Kuinka luodaan PCR-näyteluettelotiedosto käyttämällä putkilajittelijan lisäosaa? - LabCollector

Hae tietokannasta avainsanan mukaan

Sinä olet täällä:
← Kaikki aiheet
YHTEENVETO:

PCR-laitteessasi sinun on määritettävä levyn kartta varmistaaksesi, että nimeät oikein, missä näytteet sijaitsevat. Tästä riippuen jokaiselle näytteelle luodaan tulostiedosto PCR-ajon jälkeen. Tämän prosessin yksinkertaistamiseksi voit luoda näyteluettelotiedoston, joka sisältää levykartan suoritettaville PCR-näytteille, käyttämällä putkilajittelija-lisäosaamme.

Noudata alla olevaa vaihetta tp luo malliluettelotiedosto:

1. Lataa mallipohjatiedosto

2. Luo malliluettelotiedosto

• A. Laatikko-/levykartan käyttäminen Storagessa.
  • B. Näytteen vastaanotto

1. Lataa mallipohjatiedosto

• Putkien lajittelijan lisäosassa sinun on siirryttävä kohtaan "Setup" ja sitten "Manage Templates".
  • Täältä voit ladata CSV- tai TXT-tiedoston mallillesi.

• Vinkkejä/vinkkejä
    Löydät ajon mallin PCR-laitteeltasi. Tarvittaessa voimme auttaa sinua muokkaamaan mallia tarpeidesi mukaan.
  • Voit myös napsauttaa "etsi apua" -vaihtoehtoa nähdäksesi vaihtoehdot malliluettelotiedoston luomiseksi. Se näyttää sinulle ponnahdusikkunan, jonka avulla voit nähdä, mitä tunnisteita voit käyttää esimerkkiluettelotiedostossasi.
  • Tämä ladattu tiedosto sisältää alla olevan kuvan esimerkin kaltaisia ​​tietoja. Sijaintisarake määrittää näytteiden sijainnin levyssä. Loput sarakkeet riippuvat PCR-protokollasta ja KONEEN vaatimuksista.
    Voit avata tiedoston CSV-muodossa, jos haluat, mutta sinun on rajattava CSV, jos haluat nähdä sen alla olevassa muodossa.
    *Lue KnowledgeBase-tietokanta kuinka rajata CSV.

• Kun sinulla on kaksoiskappaleita, voit kopioida kaivon sijainnin. Kuten yllä olevassa esimerkkikuvassa huomaat.
  • Näiden hash-tunnisteiden sijainti otetaan automaattisesti kohteesta LabCollector varastointijärjestelmä. Tämä osa selitetään seuraavassa osassa.
  • Kun olet päivittänyt mallin ja ladannut sen putkilajittelijaan, voit helposti käyttää tätä mallia kaikissa näyteajoissa, jotka suoritat PCR:ssäsi.
  • Voit ladata useita malleja ja erikokoisia PCR-tiedostoja, kuten 96 tai 384, ja myös yhdistää levyjä putkilajittelijalla.

2. Luo malliluettelotiedosto

A. Laatikko-/levykartan käyttäminen Storagessa

• In LabCollector Tallennustilassa voit luoda näytteitä sisältäviä laatikoita tai levyjä tietyissä paikoissa ja voit käyttää näitä näyteluettelotiedostojen luomiseen. Voit luoda lautasia tai laatikoita ja lisätä tiettyjä näytteitä vastaaviin paikkoihin.
    *Luo tietokanta osoitteessa, jotta voit luoda laatikoita tai lautasia kuinka perustaa LabCollector varastointi.
    *Tutustu tietokantaamme osoitteessa kuinka luodaan mallilaatikoita.
  • Vinkkejä/vinkkejä
    Voit nimetä levyt päivämäärän mukaan, pitää ne erillään tai luoda laboratorioon väärennetyn sijainnin, jossa tallennat kaikki levyt, joille aiot juosta, jotta voit poistaa ne sen jälkeen.
    Vaikka tallennusselaimessakin laatikoissa voi olla kuvitteellisia laatikoita tai levyjä, vain esimerkkiluettelotiedostojen luomista varten.
    Voit luoda esimerkkiluettelotiedostoja myös käyttämällä näytevastaanotto-lisäosaa. Sama prosessi selitetään alla osassa 2, osa B.
  • Kun olet luonut laatikon/levyn PCR:ää varten, jossa on näytteitä tietyissä paikoissa, suljet myös kontrollinäytteiden kuopat. Näin näytteitä ei säilytetä edes vahingossa näissä asennoissa.
  • varoitus
    Kun luot mallin PCR-levylle ja haluat sulkea kuopat, tämä on mahdollista vain BOX-mallilla ja emme levy malli.
  • Voit estää sijainnin sinun tarvitsee vain valita solut napsauttamalla +-merkkiä ja päivittää laatikko alla kuvatulla tavalla.
    Jos haluat poistaa estetyt paikat, voit myös napsauttaa 3Poista kaikki estetyt paikat ja päivittää malli.
  • Jos haluat luoda esimerkkiluettelotiedoston putkilajittelijalla, siirry lisäosaan ja napsauta kotisivulla "Luo näyteluettelotiedosto".
  • Näet alla olevan sivun, josta sinun on löydettävä aiemmin luomasi laatikon/kilven nimi; Voit jopa lisätä useita levyjä yhteen napsauttamalla pientä + -merkkiä. Kun olet valinnut laatikon/levyn
  • Kun napsautat seuraavaa, näet tiedot näytteistä laatikon tai levyn sisällä;
    1. voit valita esimerkkiluettelotiedoston pudotusvalikosta (se, jonka latasit yllä kohdassa 1),
    2. Sekoituslevyjen avulla voit valita useita levyjä ja sekoittaa näytteiden sijainnin niissä valitsemallasi erottimella. Esimerkiksi kun sekoitat, näet
      Levy_1 Asento A1 ja Levy_2 Asento A1 tai
      Levy_1 Asento A2 ja Levy_2 Asento A2 jne.
    3. Sinulla voi olla väliotsikko, eli jos valitset useita levyjä sekoittamatta niitä, levyt toistetaan mallissa. Tämän vaihtoehdon avulla otsikot ovat jokaisen levyn välissä niiden erottamiseksi toisistaan. Jos et valitse tätä vaihtoehtoa, kunkin levyn otsikot eivät näy mallien välissä.
    4. ja napsauta Luo luettelotiedosto.
      * Lautasten tyhjät paikat näyttävät tyhjiltä, ​​ja niissä on huomautus "Ei löytynyt" saraketelineen/tarjottimen alla.
      Hashtagin paikka täytetään malliluettelomallin näytteen nimellä.
  • Kun napsautat Luo luettelotiedosto -painiketta, näet ponnahdusikkunan, jossa voit tallentaa tiedoston txt-muodossa. Voit myös avata txt-tiedoston tai muuttaa tiedoston nimeä vaihtamalla tiedostotunnisteen .txt:stä ​​.csv:ksi tiedoston tallennuksen aikana.
  • Tämä on tiedosto, joka sinun on siirrettävä manuaalisesti PCR-laitteeseen ajoa varten.

B. Näytteen vastaanotto

• Voit luoda laatikoita/levyjä suoraan näytteen vastaanottavan lisäosan sisään.
  • Esimerkkivastaanotossa voit määrittää projektisi asetukset. Täältä voit valita mallilaatikon, johon luot ADMIN -> VARASTOINTI -> HALLINNOI TALLENNUSTA-> MALLIT
    * Ole hyvä ja lue tietokantaamme kuinka näytteen vastaanotto määritetään.
  • Voit luoda paketin, johon voit luoda lautasen.
    *Lue KnowledgeBase-tietokanta  kuinka paketti luodaan ja käsitellään.
    *Lue KnowledgeBase-tietokanta kuinka käsitellä levyjä näytteen vastaanotossa.
  • Voit skannata näytteiden viivakoodin lisätäksesi näytteitä haluamaasi eri kaivopaikkaan.
    *Jos sinulla on laatikko, voit mallia tehdessäsi estää kontrollinäytteiden paikat, jos ne laitetaan aina samaan paikkaan. Selitetty edellä kohdassa 2.
  • Voit tallentaa tämän laatikon kuvitteelliseen tai väärennettyyn huoneeseen ja laitteistoon ja käyttää sitä malliluettelotiedoston luomiseen. Kuten kohdassa 3 A selitetty prosessi.
  • Luomasi esimerkkiluettelotiedosto on sitten siirrettävä koneeseen manuaalisesti.