTCAGCTAATACATGCTTGTCATTTGACGTATTTATTAGTTCCACCGATGGCTTAGGCC
TTTTGATGATTCATGATAACTGATCGAAGCGATTTCGCTACGTCATTCAAGTTTCTGCCCTATCAGCTCT
GATTGTAGTGTATTGGACTACAATGGCTATTACGGGTAACGGAGAATTAGGGTTCGATTCCGGAGAAGGA
GCCTGAGAAACGGCTACTATGTCTACGGATAGCAGCAGGCGCGTAAATTACCCAATTGTAAATCACAGAG

ja valitse DNA, RNA tai proteiinityyppi. Sinun on myös valittava tuontisekvenssien omistaja (oletusarvoisesti tiliin kirjautumiseen liittyvä henkilö).

Kun siirryt vaiheeseen 2, saat:

Huomautus: Voit myös tuoda sekvenssejä GenBankin kautta Sekvenssit moduuli.

Kemialliset rakenteet
MOL- ja SDF-tiedostomuodoissa tiedostosi on muotoiltava kolmella otsikkorivillä tai valinnaisilla tunnisteilla (ilmoita tunnisteiden määrä)

CDX-tiedostomuodossa voit lähettää useita tiedostoja tai ZIP-tiedostoja.

Vaiheen 2 tulos:

asiakirjat
Lataa tiedostosi kuten muutkin moduulit. Voit myös liittää asiakirjasi tietueisiin.

Lisää sarake alkuperäinen_tiedoston_nimi sisältää sen asiakirjan tarkan nimen, jonka haluat tuoda tuontitiedostoosi tai liitä rivejä alla olevan esimerkin mukaisesti.
Lataa sitten tuontitiedostosi JA kaikki asiakirjat, jotka haluat tuoda (useita tiedostoja kuten alla tai zip).

Vaiheessa 2 voit tarkistaa asiakirjojen nimet.

Tulos tietokannassa tuonnin jälkeen: